Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μύκονος: Τουρίστριες καρφώθηκαν σε παρμπρίζ μετά από σύγκρουση

Ακόμα ένα τροχαίο με γουρούνα στο νησί των ανέμων

19 Αυγούστου 2021 11:13
Μύκονος: Τουρίστριες καρφώθηκαν σε παρμπρίζ μετά από σύγκρουση
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα τρομακτικό ατύχημα σημειώθηκε στη Μύκονο, στον δρόμο προς τον Πλατύ Γυαλό.

Ειδικότερα, η γουρούνα στην οποία επέβαιναν δύο τουρίστριες, καμία από τις οποίες δεν φορούσε κράνος, συγκρούστηκε μετωπικά με αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα οι κοπέλες να πέσουν πάνω στο παρμπρίζ του και να τραυματιστούν, σύμφωνα με το mykonoslive.tv.

μύκονος τουρίστριες

Στο σημείο της σύγκρουσης έσπευσαν περαστικοί για να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες στα τραυματισμένα κορίτσια.

Το γεγονός ότι πολλοί θεωρούν την οδήγηση της γουρούνας παιχνίδι σε συνδυασμό με τις κακοτεχνίες και την ελλιπή σήμανση στους δρόμους του νησιού έχουν σαν συνέπεια τα τροχαία με γουρούνες να αποτελούν πολύ συχνό φαινόμενο, ενώ πολλές φορές είναι θανατηφόρα.

Μύκονος: Του άρπαξαν από το χέρι ρολόι αξίας 200.000 ευρώ

Μία ασυνήθιστη και θρασύτατη ταυτόχρονα ληστεία σημειώθηκε μέρα μεσημέρι στη Μύκονο, όταν ληστές επιτέθηκαν σε τουρίστα και του άρπαξαν ρολόι ανεκτίμητης αξίας από το χέρι.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο τουρίστας βγήκε το μεσημέρι από ένα ακριβό εστιατόριο της Μυκόνου. Τότε οι δράστες, οι οποίοι επέβαιναν σε μηχανάκι, τον ακολούθησαν και όταν κατάλαβαν ότι είναι μόνος τους, τότε έβαλαν μπρος το σχέδιό τους.

Ο συνοδηγός κατέβηκε από το μηχανάκι και επιτέθηκε στον τουρίστα, ρίχνοντάς τον στο έδαφος. Του άρπαξε το ρολόι από το χέρι, του οποία η αξία φτάνει τις 200.000 ευρώ, και ύστερα ανέβηκε και πάλι στη μηχανή και εξαφανίστηκαν.

Η αστυνομία εργάζεται πυρετωδώς προκειμένου να εντοπίσει τους δράστες και έχει μπλοκάρει το αεροδρόμιο και το λιμάνι του νησιού.

Μύκονος: Λουκέτο σε επτά μαγαζιά για φοροδιαφυγή

Στο κλείσιμο επτά επιχειρήσεων έχουν προχωρήσει στη Μύκονο οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα, διαπιστώνοντας κάθε είδους τεχνικές φοροδιαφυγής, μέσω των οποίων οι επιχειρηματίες εισπράττουν από τους καταναλωτές τον ΦΠΑ και δεν τον αποδίδουν στο Δημόσιο, κρατώντας τον στα ταμεία της επιχείρησής τους. Ωστόσο χθες ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε ότι αν χρειαστεί το νησί των Ανέμων θα ξανακλείσει λόγω κορωνοϊού.

Μυκονος: Λουκέτο σε επτά μαγαζιά για φοροδιαφυγή

Οι τεχνικές αυτές, όπως αναφέρουν στελέχη της ΑΑΔΕ, αφορούν, μεταξύ άλλων:

Την έκδοση και παράδοση στους πελάτες των γνωστών Δελτίων Παραγγελίας, το απόκομμα των οποίων μοιάζει με απόδειξη, αλλά δεν είναι. Έτσι, εισπράττουν το ποσό του λογαριασμού, χωρίς να καταχωρείται αυτό στον φορολογικό μηχανισμό τους. Ακόμα χειρότερα, κάποιοι έχουν το θράσος να πληρώνονται με κάρτα, δηλαδή η πληρωμή να φαίνεται στον τραπεζικό λογαριασμό της επιχείρησής τους, αλλά να μην κόβουν στη συνέχεια απόδειξη!

Την εγκατάσταση παράνομου λογισμικού στον φορολογικό μηχανισμό, μέσω του οποίου καταφέρνουν να εκδίδουν κανονικά απόδειξη, αλλά αυτό το ποσό να εξαφανίζεται από τα έσοδα της ημέρας και να μην φαίνεται στην εφορία! Το τελευταίο 48ωρο λουκέτο μπήκε χθες το βράδυ, στο γνωστό εστιατόριο, Hippie Fish, στον Αϊ Γιάννη. Χθες, έκλεισαν ακόμα: Το beach restaurant, Jackie ‘O, και το sushi restaurant, Tokyo Joe. Είχαν προηγηθεί 48ωρα λουκέτα στα καταστήματα Promenade, Paradise, Tropicana, Avra Market.

Το σχέδιο της ΑΑΔΕ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, σε όλη τη χώρα. Στόχος των ελέγχων είναι οι επιχειρήσεις να τηρούν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις και να εντοπίζονται όσο το δυνατόν περισσότερες περιπτώσεις φοροδιαφυγής, οι οποίες λειτουργούν σε βάρους των καταναλωτών, των συνεπών και νόμιμων επιχειρηματιών και του κοινωνικού συνόλου αναφέρουν αρμόδιες πηγές της ΑΑΔΕ.

 Λουκέτο σε επτά μαγαζιά για φοροδιαφυγή στη Μύκονο

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share