Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Φωτιά στα Βίλια: Μάχη με τις φλόγες - Φτάνει κοντά σε σπίτια η πύρινη λαίλαπα - Ανακόπηκε η πορεία προς τον οικισμό

Άλλαξε πορεία ο αέρας

18 Αυγούστου 2021 15:53
Φωτιά στα Βίλια: Μάχη με τις φλόγες - Φτάνει κοντά σε σπίτια η πύρινη λαίλαπα - Ανακόπηκε η πορεία προς τον οικισμό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φωτιά στα Βίλια: Συνεχίζεται η μάχη με την πύρινη λαίλαπα στα Βίλια, καθώς οι φλόγες έχουν φτάσει πλέον δίπλα στα σπίτια, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει ο οικισμός. Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, την τελευταία ώρα έχουν αλλάξει οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή και πλέον το μέτωπο να κατευθύνεται προς τον οικισμό των Βιλίων.

Στο μέτωπο επιχειρούν πυροσβεστικά ελικόπτερα και με στοχευμένες ρίψεις προσπαθούν να αποτρέψουν τις φλόγες από το να φτάσουν στα σπίτια. Ωστόσο, για την ώρα δεν υπάρχει εικόνα πως απειλείται άμεσα ο οικισμός, ώστε να δοθεί εντολή εκκένωσης. Η φωτιά που καίει εδώ και τρεις ημέρες, έχει κάνει στάχτη πάνω από 80.000 στρέμματα.

Συναγερμός στο όρος Πάτερα

Μόλις λίγες ώρες νωρίτερα, στελέχη της Πυροσβεστικής, ανέφεραν ότι το πιο ανησυχητικό μέτωπο είναι αυτό που καίει δάσος προς το όρος Πατέρα. Η φωτιά εκείνη την ώρα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, είχε απομακρυνθεί από τα Βίλια και οι επιχειρήσεις πυρόσβεσης εστιάζονταν στο Παλαιοχώρι και στην Αγία Σωτήρα. Όμως αργότερα το μεσημέρι, η φωτιά άλλαξε κατεύθυνση και άρχισε να πλησιάζει επικίνδυνα τα Βίλια.

Πέρα από τα κυρίως μέτωπα υπάρχουν πολλές εστίες διάσπαρτες στα όρια του καμένου με το άκαυτο δάσος, καθώς η περίμετρος της πυρκαγιάς εκτείνεται σε πολλά χιλιόμετρα και γίνονται προσπάθειες να αντιμετωπιστούν το νωρίτερο δυνατόν, προτού πέσει το σκοτάδι και σταματήσουν να επιχειρούν τα εναέρια.

Φωτιά στα Βίλια: Οργισμένη κάτοικος: «Μόνο όταν έρχονται κανάλια, πετάνε τα αεροπλάνα - Μας παράτησαν»

Απουσία εναέριων, αλλά και επίγειων μέσων στα Βίλια, όπου η φωτιά μαίνεται για τρίτη ημέρα, κατήγγειλε κάτοικος της περιοχής, στον «αέρα» τηλεοπτικής εκπομπής, γεμάτη οργή και αγανάκτηση.

«Η κατάσταση είναι τραγική. Μόνο όταν έρχονται κανάλια και τραβάνε τι γίνεται, μόνο τότε πετάνε δέκα αεροπλάνα» είπε χαρακτηριστικά η κάτοικος της περιοχής της Παναγιάς Φανερωμένης, μιλώντας σε κάμερα του ΣΚΑΪ.

Φωτιά Βίλια

«Δεν κινείται τίποτα. Χθες το βράδυ μας παράτησαν ολομόναχους. Ούτε ένα πυροσβεστικό όχημα» τόνισε η ίδια.

Η ίδια, καταγγέλλοντας ότι και στη διάρκεια της νύχτας δεν υπήρξε κινητοποίηση, σημείωσε ότι τα πυροσβεστικά οχήματα «κάθονται στην είσοδο του οικισμού».

«Μόνο όταν έρχονται κανάλια πετάνε, για να δείχνουν ότι υπάρχει κινητοποίηση» είπε. «Δεν υπάρχει τίποτα» συμπλήρωσε.

«Γι’ αυτό έτρεξα να σας προλάβω. Να μην φύγετε, θα καούμε. Υπάρχουν και μικρά παιδιά εδώ που τα έχουμε φυγαδεύσει» ανέφερε χαρακτηριστικά η ίδια.

Η φωτιά στα Βίλια συνεχίζει να κατακαίει εκτάσεις, με τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων, αλλά και των εθελοντών, να επικεντρώνονται στο Παλαιοχώρι, το οποίο απειλείται έντονα από τη μεγάλη φωτιά.

Όλα αυτά στον απόηχο της καταστροφικής φωτιάς στην Εύβοια, όπου επίσης υπήρξαν καταγγελίες από κατοίκους σχετικά με τους χειρισμούς της πυρκαγιάς.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share