Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Χαλκιδική: Ακατάλληλη παραλία για κολύμπι - Τι έδειξαν οι αναλύσεις

Συναγερμός στη Χαλκιδική

21 Αυγούστου 2021 14:26
Χαλκιδική: Ακατάλληλη παραλία για κολύμπι - Τι έδειξαν οι αναλύσεις
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Να αποφύγουν το κολύμπι σε συγκεκριμένη περιοχή στη Χαλκιδική αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Κασσάνδρας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από το thestival, Δήμος Κασσάνδρας προέβη σε ανακοίνωση, σημειώνοντας πως οι αναλύσεις από τη θαλάσσια περιοχή της Παπαδιάς στη Χανιώτη, δεν είναι απολύτως κατάλληλα για κολύμπι.

Ακατάλληλη παραλία χαλκιδική

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση:

«Τα πρώτα αποτελέσματα των αναλύσεων από τα δείγματα που παρθήκαν από τη θαλάσσια περιοχή της Παπαδιάς στη Χανιώτη έδειξαν ότι τα νερά μόνο στη συγκεκριμένη περιοχή (εύρος πλάτους 150 μέτρα) δεν είναι απολύτως κατάλληλα για κολύμπι. Συνιστούμε στους δημότες και στους επισκέπτες να αποφύγουν το κολύμπι στη συγκεκριμένη περιοχή. Στο μεταξύ οι δειγματοληψίες από τη θάλασσα στη συγκεκριμένη περιοχή συνεχίζονται σε καθημερινή βάση από τους αρμόδιους υπαλλήλους του Δήμου Κασσάνδρας και τα δείγματα στέλνονται για ανάλυση. Για κάθε νεότερο στοιχείο που θα προκύψει θα υπάρξει νεότερη και επικαιροποιημένη ανακοίνωση».

Νεκρός 26χρονος στην Χαλκιδική από χτύπημα προπέλας

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 26χρονος από χτύπημα προπέλας στη θαλάσσια περιοχή της νήσου Διάπορος, στη Σιθωνία Χαλκιδικής. Σύμφωνα με πληροφορίες του halkidikinews.gr, ο νεαρός και η παρέα του νοίκιασαν σκάφος από την περιοχή της Βουρβουρούς, με μηχανή 30 ίππων για να περιηγηθούν στα νησιά της περιοχής.

Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες και ενώ η παρέα βρισκόταν στην περιοχή Μυρσίνη του Διάπορου, περίπου στις 14.15, ο άτυχος 26χρονος που βρισκόταν στο νερό, χτυπήθηκε θανάσιμα στο κεφάλι από την προπέλα του σκάφους.

Ο τραυματισμένος άνδρας μεταφέρθηκε στην ξηρά με ιδιωτικό σκάφος, όπου τον παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και τον μετέφερε στο Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου. Εκεί, διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Προανάκριση για το δυστύχημα διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ιερισσού. Ωστόσο νεκρός εντοπίστηκε σήμερα και ένας 33χρονος άνδρας στη Ζάκυνθο.

Νεκρός 26χρονος στην Χαλκιδική από χτύπημα προπέλας

Η 12χρονη Λεμονιά έγινε ηρωίδα μέσα σε λίγα λεπτά! Το απίστευτο περιστατικό σε παραλία της Χαλκιδικής!

Η 12χρονη μαθήτρια κατάφερε να σώσει τη ζωή ενός άντρα σε παραλία στην Χαλκιδική. Η δραματική διάσωση κέντρισε τα βλέμματα…

Έναν λουούμενο που έχασε τις αισθήσεις του την ώρα που κολυμπούσε στη Μόλα Καλύβα Χαλκιδικής έσωσε μία 12χρονη κοπέλα. Σύμφωνα με ανάρτηση της οργάνωσης «Kids Save Lives» στο Facebook, η 12χρονη Λεμονιά έφτασε πρώτη δίπλα στον άνδρα αφού τον έβγαλαν στην ακτή, προσφέροντάς του άμεση βοήθεια.

Στην επίμαχη ανάρτηση διαβάζουμε: “Πριν λίγες ώρες ένας άνθρωπος κινδύνευσε από παρ’ολιγον πνιγμό στη Μόλα Καλύβα Κασσάνδρας Χαλκιδικής. Ενώ κολυμπούσε έχασε τις αισθήσεις του, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει πολύ σοβαρά η ζωή του. Πολλοί άνθρωποι βοήθησαν, ένας γιατρός και εκπαιδευμένοι πολίτες, ξεχώρισε όμως ένα 12χρονο κορίτσι!

Η 12χρονη Λεμονιά έγινε ηρωίδα μέσα σε λίγα λεπτά! Το απίστευτο περιστατικό σε παραλία της Χαλκιδικής!

Η 12χρονη Λεμονιά ήταν η πρώτη που έφτασε δίπλα στο θύμα αφού τον έβγαλαν στην ακτή, φορώντας γάντια και μάσκα τον τοποθέτησε σε πλάγια θέση ασφαλείας για να προστατεύσει τον αεραγωγό του ημιλιπόθυμου άντρα.

Μέχρι την άφιξη του ασθενοφόρου, ο μπαμπάς της Κλεάνθης (Εθελοντής Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Κασσάνδρας), χορήγησε το απαραίτητο για την κατάσταση του θύματος οξυγόνο, έχοντας πάντα δίπλα του τον Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδωτή της κοινότητας για κάθε ενδεχόμενο!

Στη συνέχεια με το ασθενοφόρο διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας και το Νοσοκομείο του Νομού Χαλκιδικής, με τις ελπίδες όλων για καλή ανάρρωση.»

Η Λεμονιά εκπαιδεύτηκε ξανά και ξανά στις Πρώτες Βοήθειες, καθώς το σχολείο της συμμετέχει σε ετήσια βάση στο εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας εθελοντικό εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα “KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές”.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share