Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Η τραγωδία των δρόμων: Καραμπόλες σε Μεσσηνία-Θεσσαλονίκη κι ένας 53χρονος νεκρός

Συνεχίζεται η καταμέτρηση...

21 Αυγούστου 2021 10:30
Η τραγωδία των δρόμων: Καραμπόλες σε Μεσσηνία-Θεσσαλονίκη κι ένας 53χρονος νεκρός
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η τραγωδία των δρόμων συνεχίζεται, με τροχαία να λαμβάνουν τόπο σε Μεσσηνία και Θεσσαλονίκη, μετρώντας έναν 53χρονο, που έχασε τη ζωή του με τραγικό τρόπο.

Αρχικά ένα τραγικό τροχαίο δυστύχημα, συνέβη αργά το βράδυ της Παρασκευής 20 Αυγούστου, στη Μεθώνη, όταν αυτοκίνητο που οδηγούσε 63χρονος, εξετράπη της πορείας του, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, έπεσε σε καφετέρια και χτύπησε σοβαρά έναν 53χρονο ο οποίος καθόταν εκεί, με ένα αντίστοιχο περιστατικό να σοκάρει την Καβάλα.

Ο άτυχος άνδρας διακομίσθηκε άμεσα με ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Πύλου, ωστόσο λίγη ώρα αργότερα εξέπνευσε στα βαριά τραύματα που έφερε. Προανάκριση για τα αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το αστυνομικό τμήμα Πύλου.

Καραμπόλες στη Θεσσαλονίκη

Η μία καραμπόλα με τουλάχιστον έξι οχήματα έγινε στην Περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης.

Περίπου στις 07:30, ένα Ι.Χ. ξέφυγε από την πορεία του στο ύψος του τούνελ της Τούμπας, στο ρεύμα προς τα δυτικά της πόλης. Πέντε οχήματα που βρίσκονταν πίσω από το όχημα, έπεσαν το ένα πάνω στο άλλο.

Ένα άτομο, από όσους επέβαιναν στα οχήματα, τραυματίστηκε ελαφρά. Στο σημείο έχει δημιουργηθεί μποτιλιάρισμα και η κίνηση γίνεται με δυσκολία.

Καραμπόλες στη Θεσσαλονίκη

Λίγα χιλιόμετρα πιο κάτω σύμφωνα με την αστυνομία σημειώθηκε ακόμη μία καραμπόλα με την εμπλοκή οχημάτων, χωρίς τραυματισμούς.

Τι κάνουμε σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος

  • Να σταματήσουμε το όχημά μας χωρίς όμως από τη στάθμευσή μας να δημιουργούνται πρόσθετοι κίνδυνοι για την κυκλοφορία.
  • Να λάβουμε μέτρα κυκλοφοριακής ασφάλειας, προειδοποιώντας τους υπόλοιπους οδηγούς που πλησιάζουν ότι έγινε ατύχημα.
  • Να ελέγξουμε εάν υπάρχουν τραυματίες από τη σύγκρουση και σε θετική περίπτωση να ειδοποιήσουμε άμεσα το ΕΚΑΒ.
  • Να ειδοποιήσουμε την Αστυνομία και να παραμείνουμε στον τόπο του ατυχήματος έως ότου φθάσουν οι αρμόδιες αρχές.
  • Να προσφέρουμε την αναγκαία βοήθεια και συμπαράσταση στους παθόντες.
  • Εφόσον από τη σύγκρουση υπάρχουν τραυματίες ή νεκροί να εμποδίσουμε την μεταβολή των στοιχείων (μετακίνηση οχημάτων, εξαρτημάτων κ.α) στον τόπο του ατυχήματος, η οποία θα μπορούσε να δυσχεράνει το έργο της Αστυνομίας.
  • Να ανταλλάξουμε τα στοιχεία της ταυτότητάς μας, καθώς και κάθε χρήσιμη πληροφορία με τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους.

Καλό είναι να ειδοποιείται πάντα η Αστυνομία σε ένα τροχαίο ατύχημα! Βέβαια σε απλές περιπτώσεις, όπου υπάρχουν μόνο υλικές ζημιές, χωρίς τραυματισμό ατόμου, οι οδηγοί είναι εφοδιασμένοι με όλα τα απαραίτητα έγγραφα και υπάρχει κοινή αποδοχή για τον τρόπο πρόκλησης του ατυχήματος, ίσως η καταγραφή του συμβάντος από τις ασφαλιστικές εταιρίες των οδηγών είναι αρκετή. Σε αυτή την περίπτωση κάποιες φωτογραφίες από τον τόπο του ατυχήματος ίσως θα φανούν χρήσιμες.

Επισημαίνεται ότι μόνο στην περίπτωση τροχαίου ατυχήματος με υλικές ζημιές και όταν ο ζημιωθείς δεν είναι παρών, ο οδηγός που προκάλεσε το ατύχημα μπορεί να αποχωρήσει από τον τόπο του ατυχήματος, με την προϋπόθεση ότι μέσα σε 24 ώρες θα ενημερώσει τον ζημιωθέντα με τον πιο κατάλληλο τρόπο ή θα αναφέρει το συμβάν στην Αστυνομία.

Στην περίπτωση που αντιληφθούμε ότι οδηγός που εμπλέκεται σε ένα τροχαίο εγκαταλείπει τον τόπο του ατυχήματος, όλοι οφείλουμε να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας αλλά και την Τροχαία στο έργο της. Ας συγκρατήσουμε τα στοιχεία ταυτότητας αυτοπτών μαρτύρων, ή οποιαδήποτε στοιχεία μπορούμε (όπως φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά, αριθμό κυκλοφορίας, τύπο και χρώμα οχήματος κ.α.), από οδηγούς που εγκαταλείπουν τον τόπο του ατυχήματος.

Πραγματικά, κανείς δεν θέλει να εμπλακεί σε ένα τροχαίο ατύχημα, πλην όμως κανείς δεν μπορεί να μας διασφαλίσει πως δεν θα ζήσουμε μια τέτοια, δυσάρεστη εμπειρία. Άρα, ας είμαστε λίγο πιο προετοιμασμένοι!

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share