Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Σοκ! Νεκρός σε τροχαίο o Οδυσσέας Τσιαμπόκαλος - Ήταν ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος Razastarr

Σε πένθος βυθίστηκε ο καλλιτεχνικός χώρος μετά την είδηση του θανάτου του

23 Αυγούστου 2021 12:55
Σοκ! Νεκρός σε τροχαίο o Οδυσσέας Τσιαμπόκαλος - Ήταν ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος Razastarr
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 46 ετών ο Οδυσσέας – Αντρέας Τσιαμπόκαλος, ιδρυτικό μέλος του χιπ χοπ συγκροτήματος Razastarr. Ο μουσικός σκοτώθηκε σε τροχαίο ατύχημα.

Ο ξαφνικός θάνατος του αγαπημένου μουσικού προκάλεσε θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο και ειδικά στην χιπ χοπ σκηνή, με τους φίλους και συναδέλφους του να τον αποχαιρετούν, χωρίς να μπορούν να το πιστέψουν.

Αυτή είναι η αγκαλιά του αδερφού μου, Αντρεας - Οδυσσέας Δρακος Τσιαμπόκαλος - έκλεισε μέσα της τη συντριβή μου ξανά να με παρηγορήσει. Αγάπη μου γλυκειά σε χαιρετώ, πήγαινε στο καλό και αναπαυσου.

Posted by SadahziniaOfficial on Monday, August 23, 2021

Αδερφή του Οδυσσέα είναι η Γιολάντα Τσιαμπόκαλου, ευρύτερα γνωστή ως Sadahzinia, που αποτελεί μία από τις διασημότερες Ελληνίδες ράπερ και μέλος του γνωστού hip hop/low bap συγκροτήματος Active Member.

Ο Νικόλας Καρίμανλης με τον οποίον είχαν ιδρύσει τους Razastarr, ανήρτησε μία μαύρη εικόνα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, σε ένδειξη πένθους.

Posted by Νικόλας Ράζασταρρ on Monday, August 23, 2021

Ποιοι ήταν οι Razastarr

Οι Razastarr (Νικόλας Καρίμανλης & Οδυσσέας-Αντρέας Τσιαμπόκαλος) δημιουργήθηκαν το 1993 και αποτελούν ένα από τα πλέον ιστορικά χιπ χοπ σχήματα στην Ελλάδα και άμεσα συνδεδεμένα με τις ρίζες της χιπ χοπ κουλτούρας στη χώρα μας.

Είναι από τους πιο πρωτοπόρους στην Ελλάδα στο θέμα χιπ χοπ εφόσον έχουν κάνει τολμηρές αλλαγές στην μουσική του.

Ο Νικόλας και ο Οδυσσέας σαν Razastarr, έχουν κυκλοφορήσει δισκογραφικά τρεις δουλειές (Τα πιο Όμορφα Όνειρα είναι Ανώνυμα, το Κελί, Όπως Λιώνει Το Κερί).

Μετά από αρκετά χρόνια “μουσικής απόστασης”, τα δύο μέλη των Razastarr κυκλοφόρησαν από ένα solo album ο καθένας που τιτλοφορούνται “Εν χρόνω”(Νικόλας Καρίμανλης,2007) και “Από το μηδέν στο είμαι” (Οδυσσέας Τσιαμπόκαλος, 2005).

Στη συνέχεια ο Οδυσσέας έκανε κι άλλες δουλειές και συνεργασίες, ενώ πρόσφατα δημιούργησε τους Muddy Vibez (Οδυσσέας, JK1 και Dj Wheel M). Την νέα δουλειά του παρουσίασε στο Ρομάντσο το 2020.

Θρήνος στον χώρο της μουσικής: Έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό διάσημος μουσικός

Θρήνος ξέσπασε στον χώρο της μουσικής μετά την είδηση του τραγικού θανάτου του διάσημου μουσικού Ντέιβ Γκρίνφιλντ. Ωστόσο, λίγες ώρες μόνο πριν ακόμη ένας θάνατος σημειώθηκε στον καλλιτεχνικό κόσμο που σόκαρε τους πάντες, δείτε εδώ την 30χρονη τραγουδίστρια που έχασε τη ζωή της.

Ο καλλιτέχνης, ο οποίος βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό στις 26 Απριλίου πέθανε την Κυριακή μετά από νοσηλεία σε νοσοκομείο λόγω καρδιολογικών προβλημάτων.

Έγραψε τη μεγαλύτερη επιτυχία του βρετανικού συγκροτήματος της πανκ ροκ, το «Golden Brown», που έφθασε στο νούμερο δύο στο single chart του Ηνωμένου Βασιλείου το 1982.

Ο Ντέιβ Γκρίνφιλντ γεννήθηκε στην πόλη Μπράιτον στη νότια ακτή της Αγγλίας, ήταν αρχικά μέλος του συγκροτήματος της progressive rock Rusty Butler και το 1975 αντικατέστησε τον Χανς Βάρμλινγκ.

«Το απόγευμα της Κυριακής 3 Μαΐου, ο καλός φίλος μου και συνεργάτης για 45 χρόνια, η μουσική ιδιοφυΐα, ο Ντέιβ Γκρίνφιλντ, απεβίωσε ως ένα από τα θύματα της Μεγάλης Πανδημίας του 2020» έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο μπασίστας του συγκροτήματος Ζαν Ζακ Μπερνέλ.

Ντέιβ Γκρίνφιλντ

«Λυπάμαι πολύ που έμαθα για τον θάνατο του Ντέιβ Γκρίνφιλντ», έγραψε ο πρώην τραγουδιστής του συγκροτήματος Χιου Κόρνγουελ σε ανάρτηση στο Twitter. «Ήταν η διαφορά μεταξύ των The Stranglers και κάθε άλλης πανκ μπάντας. Το μουσικό του ταλέντο και η ευγενική φύση του έδωσαν μια ενδιαφέρουσα αλλαγή στο συγκρότημα» σημείωσε.

«Πρέπει να τον θυμόμαστε ως τον άνθρωπο που έδωσε στον κόσμο τη μουσική του Golden Brown» πρόσθεσε.

Οι Stranglers δημιουργήθηκαν το 1974 στο Guildford.

Ο Ντέιβ Γκρίνφιλντ έγινε γνωστός για τον ήχο του, τον οποίο οι κριτικοί σύγκριναν με τον Ρέι Μάνζαρεκ των Doors.

Ωστόσο, ο μουσικός είχε δηλώσει σε συνέντευξη ότι τα μόνα κομμάτια των Doors που ήξερε ήταν τα Light My Fire και Riders on the Storm και ότι προτού γίνει μέλος των Stranglers οι επιρροές του ήταν ο Τζον Λορντ (Deep Purple) και ο Ρικ Γουέικμαν (Yes).

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share