Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Ρόδος: Νεκροθάφτης πήγε να διαρρήξει σπίτι νεκρού μία μέρα μετά την κηδεία

Συνελήφθη για απόπειρα κλοπής

19 Αυγούστου 2021 09:44
Ρόδος: Νεκροθάφτης πήγε να διαρρήξει σπίτι νεκρού μία μέρα μετά την κηδεία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πρωτοφανές περιστατικό στη Ρόδο, όπου νεκροθάφτης πήγε να διαρρήξει σπίτι νεκρού μία μέρα μετά την κηδεία.

Ο 44χρονος επίδοξος διαρρήκτης, εργάζεται ως νεκροθάφτης στον ιερό ναό που κηδεύτηκε ο νεκρός.

Μία μέρα μετά την τελετή, ο 44χρονος πήγε στην εξοχική κατοικία του εκλιπόντα και επιχείρησε να τη διαρρήξει.

Εντοπίστηκε να περιεργάζεται εργαλεία στην αυλή της οικίας από συγγενή ο οποίος τον ακινητοποίησε και ειδοποίησε άμεσα την αστυνομία.

ρόδος νεκροθάφτης

Ο 44χρονος, που έχει απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις αρχές σε αδικήματα του είδους, την 17η Αυγούστου 2021 το μεσημέρι συνελήφθη επ’ αυτοφώρω, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αρχαγγέλου.

Ο 44χρονος οδηγείται σήμερα, σύμφωνα με την dimokratiki.gr, ενώπιον του Αυτόφωρου Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου.

Σημειώνεται ότι εις βάρος του είχε σχηματιστεί μόλις πρόσφατα κι έτερη δικογραφία για κλοπές σε αυτοκίνητα.

Απίστευτο περιστατικό: Ληστές πήγαν να κλέψουν τσιπουράδικο και κλειδώθηκαν μέσα

Τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα υπολόγιζαν δύο ληστές ηλικίας 29 και 38 ετών που μπήκαν να κλέψουν τσιπουράδικο στον Άγιο Κωνσταντίνο και κλειδώθηκαν μέσα.

Οι ληστές όταν προσπάθησαν να φύγουν από το μαγαζί διαπίστωσαν ότι η πόρτα είχε κλειδώσει αυτόματα. Έτσι έσπασαν με τον πυροσβεστήρα του καταστήματος την κεντρική είσοδο και αποχώρησαν παίρνοντας μαζί τους μία τηλεόραση, τις ηλεκτρονικές συσκευές για τις παραγγελίες και το ποσό των 20 ευρώ που βρήκαν στο ταμείο.

Οι ζημιές έγιναν αντιληπτές από περίοικους που ενημέρωσαν την Αστυνομία και τον ιδιοκτήτη του καταστήματος. Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας εντόπισε και συνέλαβε τους δύο δράστες καθώς οι κάμερες του καταστήματος είχαν καταγράψει τα πρόσωπά τους σύμφωνα με τον taxydromos.gr.

Η Αστυνομία έφερε τους δράστες σε επαφή με τον ιδιοκτήτη του τσιπουράδικου και τότε ο ένας ζήτησε συγγνώμη για τις πράξεις τους λέγοντας «ήταν μεγάλη βλακεία».

Ξεφεύγει η εγκληματικότητα: Το δίδυμο που σκόρπιζε τον τρόμο στη Θεσσαλονίκη

Η εγκληματικότητα φαίνεται να ξεφεύγει εδώ και καιρό, με τη Θεσσαλονίκη να έχει γίνει με τη σειρά της θύμα ενός διδύμου ληστών, που σκόρπιζε τον τρόμο.

Το δίδυμο των κουκουλοφόρων που πλέον βρίσκεται στα χέρια της αστυνομία χτυπούσε με αυτά τα μαχαίρια. Δυο νύχτες του περασμένου χειμώνα, με το lockdown κι την απαγόρευση κυκλοφορίας να βρίσκονται σε πλήρη ισχύ, έβαλαν στο στόχαστρο τις δύο επιχειρήσεις στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με ένα σοκαριστικό περιστατικό να λαμβάνει τόπο στο τραμ.

Πώς κινείτο το δίδυμο του τρόμου

Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος αρχίζει να περιγράφει στο Live News τα όσα έζησε ο υπάλληλός του και κατέγραψαν οι κάμερες. Με τους κουκουλοφόρους να μπαίνουν από την είσοδο και μετά από 20 δευτερόλεπτα να φεύγουν με τα χρήματα που υπήρχαν στο ταμείο…

Ο νεαρός δεν αντιστέκεται. Σηκώνει τα χέρια, όμως ο ένας ληστής τον πιάνει από τον γιακά και τον σπρώχνει στο ταμείο για να το ανοίξει. Με το μαχαίρι πίσω από την πλάτη του, τους αφήνει να το αδειάσουν και πάντα με τα χέρια ψηλά, τους βλέπει να φεύγουν.

Ένα μήνα αργότερα, ξανά στο κέντρο, το θύμα των ληστών πανικοβάλλεται κ προσπαθεί μάταια να βγει από το κατάστημα. Οι ληστές μπαίνουν και ο υπάλληλος αρχίζει να τρέχει προς την έξοδο.

Εκεί όμως έχει επιστρέψει ο ένας από τους δύο, που τον πιάνει από το λαιμό και του δείχνει το μαχαίρι.

O υπάλληλος δείχνει να τα έχει χαμένα. Με γρήγορα βήματα επιστρέφει στο ταμείο και πλέον δεν έχει άλλα περιθώρια. Ένας ληστής μπροστά και ένας πίσω του, που κρατούν μαχαίρια και τον απειλούν. Το κάθε δευτερόλεπτο μοιάζει με αιώνας για εκείνον.

Η ληστεία ολοκληρώνεται σε αυτό το σημείο, όταν το ταμείο ανοίγει και τα χρήματα που υπήρχαν πηγαίνουν στα χέρια του ενός κουκουλοφόρου.

Οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίστηκαν κι οι ταυτότητες των δραστών αποκαλύφθηκαν πριν από λίγες μόνο μέρες. Πίσω απ’ τις κουκούλες κρύβονταν ένας 24χρονος Έλληνας και ένας 26χρονος αλλοδαπός που θα οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης. Με τους αστυνομικούς να προσπαθούν να διαπιστώσουν αν αυτό το δίδυμο κρυβόταν πίσω και από άλλες ληστείες που σημειώθηκαν στην πόλη.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share