Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κοζάνη: Αρρώστησε το προσωπικό και έκλεισε το αεροδρόμιο

Τι αναφέρει η ΥΠΑ για το νέο περιστατικό

18 Αυγούστου 2021 14:41
Κοζάνη: Αρρώστησε το προσωπικό και έκλεισε το αεροδρόμιο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μετά τον τραγέλαφο στην Ικαρία συνέβη και στην Κοζάνη. Το αεροδρόμιο της πόλης έκλεισε λόγω της ασθένειας του προσωπικού με αποτέλεσμα επιβάτες της πτήσεις ΑΘΗΝΑ-ΚΟΖΑΝΗ-ΚΑΣΤΟΡΙΑ-ΑΘΗΝΑ να εξυπηρετούνται τελικά με ταξί.

Αναλυτικά, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας: «Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ανακοινώνει στο επιβατικό κοινό ότι η πρωινή πτήση από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» που εκτελούσε το δρομολόγιο ΑΘΗΝΑ-ΚΟΖΑΝΗ-ΚΑΣΤΟΡΙΑ-ΑΘΗΝΑ δεν προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Κοζάνης, (λόγω ασθένειας προσωπικού).

αεροδρόμιο κοζάνη

Οι τρεις και έξι επιβάτες από και προς Αθήνα, εξυπηρετήθηκαν με μέριμνα και έξοδα της αεροπορικής εταιρείας (μίσθωση ταξί) για την μεταφορά τους οδικώς προς και από το αεροδρόμιο Καστοριάς.

Οι επόμενες πτήσεις προς Κοζάνη θα πραγματοποιηθούν κανονικά».

Τι είχε γίνει στην Ικαρία

Με τις βαλίτσες στο χέρι έμειναν επισκέπτες και κάτοικοι της Ικαρίας καθώς έκλεισε αιφνιδιαστικά εν μέσω τουριστικής σεζόν αλλά και πανδημίας ο αερολιμένας του νησιού εξαιτίας ασθένειας του μοναδικού τηλεπικοινωνιακού υπαλλήλου της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), χωρίς την παρουσία του οποίου δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν απογειώσεις και προσγειώσεις.

Αποτέλεσμα ήταν να ακυρωθούν και οι τρεις προγραμματισμένες πτήσεις από και προς το νησί (δύο της Aegean και μία της Sky Express).

Εκτός των τουριστών όμως οι οποίοι υπέστησαν μεγάλη ταλαιπωρία, εγκλωβισμένοι στο νησί παρέμειναν και επιβάτες, οι οποίοι αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα υγείας και είχαν προγραμματίσει την αναχώρησή τους , ακόμα και για άκρως επείγοντα ζητήματα, όπως προγραμματισμένες νοσηλείες, χειρουργεία, αιμοκαθάρσεις, κλπ.

Κόλαση στο "Ελευθέριος Βενιζέλος": Μια ώρα να παραδώσεις βαλίτσα, τρομερές καθυστερήσεις στις πτήσεις!

εράστιες ουρές δημιουργήθηκαν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», στον όροφο των αναχωρήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επιβάτες περιμένουν μέχρι και μία ώρα για να παραδώσουν τις βαλίτσες τους στους γκισέδες του check-in, ενώ από τα μεγάφωνα ήδη αναγγέλλονται καθυστερήσεις στις πτήσεις.

Σταδιακά, πάντως, η κατάσταση άρχισε να ομολαοποιείται και τα «check-in» να ανοίγουν.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο και τις φωτογραφίες το χάος που επικρατεί στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας:

Κόλαση στο

Κόλαση στο

Κόλαση στο

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share