Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κρήτη: Συνελήφθη 90χρονος για φωτιά σε χωριό του Ηρακλείου

Στο Απεσωκάρι του δήμου Γόρτυνας

22 Αυγούστου 2021 16:16
Κρήτη: Συνελήφθη 90χρονος για φωτιά σε χωριό του Ηρακλείου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένας 90χρονος συνελήφθη από τις Αρχές στην Κρήτη κατηγορούμενος για τη φωτιά που ξέσπασε σήμερα το πρωί στο Απεσωκάρι του δήμου Γόρτυνας στο Ηράκλειο.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες που μεταδίδει το cretapost.gr, ο ηλικιωμένος πήγε το πρωί στο χωράφι του προκειμένου να τοποθετήσει λάστιχα άρδευσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ έπνεαν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή χρησιμοποίησε καμινέτο κατά τη διάρκεια των εργασιών τοποθέτησης λάστιχων. Ως αποτέλεσμα ξέσπασε η πυρκαγιά.Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς τη Δεύτερα σε πέντε περιοχές

Άμεσα στο σημείο έσπευσε ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής καθώς προφανώς λόγω και των ανέμων η φωτιά είχε πάρει γρήγορα μεγάλες διαστάσεις.

Σε κάθε περίπτωση, οι πυροσβέστες κατάφεραν και περιόρισαν τη φωτιά εμποδίζοντάς την να εξαπλωθεί.
Άνδρες του ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής συνέλαβαν τον 90χρονο για εμπρησμό από αμέλεια και πλέον θα βρεθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Παράλληλα, του επιβλήθηκε και το ανάλογο διοικητικό πρόστιμο.

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς τη Δεύτερα σε πέντε περιοχές

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (www.civilprotection.gr), για αύριο Δευτέρα 23 Αυγούστου 2021, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

• Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Βοιωτίας)

• Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)

• Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Λακωνίας)

• Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)

• Περιφέρεια Κρήτης

Παραμένουν σε γενική επιφυλακή όλες οι Υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος της Επικράτειας και συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και μικτές περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις.

Ταυτόχρονα, παραμένει σε εφαρμογή το Σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών, σύμφωνα με το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπεται, η εφαρμογή του μέτρου της απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και «ευπαθείς» περιοχές.

Σε άμεση συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι Περιφέρειες και Δήμοι της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα για τη λήψη μέτρων αρμοδιότητάς τους.

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς χάρτης

Απευθύνεται έκκληση στους συμπολίτες μας:

1. Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει εκδήλωση πυρκαγιάς.

2. Να παρακολουθούν τις πληροφορίες για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών που είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα και στους επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Facebook και στο Twitter.

3. Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιούν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Τέλος, παρακαλούμε όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια , να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share