Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Ζάκυνθος: Τέσσερα χρόνια φυλάκισης σε εμπρηστή

Οδηγήθηκε σήμερα στον Κορυδαλλό

19 Αυγούστου 2021 15:02
Ζάκυνθος: Τέσσερα χρόνια φυλάκισης σε εμπρηστή
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Tο Τριμελές Δικαστήριο Ζακύνθου επέβαλε χθες ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών χωρίς αναστολή και χωρίς δικαίωμα έφεσης σε άνδρα για την κατηγορία του εμπρησμού.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο άνδρας προκάλεσε φωτιά σε οικόπεδο στην περιοχή του Παντοκράτορα, με αποτέλεσμα να καούν πάνω από 2 στρέμματα γης, χαμηλής βλάστησης.

φυλάκιση εμπρηστή Ζάκυνθος

Στο σημείο έσπευσαν πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες απέτρεψαν την φωτιά να φτάσει σε γειτονικές ιδιοκτησίες. Ο κατηγορούμενος σήμερα το πρωί οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού.

Σοκάρει η ομολογία του 14χρονου: «Μου αρέσουν οι φωτιές και οι καπνοί»

Σοκάρει η ομολογία του 14χρονου που συνελήφθη για τις φωτιές σε Μαλεσίνα και Θεολόγο, καθώς οι αρχές έφτασαν σε αυτόν αξιοποιώντας τα στοιχεία που προέκυψαν.

«Μου άρεσαν οι φωτιές και οι καπνοί» φέρεται να είπε κατά την ανάκρισή του, όπου ομολόγησε ότι εκείνος ήταν που επιχείρησε να αρχίσει πυρκαγιές 13 φορές. Την αποκάλυψη αυτή έκανε ο δήμαρχος Λοκρών Θανάσης Ζεκεντές μιλώντας στην ΕΡΤ και μεταφέροντας την ενημέρωση που είχε από την υπεύθυνη προϊσταμένη της Πυροσβεστικής Λαμίας.

φωτιές ομολογία 14χρονου

Μάλιστα, όπως ανέφερε το παιδί στις αρχές, τις φωτιές τις έβαζε χρησιμοποιώντας σπίρτα, ενώ κινούνταν με το ποδήλατό του. Ο ανήλικος είναι κάτοικος της περιοχής, σύμφωνα με τον δήμαρχο που ανέφερε χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για «ντόπιο».

Η τελευταία απόπειρά του ήταν το απόγευμα της Τρίτης, όταν τελικά οι αρχές διασταυρώνοντας τα στοιχεία μπόρεσαν να ταυτοποιήσουν από βιντεοληπτικό υλικό ότι ήταν παρών σε όλες τις απόπειρες εμπρησμού.

Έκαψε σπίτια

Σημειώνεται ότι από τις φωτιές που έβαλε τις τελευταίες δύο εβδομάδες η μεγαλύτερη ήταν στις αρχές Αυγούστου όταν όλη η χώρα ήταν σε συναγερμό λόγω του υψηλού κινδύνου. Από τις 13 φωτιές η μία έκαψε σπίτια, ελιές και πεύκα.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Λοκρών, ο 14χρονος, ο οποίος κρατείται στο πυροσβεστικό κλιμάκιο Αταλάντης θα οδηγηθεί αύριο, Πέμπτη, στην Εισαγγελία Λαμίας όπου θα βρεθεί αντιμέτωπος με κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος, ενώ οι γονείς του αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος για αμέλεια.

Την υπόθεση ερευνούσαν και εξιχνίασαν το ανακριτικό της Πυροσβεστικής και η ασφάλεια Φθιώτιδας.

Συναγερμός στην Κεφαλονιά - Συνελήφθη εμπρηστής

Ένας ημεδαπός συνελήφθη χθες το απόγευμα στην Κεφαλονιά από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κεφαλληνίας - Αστυνομικό Τμήμα, Τμήμα Τροχαίας και Τμήμα Ασφαλείας Αργοστολίου - σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αργοστολίου, για το αδίκημα του εμπρησμού σε δασική έκταση.

Ο ημεδαπός εντοπίστηκε και συνελήφθη κατά τη διάρκεια ερευνών για πυρκαγιά μικρής έκτασης, η οποία εκδηλώθηκε, χθες το απόγευμα, σε δασική έκταση στην περιοχή Δεμουτσαντάτα, η οποία κατασβήσθηκε άμεσα. Μετά από έρευνα στην κατοχή του ημεδαπού βρέθηκε και κατασχέθηκε μία συσκευασία με σπίρτα.

Προανάκριση για την υπόθεση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Αργοστολίου. Ο ημεδαπός οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κεφαλληνίας. Ωστόσο και χθες προχώρησε σε δύο συλλήψεις για εμπρησμό η αστυνομία.

φωτιά Ζάκυνθος

Βίλια: Μάχη με τις αναζωπυρώσεις - Ενισχυμένες οι εναέριες δυνάμεις - Δύο συλλήψεις για εμπρησμό

Τα εναέρια μέσα συνεχίζουν τις συνεχείς ρίψεις για να περιορίσουν τη μεγάλη φωτιά που καταστρέφει παρθένο πευκόδασος στο όρος Πατέρα, στα Βίλια. Τρία τα μεγάλα μέτωπα, εκκενώθηκαν οικισμοί και ένα γηροκομείο.

Το μέτωπο της φωτιάς στα Βίλια φτάνει τα 10 χιλιόμετρα και το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στον ορεινό όγκο, στο όρος Πατέρας προς την πλευρά της Ψάθας, εκεί όπου από πολύ νωρίς το πρωί της Τρίτης (17.08.2021) επιχειρούν τα εναέρια μέσα.

Η πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη σε τρία μέτωπα και καίει πευκοδάσος στους λόφους του όρους Πατέρας, στο τμήμα από Παλαιοχώρι, Άγιος Σωτήρας και Παλαιοκούνδουρα, αλλά η κατάσταση παρουσιάζει βελτίωση σε σχέση με την νύχτα και τις πρωινές ώρες, που εκκενώθηκαν πέντε οικισμοί και ένα γηροκομείο.

Στη μάχη για να αντιμετωπιστεί η μεγάλη φωτιά στα Βίλια τέθηκαν άλλοι δυο «γίναντες», δυο Ilyushin, που ξεκίνησαν ρίψεις λίγο μετά το μεσημέρι.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share