Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Νέα φωτιά στην Εύβοια - Πνέουν ισχυροί άνεμοι

Συναγερμός στην πυροσβεστική

19 Αυγούστου 2021 13:10
Νέα φωτιά στην Εύβοια - Πνέουν ισχυροί άνεμοι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φωτιά ξέσπασε πριν από λίγο στο Θύμι Καρυπστο, στην Νότια Εύβοια.

Στο σημείο σπεύδουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις από την Κάρυστο, το Αλιβέρι και τη Χαλκίδα.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Το Θύμι Καρύστου πρόκειται για οικισμό στην περιοχή του Κάβο Ντόρο. Η φωτιά καίει δασική έκταση.

Δείτε που βρίσκεται το Θύμι στον παρακάτω χάρτη

 Νέα φωτιά στην Εύβοια - Πνέουν ισχυροί άνεμοι

Τραγικό! Στάχτη πάνω από ένα εκατ. στρέμματα δασικής έκτασης

Εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα γης καταστράφηκαν από την πύρινη λαίλαπα. Ο δασολόγος/ περιβαλλοντολόγος Νίκος Μπόκαρης μιλά στην «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Ο κ. Μπόκαρης έκανε λόγο για «απογοητευτική εικόνα» από όλες τις περιοχές. Όπως είπε «η πολιτεία και οι ειδικοί θα πρέπει να έχουμε στραμμένο το βλέμα στην επόμενη ημέρα».

Τα βήματα προβλέπουν – όπως είπε – μια άμεση αξιολόγηση της επικινδυνότητας των περιοχών από πλευράς πλημμυρών. Να γίνουν υλοτομίες και με το υλικό να γίνουν κορμοδέματα ή κορμοράμματα.

στάχτη στρέμματα

«Χάθηκαν πνεύμονες πρασίνου κι οξυγόνου που τροφοδοτούσαν το λεκανοπέδιο της Αττικής με άμεσες δυσκολίες στους κατοίκους. Οι κάτοικοι θα πρέπει να περιμένουν 2-3 χρόνια για να δουν στοιχειωδώς τις περιοχές τους να ξαναπρασινίζουν. Δεν συζητάμε για την μικρή άνοδο της θερμοκρασίας σε τοπικό επίπεδο, την επιβάρυνση της ατμόσφαιρας, τις οικονομικές συνέπειες. Είναι σύνθετο το πρόβλημα», τόνισε.

Ερωτηθείς για την επόμενη ημέρα των δασών, τόνισε πως: «τα ώριμα δάση που κάηκαν θα δώσουν πλουσιότατη φυσική αναγέννηση. Οι εκτάσεις οι διπλοκαμένες θα χρειαστούν τεχνικές παρεμβάσεις της πολιτείας».

Απίστευτο θέαμα στα Βίλια: Στρόβιλος φωτιάς εκτόξευσε κορμό δέντρου προς τους πυροσβέστες

Ένα συγκλονιστικό βίντεο από τη φωτιά στα Βίλια είδε το φως της δημοσιότητας μέσω της σελίδας Forecast Weather στο Facebook.

Στο βίντεο καταγράφονται εικόνες με έναν στρόβιλο φωτιά στα Βίλια, ο οποίος σήκωσε ψηλά και πέταξε προς την πλευρά των πυροσβεστών έναν κορμό δέντρου, όπως αναφέρεται στην ανάρτηση.

Η φωτιά στα Βίλια βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη για τέταρτη ημέρα και οι φλόγες πλησιάζουν τους οικισμούς Οινόη και Πανόραμα (πρώην ΤΙΤΑΝ).

Απίστευτο βίντεο από το μέτωπο της πυρκαγιάς στα Βίλια. Στρόβιλος φωτιάς στα Βίλια σήκωσε ψηλά και πέταξε προς την πλευρά των πυροσβεστών κορμό δέντρου Unbelievable video from the fire to Villia Fire devil in Vilia lifted up and flew towards the side of the firefighters tree trunk. Βίντεο: Danny_mac89 Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς αναφορά στην σελίδα.

Posted by Forecast Weather Greece on Wednesday, August 18, 2021

Στα παραπάνω σημεία έχουν επικεντρωθεί οι επιχειρήσεις των πυροσβεστικών δυνάμεων, που καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να σταματήσουν την πορεία της προς τους οικισμούς, η οποία παράλληλα έχει ενεργές εστίες και αναζωπυρώσεις σε όλη την περίμετρο πολλών χιλιομέτρων, στην οποία έχει εξαπλωθεί.

Ήδη ενισχύθηκαν και τα εναέρια μέσα και πλέον επιχειρούν περιοδικά 7 ελικόπτερα και επτά αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένου και του ρωσικού Beriev-200.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share