Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Εύβοια: Καλύτερη η εικόνα από τη φωτιά στην Κάρυστο - Μαίνονται διάσπαρτα μέτωπα στο Μαρμάρι

Φόβοι για αναζωπυρώσεις λόγω ισχυρών ανέμων

23 Αυγούστου 2021 10:49
Εύβοια: Καλύτερη η εικόνα από τη φωτιά στην Κάρυστο - Μαίνονται διάσπαρτα μέτωπα στο Μαρμάρι
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Καλύτερη είναι η εικόνα σε ό,τι αφορά τη φωτιά που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας (23/08) στην περιοχή Φυγιάς του δήμου Καρύστου Ευβοίας, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να παραμένουν, πάντως, στο σημείο, καθώς παραμένει ο κίνδυνος για αναζωπυρώσεις, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά έχει οριοθετηθεί, ενώ στην περιοχή συνεχίζουν να επιχειρούν 64 πυροσβέστες με 26 οχήματα, μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος, ενώ από αέρος συνδράμουν 9 ελικόπτερα και ένα αεροσκάφος. Επίσης, συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες ΟΤΑ, το Λιμενικό Σώμα και ο Ερυθρός Σταυρός.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα μέσω του 112 δόθηκε εντολή για προληπτική εκκένωση στο Μαρμάρι και στους οικισμούς Κοκκίνη και Οικοδομικό Συνεταιρισμό Ιατρών. Στο σημείο εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ από αέρος συνδράμουν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς από το πρώτο φως της ημέρας 9 ελικόπτερα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, εάν και το πρωί σηκώθηκαν αεροσκάφη προκειμένου να επιχειρήσουν στη φωτιά, αργότερα καθηλώθηκαν στο έδαφος λόγω των ισχυρών ανέμων. Πλέον προσπάθειες να συμμετάσχει στην επιχείρηση γίνονται από ένα αεροσκάφος.

Αισιόδοξος ο δήμαρχος ότι θα τεθεί υπό έλεγχο τις επόμενες ώρες η φωτιά στο Μαρμάρι
Εν τω μεταξύ, ο δήμαρχος Καρύστου, μιλώντας στην ΕΡΤ, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η φωτιά στο Μαρμάρι θα τεθεί σύντομα υπό έλεγχο. Συγκεκριμένα, ο Ελευθέριος Ραβιόλος είπε ότι η εικόνα αυτή τη στιγμή είναι πολύ καλύτερη και ότι βελτιώθηκε με το πρώτο φως της ημέρας, όταν και ξεκίνησαν οι ρίψεις από τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης.

Σε σχετική ερώτηση αν έχει υποψίες περί εμπρησμού, ο κ. Ραβιόλος τόνισε ότι είναι περίεργο το γεγονός ότι είχαμε δεύτερη συνεχόμενη φωτιά στην περιοχή, καθώς προχθές τη νύχτα, ίδια ώρα, είχε ξεσπάσει φωτιά σε άλλη περιοχή του ίδιου δήμου. «Καταλαβαίνετε ότι υπάρχει ανησυχία», τόνισε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λόγω της φωτιάς έχει διακοπεί η κυκλοφορία στον δρόμο Λεπούρων-Καρύστου, ενώ με εντολή του Λιμενικού δεν προσεγγίζουν τα φέρι μποτ στον Αλμυροπόταμο, τα Νέα Στείρα και το Μαρμάρι.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share