Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Πέθανε ο πρώην βουλευτής Αντώνης Σκυλλάκος

Σε ηλικία 72 ετών

22 Αυγούστου 2021 15:23
Πέθανε ο πρώην βουλευτής Αντώνης Σκυλλάκος
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Την τελευταία του πνοή άφησε ο πρώην βουλευτής και ιστορικό στέλεχος του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος. Σε ηλικία 72 ετών ο Αντώνης Σκυλλάκος πέθανε από έμφραγμα, σκορπίζοντας θλίψη στους οικείους του.

Ποιος ήταν ο Αντώνης Σκυλλάκος

Γεννήθηκε στη Λάρισα το 1949. Σπούδασε νομικά στην Αθήνα στα χρόνια της δικτατορίας. Συμμετείχε ενεργά στο αντιδικτατορικό κίνημα. Ήταν ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Λαρισαίων φοιτητών. Υπήρξε μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

 Πέθανε βουλευτής Αντώνης Σκυλλάκος

Εκλέχτηκε βουλευτής Λάρισας το 1989 και το 1993, ενώ στην κοινοβουλευτική περίοδο 1993-1996 είχε διατελέσει κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ. Στις εκλογές του 2000 εξελέγη στη Β’ Αθήνας όπου και εκλεγόταν μέχρι το 2012.

Στο 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ είχε εκφράσει διαφωνίες με την κεντρική γραμμή του κόμματος.

Πέθανε γιαγιά – ‘συντρόφισσα’ και άφησε την περιουσία της στο ΚΚΕ!

Αφιέρωσε την καθημερινότητά της και τη δράση της στο ΚΚΕ μια ηλικιωμένη γυναίκα και λίγα χρόνια αργότερα, προτού φύγει από τη ζωή, θέλησε να αφήσει στο κόμμα το σπίτι στο οποίο ζούσε, στην Αγία Μονή Τρικάλων, μια περιοχή γνωστή και ως «μικρή Μόσχα» λόγω των υψηλών ποσοστών που κατέγραφε το ΚΚΕ!

Η γυναίκα πέθανε πριν από λίγα χρόνια, έχοντας προηγουμένως πολυετή δράση στους κόλπους του ΚΚΕ, ωστόσο δεν άφησε σε κάποιον συγγενή ή φίλο το σπίτι της στο κέντρο της Αγίας Μονής, το οποίο έκτοτε παρέμενε κλειστό.

Πέθανε γιαγιά – ‘συντρόφισσα’ και άφησε την περιουσία της στο ΚΚΕ!

Οι γείτονες είχαν παραξενευτεί και θέλησαν να κινήσουν διαδικασίες με σκοπό να βρουν τους κληρονόμους της ή έστω να αναλάβει το οίκημα ο Δήμος Τρικκαίων, προκειμένου να το καθαρίσει και να το αναστηλώσει. Oπως είπαν, ήταν επικίνδυνο στην κατάσταση που βρισκόταν, καθώς είχε μετατραπεί σε εστία μόλυνσης. Eτσι άρχισαν την αναζήτηση, από την οποία προέκυψε ότι η γυναίκα είχε εκδηλώσει την επιθυμία να αφήσει το σπίτι στο κόμμα στο οποίο αφιέρωσε τη ζωή της.

Ο Αγιαμονιώτης δημοτικός σύμβουλος και επιτετραμμένος του Δήμου Τρικκαίων πλέον της εικοσαετίας στη συνοικία Τάκης Παζαΐτης ήρθε σε επαφή με τον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιώργο Καΐκη, ο οποίος ανέλαβε να εξακριβώσει αν όντως ισχύει η δωρεά, με την προοπτική αξιοποίησης του ακινήτου από το ΚΚΕ.

"Έφυγε" από τη ζωή ο πρώην βουλευτής του ΚΚΕ Σταύρος Σκοπελίτης

Θάνατος: Θρήνος επικρατεί στον πολιτικό χώρο και στο ΚΚΕ διότι "έφυγε" από τη ζωή ο πρώην βουλευτής Σταύρος Σκοπελίτης.

Σημειώνεται ότι απεβίωσε μετά από μεγάλη μάχη που έδωσε με τον κορωνοϊό ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά Ανδριανός Μιχάλαρος.

Συγκεκριμένα το ΚΚΕ μέσα από ανακοίνωση που εξέδωσε μίλησε για τον θάνατο του πρώην βουλευτή, την πορεία του στον πολιτικό χώρο αλλά και εξέφρασαν και τα συλλυπητήρια τους.

Απεβίωσε ο Σταύρος Σκοπελίτης.

Θάνατος: Ποιος ήταν ο Σταύρος Σκοπελίτης

Ειδικότερα πέθανε σε ηλικία 70 ετών ο επί σειρά ετών βουλευτής και στέλεχος του ΚΚΕ Σταύρος Σκοπελίτης ο οποίος βρέθηκε στα βουλευτικά έδρανα από το 1999 μέχρι το 2012, ως βουλευτής Λέσβου.

Ήταν ενταγμένος στους αγώνες από την εφηβεία του, και μέχρι το τέλος της ζωής του παρέμεινε πιστός στο κόμμα που υπηρέτησε σε όλη του τη ζωή.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share