Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Έλληνας κουράστηκε να ακούει όλη την ημέρα για τον κoρωνοϊό και πέταξε την τηλεόρασή του από το μπαλκόνι

Δεν άντεξε άλλο!

21 Αυγούστου 2021 17:55
Έλληνας κουράστηκε να ακούει όλη την ημέρα για τον κoρωνοϊό και πέταξε την τηλεόρασή του από το μπαλκόνι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έχουμε ακούσει πολλές φορές την κοινότοπη φράση ‘’θα πετάξω την τηλεόραση από το παράθυρο’’, αλλά ποτέ δεν φανταζόμασταν ότι θα γινόταν πραγματικότητα. Και μάλιστα θα κατέγραφαν την στιγμή σε βίντεο.

Πέταξε την τηλεόρασή του από το μπαλκόνι γιατί κουράστηκε να ακούει όλη την ημέρα συζητήσεις για τον νέο κορωνοϊό. Αυτό ισχυρίζεται χρήστης του facebook. O οποίος φαίνεται σε βίντεο να πετάει την τηλεόραση του από το μπαλκόνι του διαμερίσματός του στον δρόμο.

Τη στιγμή που ο πρωταγωνιστής του βίντεο ξεφορτώνεται την τηλεόρασή του, ακούγονται δύο γυναικείες φωνές που τον ρωτούν αν είναι καλά.

Δείτε το βίντεο που δημοσίευσε στο facebook:

Γαμω το κορωναιο όλα τα γαμοκαναλα.

Posted by Giorgos Klks on Sunday, April 12, 2020

Μελέτη: Οι νέοι άνδρες έχουν περισσότερες πιθανότητες να κολλήσουν κορωνοϊό

Οι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας διατρέχουν υψηλό κίνδυνο για νόσηση, επιπλοκές και θάνατο από COVID-19. Έτσι οι πρώτες προσπάθειες εμβολιασμού επικεντρώθηκαν αρχικά σε αυτούς πριν επεκταθούν και σε νεαρότερες ομάδες.

Μια μελέτη από τον Καναδά όμως, που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο έγκριτο διεθνές επιστημονικό περιοδικό Annals of Internal Medicine, υπογραμμίζει ότι νέοι άνδρες διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να προσβληθούν από τον ιό SARS-CoV-2, που προκαλεί COVID-19, από ό,τι αναγνωρίζεται ως σήμερα.

Ακόμη πραγματοποιήθηκε έρευνα σε σχέση με τα φάρμακα που καταναλώθηκαν περισσότερο στο lockdown.

Οι ιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Σταυρούλα Πάσχου (Επίκουρη Καθηγήτρια Ενδοκρινολογίας), Θεοδώρα Ψαλτοπούλου (Καθηγήτρια Θεραπευτικής-Προληπτικής Ιατρικής) και Θάνος Δημόπουλος (Καθηγητής Θεραπευτικής-Αιματολογίας-Ογκολογίας και Πρύτανης ΕΚΠΑ) συνοψίζουν τα αποτελέσματα της μελέτης αυτής.

Τι έδειξε η μελέτη

Μελετήθηκαν τα αρχεία όλων των PCR τεστ και των διαγνώσεων για SARS-CoV-2 στην επαρχία Οντάριο του Καναδά μεταξύ Μαρτίου και Δεκεμβρίου 2020. Τα ποσοστά εμφάνισης COVID-19 αλλά και η συχνότητα των τεστ ήταν συνολικά υψηλότερα στις μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες. Στη συνέχεια, η ερευνητική ομάδα ανέπτυξε στατιστικά μοντέλα για να αναλύσει τις διαφορές στα ποσοστά μόλυνσης ανά ηλικιακή ομάδα, λαμβάνοντας υπόψη και τη συχνότητα των τεστ. Έτσι, ο κίνδυνος μόλυνσης βρέθηκε χαμηλότερος σε παιδιά κάτω των 10 ετών και σε ενήλικες άνω των 70 ετών, σε σύγκριση με το συνολικό πληθυσμό. Ήταν μάλιστα υψηλότερος σε εφήβους και νέους ενήλικες ηλικίας 20 έως 49 ετών, ιδιαίτερα σε άνδρες.

Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι όταν κοιτάμε τους αριθμούς κατά τη διάρκεια της πανδημίας, συχνά λησμονούμε ότι τα κρούσματα που αναγνωρίζονται εξαρτώνται σαφώς από τον αριθμό των τεστ που πραγματοποιούνται. Και σίγουρα η συχνότητα των τεστ είναι διαφορετική μεταξύ των διαφόρων ηλικιακών ομάδων. Με άλλα λόγια, αυτό που βλέπουμε είναι η κορυφή μόνο ενός παγόβουνου, μεγάλο μέρος του οποίου αφορά και στους νεότερους ανθρώπους. Είναι λοιπόν εξαιρετικής σημασίας η μαζική προσέλευση όλων στην εμβολιαστική διαδικασία.

undefined

Γκίκας Μαγιορκίνης: Συγκλονίζει η ανάρτησή του για τις βλάβες στους πνεύμονες ανήλικων από τον κορωνοϊό

Αναρτώντας αξονικές τομογραφίες στον λογαριασμό του στο Facebook, o επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμώνων Γκίκας Μαγιορκίνης, καταδεικνύει τις βλάβες που μπορεί να προκαλέσει στους πνεύμονες η Covid-19 ακόμα και σε νέους χωρίς υποκείμενα νοσήματα, απευθύνοντας παράλληλα έκκληση για εμβολιασμό έναντι του κορωνοϊού.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μαγιορκίνης δημοσίευσε φωτογραφίες από αξονικές τομογραφίες νέων κάτω από 18 έτη με Covid-19 (18 ετών, 15 ετών, 14 ετών και 8 ετών), εξηγώντας ότι κανένας ασθενής δεν είχε υποκείμενα νοσήματα ή ανοσοκαταστολή.

«Οι ασθενείς δεν χρειάστηκαν συμπληρωματικό οξυγόνο, διασωλήνωση ή ΜΕΘ. Πρόκειται για απλά κοινά περιστατικά Covid-19. Ωστόσο έχουν πολύ "εντυπωσιακές" βλάβες και είναι άγνωστο τι θα προκαλέσουν αυτές οι βλάβες σε βάθος χρόνου» σχολάζει.

«Για την πλειονότητα του κόσμου το ερώτημα είναι απλό: Θέλουν να υποβάλουν τους πνεύμονές τους σε αυτές τις βλάβες για να δουν αν αντέχουν; Και αν αντέξουν την πρόκληση (όπως προβλέπεται ότι θα αντέξουν οι περισσότεροι νέοι) θέλουν να δουν πόσα χρόνια ή αντοχές έχασαν στην πορεία; Με το εμβόλιο προστατεύουμε τους πνεύμονές μας από βαρύτατη καταπόνηση!» καταλήγει ο κ. Μαγιορκίνης.

Μία εικόνα χίλιες λέξεις. Αξονικές τομογραφίες νέων κάτω από 18 έτη με Covid-19 (18 ετών, 15 ετών, 14 ετών και 8...

Posted by Gkikas Magiorkinis on Friday, August 20, 2021
 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share