Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

«Έπεσε» ξύλο στην Κύμη: Πιάστηκαν στα χέρια για το εμβόλιο

Αρνητής VS εμβολιασμένου

20 Αυγούστου 2021 15:09
«Έπεσε» ξύλο στην Κύμη: Πιάστηκαν στα χέρια για το εμβόλιο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καβγάς για τα εμβόλια έγινε στην Κύμη. Μάλιστα, οι πρωταγωνιστές του επεισοδίου ήταν άτομα που βρίσκονταν στην ίδια παρέα σε καφενείο της περιοχής. Τα πάντα ήταν ήρεμα, η κουβέντα είχε πάει σε άσχετα θέματα, μέχρι που άρχισε η συζήτηση για τους εμβολιασμούς.

Σύμφωνα με το eviatopblog.gr, δύο από τα μέλη της παρέας άρχισαν να υψώνουν τη φωνή τους και να διαφωνούν σε έντονο ύφος. Γρήγορα η διαφωνία έγινε διαπληκτισμός. Αρνητής των εμβολιασμών ο ένας, υπέρμαχος ο άλλος, κουβέντα στην κουβέντα, μετά από λίγο πιάστηκαν και στα χέρια.

«Πρόβατο» και «ψεκασμένος»

«Είσαι πρόβατο» φώναζε ο πρώτος. «Και εσύ ψεκασμένος» ο δεύτερος και τα «γαλλικά» έδιναν και έπαιρναν. Έπεσαν και μερικές «ψιλές», αλλά ευτυχώς δεν άργησαν να παρέμβουν τα υπόλοιπα άτομα της παρέας και ο καβγάς να λήξει. Το «διαλύσανε» και κάπως έτσι έληξε και η βραδιά με συνοπτικές διαδικασίες για την παρέα.

Πάτρα: Γιατρός ειρωνευόταν μητέρα που πήγε για εμβόλιο το παιδί της

Μια μητέρα ενός 16χρονου κοριτσιού στην Πάτρα βρέθηκε μπροστά σε μια γιατρό αρνήτρια των εμβολίων. Μάλιστα, σύμφωνα με την καταγγελία που έχει κάνει η μητέρα, η γιατρός ειρωνευόταν την ίδια την ώρα που το κορίτσι της έκανε το εμβόλιο ενάντια στον κορωνοϊό.

Η γιατρός αναμένεται να κληθεί σε απολογία αφού ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης έχει διατάξει άμεση έρευνα για το περιστατικό. Όπως αναφέρει το pelop.gr, η καταγγέλλουσα μητέρα ισχυρίζεται ότι συνάντησε ανεπίτρεπτη συμπεριφορά από την γιατρό, που διατύπωσε μπροστά στο παιδί της απόψεις που αμφισβητούν την σοβαρότητα της νόσου και τα εμβόλια.

Τι έλεγε η γιατρός

Στην έγγραφη καταγγελία της, η μητέρα του 16χρονου κοριτσιού κατήγγειλε πως η γιατρός κατά τη διάρκεια του εμβολιασμού, χρησιμοποίησε απαξιωτικά λόγια για το εμβόλιο και τη διαδικασία των εμβολιασμών, υποβαθμίζοντας την σοβαρότητα της κατάστασης με την εκτίμηση ότι «μια γρίπη είναι…» γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση της οικογένειας της κοπέλας.

Η μητέρα σύμφωνα με τα όσα περιγράφει στην έγγραφη καταγγελία της προς την 6η ΥΠΕ, πήγε το μεσημέρι της Τρίτης με το παιδί της για να κάνει το εμβόλιο, κατόπιν δικής του επιθυμίας. Μπαίνοντας στο Εμβολιαστικό Κέντρο Βορείου Τομέα στο πρώην ΙΚΑ Αγίου Αλεξίου, συνάντησαν δύο ευγενέστατες νοσηλεύτριες και την γιατρό που ασχολείτο με το τηλέφωνό της. Αφού περίμεναν να τελειώσει, η γιατρός πήρε την αίτηση, αλλά δεν ρώτησε αν το παιδί έχει κάποιο ιατρικό ιστορικό και ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Μητέρα: Ο γιατρός μας πρότεινε να κάνει το εμβόλιο προτού πάνε τα παιδιά σχολείο, για να αποκτήσουν ανοσία.

Γιατρός: «Βλέπετε; Αυτό κάνουν… Αν είναι δυνατόν… Πανικοβάλλουν τον κόσμο και θα μαζευτούν όλοι τώρα… Αν είναι δυνατόν. Μια γρίπη είναι. Τίποτα παραπάνω. Γιατί να εμβολιάσετε το παιδί, δεν ξέρετε τι θα γίνει μετά από λίγα χρόνια».

 Πάτρα: Γιατρός ειρωνευόταν μητέρα που πήγε για εμβόλιο το παιδί της

Όπως σημειώνει η μητέρα στην καταγγελία της, η απόφαση για τον εμβολιασμό, ήταν ξεκάθαρα μια συνειδητή επιλογή του παιδιού της και συμπληρώνει: «Όταν η ευγενέστατη νοσοκόμα πήγε να της το κάνει, λέω στο παιδί μου, μπράβο και καλή ανοσία για να επιβραβεύσω το θάρρος της και τότε η γιατρός λέει».

Γιατρός: «Τι; Μπράβο γιατί; Γιατί έκανε το εμβόλιο; Όχι βέβαια» και ειρωνικά. Αμέσως καταλάβαμε ότι πρόκειται για αντιεμβολιάστρια.

Η μητέρα μιλώντας στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» τόνισε ότι ο υποτιθέμενος αυτόπτης μάρτυρας νοσηλευτής που επικαλείται η γιατρός, δεν υπήρχε στην αίθουσα των εμβολιασμών, τη στιγμή που βρέθηκε εκεί η ίδια με την κόρη της. Μάλιστα προσκόμισε και φωτογραφίες που είχε τραβήξει η ίδια από το γεγονός.

Η μητέρα δεν επιθυμεί την απόλυση της γιατρού – Τι ζητάει

Η μητέρα τόνισε, ωστόσο, ότι δεν επιθυμεί την απόλυση της γιατρού. Όμως, διερωτάται, τι δουλειά έχει αυτή η γυναίκα σε αυτό το πόστο; «Είναι άδικο να υπάρχουν τόσοι άνεργοι γιατροί, και η κυρία κρυμμένη πίσω από το δημοσιοϋπαλληλίκι, να λειτουργεί έτσι. Δεν έκανα θέμα μπροστά της, για το καλό του παιδιού μου. Παρακαλώ όμως, να απομακρυνθεί η εν λόγω γιατρός από το Εμβολιαστικό Κέντρο, γιατί κάνει κακό στο εμβολιαστικό πρόγραμμα».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share