Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Iσχυρές καταιγίδες τις επόμενες μέρες

Αλλάζει το σκηνικό

20 Αυγούστου 2021 12:31
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Iσχυρές καταιγίδες τις επόμενες μέρες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Αύριο Σάββατο (21-08-2021) τοπικά ισχυρές καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους και πιθανώς από χαλαζοπτώσεις, προβλέπεται να εκδηλωθούν από τις πρώτες πρωινές ώρες στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία και βαθμιαία στη Θεσσαλία.

Από τις μεσημβρινές ώρες τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν την Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Στερεά και την Πελοπόννησο, κυρίως στα ορεινά. Σταδιακή βελτίωση αναμένεται από αργά το απόγευμα.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Καιρός: «Μπαράζ» από βροχές μέχρι τέλη Αυγούστου - Προειδοποίηση από Αρναούτογλου

Καιρός σήμερα: Το σκηνικό του καιρού θα είναι διαφορετικό τις επόμενες μέρες, με τη θερμοκρασία να πέφτει και τα έντονα φαινόμενα να παρατηρούνται από σήμερα (20/8) σε αρκετές περιοχές και μέχρι τα τέλη Αυγούστου, με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη να μιλά για τις συνθήκες στην πυρκαγιά στα Βίλια.

Στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία καθώς και τη Θεσσαλία προβλέπονται τοπικές βροχές και βαθμιαία μεμονωμένες καταιγίδες με ύφεση των φαινομένων το βράδυ.

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος αλλά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4, στο Ιόνιο τοπικά 5 και στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και δεν θα ξεπεράσει τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου, με τις μέγιστες τιμές να σημειώνονται στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και κατά τόπους στη νότια Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5, στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία μεμονωμένες καταιγίδες. Σταδιακή ύφεση από αργά το απόγευμα. Οι άνεμοι, ανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στην δυτική και την κεντρική Μακεδονία αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας και την Θράκη, λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις όπου και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά του Ιονίου έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές της ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας και της ανατολικής Πελοποννήσου, λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν στα ηπειρωτικά και στην κεντρική Στερεά και την Πελοπόννησο θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι βόρειοι 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 30 και κατά τόπους στη Κρήτη 33 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Τι λέει ο Αρναούτογλου

Για την εξέλιξη του καιρού μέχρι και τις 28 Αυγούστου μάς ενημερώνει ο γνωστός μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου, που προβλέπει πως ο καιρός την ερχόμενη Παρασκευή και Σάββατο 20-21 Αυγούστου θα είναι άστατος σε πολλές περιοχές.

Ειδικότερα, πολύ άστατος θα καταστεί ο καιρός την Παρασκευή και κυρίως το Σάββατο στην κεντρική και δυτική Μακεδονία, την ορεινή/ημιορεινή Ήπειρο, την δυτική- κεντρική και βόρεια Θεσσαλία, τη δυτική και βόρεια Στερεά αλλά και στα ορεινά/ημιορεινά τμήματα της Πελοποννήσου όπου κυρίως κατά τη διάρκεια των θερμών ωρών της ημέρας αλλά και μέχρι τις βραδινές ώρες θα υπάρξουν περάσματα από μπόρες και καταιγίδες που δεν αποκλείεται να είναι και ισχυρές και να συνοδεύονται από έντονη ραγδαιότητα καθώς και από ισχυρό άνεμο ή και από χαλάζι!

«Η εξέλιξη του καιρού μέχρι και τις 28 Αυγούστου με μια μόνο ματιά!

Με δυο λόγια: Προσοχή!

Πολύ αστατος θα καταστεί ο καιρός την Παρασκευή και κυρίως το Σάββατο στην κεντρική και δυτική Μακεδονία, την ορεινή/ημιορεινή Ηπειρο, την δυτική- κεντρική και βόρεια Θεσσαλία, τη δυτική και βόρεια Στερεά αλλά και στα ορεινά/ημιορεινά τμήματα της Πελοποννησου οπου κυρίως κατά τη διάρκεια των θερμών ωρών της ημέρας αλλά και μέχρι τις βραδινές ώρες θα υπάρξουν περάσματα από μπόρες και καταιγίδες που δεν αποκλείεται να είναι και ισχυρές και να συνοδεύονται από έντονη ραγδαιότητα καθώς και απο ισχυρό άνεμο ή και απο χαλάζι!

Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός απο την ερχόμενη Κυριακή ενώ την επόμενη εβδομάδα θα κυλήσει χωρίς κάποια ιδιαίτερα φαινόμενα ενώ η θερμοκρασιά θα σημειώσει “συγκρατημένη”άνοδο μέχρι περίπου και τα τέλη της οπου κατά πάσα πιθανότητα θα επιστρέψει ο άστατος καιρός κυριως στα δυτικά και βόρεια!».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share