Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κωστής Χατζηδάκης: Η απάντησή του για τις απολύσεις ανεμβολίαστων στον ιδιωτικό τομέα

Όσα ανέφερε ο υπουργός Εργασίας

18 Αυγούστου 2021 15:05
Κωστής Χατζηδάκης: Η απάντησή του για τις απολύσεις ανεμβολίαστων στον ιδιωτικό τομέα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στο ζήτημα αν υπάρχει περίπτωση να απολυθούν ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, απάντησε μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Ο υπουργός τόνισε πως εκείνο το οποίο προβλέπεται είναι οι αναστολές εργασίας μέχρι να εμβολιαστούν όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί σε υγειονομικές και προνοιακές μονάδες. Ταυτόχρονα, ο υπουργός πρόσθεσε πως ήδη έχουν ξεκινήσει από τις 16 Αυγούστου να προχωρούν οι αρμόδιες μονάδες σε αναστολές εργασίας.

Μεταξύ άλλων ανέφερε πως έχει εμβολιαστεί περίπου το 75% μέχρι τις 12 Αυγούστου στις σχετικές δομές υγείας και ότι αυτό το ποσοστό ανεβαίνει.

Παράλληλα, σημείωσε ότι υπάρχει δυνατότητα για κάποιες εξαιρέσεις που ορίζονται αυστηρά από τον νόμο βάση αδειών των υγειονομικών επιτροπών.

Σχετικά με το ενδεχόμενο επέκτασης της υποχρεωτικότητας εμβολιασμών και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων εξήγησε πως ο νομός που πέρασε και είναι σε ισχύ εδώ και λίγες ημέρες προβλέπει ότι η υποχρεωτικότητα μπορεί να επεκτείνεται και σε άλλους εργαζόμενους με απόφαση του υπουργού Υγείας.

Πρόσθεσε ότι το πώς θα προχωρήσει η κατάσταση δεν το ξέρουμε και πως εάν κριθεί απαραίτητο με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα θα παρθούν τα απαραίτητα μέτρα.

Αναφορικά με την αύξηση κατωτάτου μισθού ανέφερε πως κάθε υπουργός θα ήθελε να δίνει μεγάλες αυξήσεις οι αποφάσεις όμως λαμβάνονται με μια συγκεκριμένη διαδικασία και ότι το 2% που έγινε φέτος αποφασίστηκε με την προσδοκία ότι του χρόνου το τρένο της οικονομίας θα έχει μπει σε ράγες και είαι εφικτό να δοθεί πιο γενναιόδωρη αύξηση.

Βόμβα από Άδωνι Γεωργιάδη: «Θα υπάρξουν και απολύσεις ανεμβολίαστων στον ιδιωτικό τομέα»

Ζοφερές είναι οι προβλέψεις σε ό,τι αφορά την πορεία της πανδημίας, όπως σημείωσε και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, εκτιμώντας ότι υπό το φόβο της περαιτέρω εξάπλωσης του κορωνοϊού, θα υπάρξουν απολύσεις ανεμβολίαστων εργαζομένων.

Ειδικότερα, σχολιάζοντας τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα, είπε ότι οι 251 διασωληνώσεις τον Αύγουστο του 2021 σε σύγκριση με τις λιγότερες από 100 τον Αύγουστο του 2020 δείχνουν ότι πάμε για έναν πολύ δύσκολο χειμώνα και κατά συνέπεια όταν από τον Σεπτέμβριο θα αρχίσει να μεγαλώνει ο φόβος για την εξέλιξη της πανδημίας θα υπάρξουν και απολύσεις ανεμβολίαστων στον ιδιωτικό τομέα.

Γεωργιάδης απολύσεις

Μόνη λύση ο εμβολιασμός

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ότι η μόνη λύση για να ξεφύγουμε από αυτό τον εφιάλτη είναι ο εμβολιασμός, αλλά δυστυχώς ένα μέρος της κοινωνίας, είτε από φόβο, είτε γιατί θεωρεί ότι κάνει αντίσταση στην Κυβέρνηση, είτε γιατί υιοθετεί θεωρίες συνωμοσίας, έχει συνασπιστεί σε ένα κίνημα ανεύθυνων που βάζουν σε κίνδυνο τόσο τη δική τους ζωή, όσο και των γύρω τους.

Επανέλαβε δε ότι οι προβλέψεις για τον χειμώνα που έρχεται είναι ζοφερές λόγω και της μετάλλαξης Δέλτα και έφερε σαν παράδειγμα και τη δική του περιπέτεια που παρότι εμβολιασμένος κόλλησε κορωνοϊό και τον πέρασε σχετικά βαριά, με τους γιατρούς να του λένε ότι αν δεν ήταν εμβολιασμένος τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα

Δεν θα υποστούν περιορισμούς οι εμβολιασμένοι

Ερωτηθείς για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, έκανε λόγο για μια εξαιρετικά δύσκολη απόφαση που έχει και προβλήματα συνταγματικότητας μέχρι να γίνουν όσα πρέπει σχετικά με το εμβόλιο και για το λόγο αυτό η Κυβέρνηση δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να πάρει μια τέτοια απόφαση.

απολύσεις ανεμβολίαστων στον ιδιωτικό τομέα

Συμπλήρωσε όμως πως βούληση της Κυβέρνησης είναι οι εμβολιασμένοι να μην ξαναμπούν για κανένα λόγο σε καραντίνα και να μην υποστούν περιορισμούς, ενώ προέβλεψε ότι το φθινόπωρο και τον χειμώνα η είσοδός σε κλειστούς χώρους στην εστίαση και αλλού, θα επιτρέπεται μόνο σε εμβολιασμένους ή σε όσους έχουν νοσήσει.

Στεναχωρήθηκα με τη δήλωση Τσιτσιπά

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στη δήλωση του Στέφανου Τσιτσιπά, ο οποίος είπε ότι δεν έχει εμβολιαστεί και δεν θα το κάνει μέχρι αυτό να γίνει υποχρεωτικό, υπογραμμίζοντας ότι στεναχωρήθηκε πολύ με τη δήλωση αυτή, καθώς μιλάμε για έναν αθλητή πρότυπο ο οποίος επηρεάζει πολύ κόσμο και ενδέχεται να «πάρει κάποιους στον λαιμό του».

Σε ότι αφορά τις πυρκαγιές, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι δεν είναι της παρούσης η απόδοση ευθυνών και συμπλήρωσε ότι οι φετινές πυρκαγιές έγιναν σε μια περίοδο με πρωτόγνωρες καιρικές συνθήκες.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share