Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Φωτιά στην Κάρυστο: Αναζωπύρωση στον Κοκκίνη - Κοντά στα σπίτια οι φλόγες

Εξαιρετικά δύσκολες οι συνθήκες

23 Αυγούστου 2021 14:32
Φωτιά στην Κάρυστο: Αναζωπύρωση στον Κοκκίνη - Κοντά στα σπίτια οι φλόγες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αναζωπύρωση σημειώνεται αυτήν την ώρα στην περιοχή Κοκκίνη στην Κάρυστο της Εύβοιας, καθώς η πυρκαγιά μαίνεται από τα ξημερώματα της Δευτέρας 23 Αυγούστου.

Όπως μεταδόθηκε στο μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων του Open η φωτιά αναζωπυρώθηκε σε μέρος του δάσους που καιγόταν με την κατάσταση να επιδεινώνεται την τελευταία ώρα.

Οι συνθήκες είναι εξαιρετικά δύσκολες καθώς οι φλόγες είναι πολύ κοντά στα σπίτια.

Νέα μεγάλη φωτιά: Εκκενώνονται Βίλια και Προφήτης Ηλίας - Οι φλόγες «γλείφουν» τα σπίτια! Τουλάχιστον 2,5 χλμ το πύρινο μέτωπο

Δεν έχει τέλος ο πύρινος εφιάλτης της Αττικής, καθώς πριν από λίγη ώρα ξέσπασε νέα μεγάλη φωτιά στην Κάζα με τις φλόγες να κατευθύνονται προς τα Βίλια που δοκιμάστηκαν σκληρά τις προηγούμενες ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ήδη αρχίσει να γίνονται εκτροπές κυκλοφορίας από την Τροχαία.Όπως όλα δείχνουν πρόκειται για νέα πυρκαγιά. Αυτή την ώρα γίνεται προληπτική εκκένωση, μέσω του 112, του οικισμών Βιλίων και Προφήτη Ηλία.

Στο σημείο επιχειρούν τώρα 73 πυροσβέστες με 25 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος συνδράμουν 6 ελικόπτερα και 5 αεροσκάφη.

Η φωτιά ξέσπασε στη θέση Προφήτης Ηλίας, μια περιοχή που βρίσκεται βορειοανατολικά των Βιλίων ενώ η τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία στην παλαιά εθνική οδό Ελευσίνας-Θηβών από το ύψος των Βιλίων.

«Ο καπνός είναι πολύς και τα αεροπλάνα δυσκολεύονται να προσεγγίσουν» είπε στον ΣΚΑΪ ο αντιδήμαρχος Μάνδρας, Π. Κολοβέντζος.

Ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος δήλωσε πριν από λίγο στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 και τους Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο ότι το μέτωπο που ξεκίνησε από την περιοχή Κάζα επεκτάθηκε πολύ γρήγορα και τώρα εκτείνεται περί τα 2,5 με 3 χλμ. «Οι ισχυροί άνεμοι είναι το ζήτημα αυτή τη στιγμή» τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης και ανέφερε ότι οι προσπάθειες της πυροσβεστικής για τον περιορισμό της φωτιάς είναι υπεράνθρωπες.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη δυτικής Αττικής Λευτέρη Κοσμόπουλο που μίλησε στον ΣΚΑΪ «η φωτιά καίει παρθένο δάσος και η κατεύθυνση του ανέμου είναι προς τα Βίλια, έχει ήδη αναπτυχθεί μεγάλο μέτωπο και πνέουν ισχυροί άνεμοι. Μέσα σε μια εβδομάδα επαναλαμβάνεται μια τραγική ιστορία για τη δυτική Αττική». Όπως είπε, μάλιστα, το μέτωπο έχει ήδη πάρει έκταση μήκους 1,5-2χλμ.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική στην περιοχή των Βιλίων – μετά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την 16η Αυγούστου 2021 – βρίσκονται και συνεχίζουν να επιχειρούν 299 πυροσβέστες με 98 οχήματα συμπεριλαμβανομένων, εννέα (9) ομάδων πεζοπόρων τμημάτων και 61 πυροσβεστών με 18 οχήματα από τη Ρουμανία.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης η Αττική ήταν η μια από τις πέντε περιοχές για τις οποίες υπήρχε πρόβλεψη για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4).

Συγκεκριμένα οι περιοχές στις οποίες είναι πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) είναι οι εξής:

  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοια, ΠΕ Βοιωτία)
  • Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Λακωνίας)
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)
  • Περιφέρεια Κρήτης
 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share