Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κρήτη: Νοσηλεύτρια παρουσίασε ψευδές θετικό τεστ για να μην εμβολιστεί

Απίστευτο περιστατικό!

18 Αυγούστου 2021 12:17
Κρήτη: Νοσηλεύτρια παρουσίασε ψευδές θετικό τεστ για να μην εμβολιστεί
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αναστάτωση επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στο Βενιζέλειο νοσοκομείο στην Κρήτη εξαιτίας μίας νοσοκόμας που φέρεται να προχώρησε σε ψευδή δήλωση θετικού κρούσματος κορωνοϊού για να αποφύγει τον εμβολιασμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, η νοσηλεύτρια δεν είχε εμβολιαστεί και κινδυνεύει να απομακρυνθεί από την εργασία της μετά την απόφαση της κυβέρνησης για υποχρεωτικό εμβολιασμό στους υγειονομικούς.

Η ίδια, πιθανότητα για να αποφύγει την απομάκρυνσή της, φαίνεται πως παρουσίασε ψευδές θετικό self test ώστε να αποδείξει ότι έχει νοσήσει και να μην χρειαστεί να εμβολιαστεί.

Ωστόσο, η κίνησή της έγινε αντιληπτή και αμέσως ενημερώθηκε η διοίκηση του νοσοκομείου αλλά και η 7η ΥΠΕ.

Τι σχολίασε ο διοικητής του νοσοκομείου

«Για το περιστατικό διέταξα αμέσως Ένορκη Διοικητική Εξέταση προκειμένου να αποσαφηνιστεί ακριβώς τι έχει γίνει. Έχει ενημερωθεί τόσο η 7η ΥΠΕ όσο και το υπουργείο Υγείας. Περιμένω την ολοκλήρωση της ΕΔΕ για να προχωρήσουμε σε όσα προβλέπονται βάσει διαδικασίας», ανέφερε μιλώντας στο cretapost, ο διοικητής του Βενιζελείου νοσοκομείου, Κώστας Τερζάκης.

 Κρήτη: Νοσηλεύτρια παρουσίασε ψευδές θετικό τεστ για να μην εμβολιστεί

Απίστευτο περιστατικό: Άνδρας «έκλεψε» ΑΜΚΑ γιατρού για να εμβολιαστεί

Ένας άνδρας στην Κρήτη δεν είχε τρόπο να εμβολιαστεί και τελικά η λύση που βρήκε, τον οδήγησε στη σύλληψη από τις Αρχές. Από την στιγμή που ξέσπασε η πανδημία του κορωνοϊού, το στοίχημα ήταν να εμβολιαστούν όλοι. Υπάρχουν, όμως, και οι αρνητές του ιού, καθώς και των εμβολίων.

Σίγουρα, ο συγκεκριμένος άνδρας δεν είναι ένας από αυτούς. Αντίθετα, ήταν πρωταγωνιστής σε ένα απίστευτο περιστατικό που έγινε πριν από λίγες ημέρες στην Κρήτη. Πιο συγκεκριμένα, ο 57χρονος άνδρας έστησε ολόκληρη… απάτη για τον εμβολιασμό του.

«Έκλεψε» ΑΜΚΑ γιατρού

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost.gr, o 57χρονος από την Ιεράπετρα, έκλεισε ραντεβού και έκανε την πρώτη δόση του εμβολίου, με ξένο ΑΜΚΑ που μάλιστα ανήκει σε γιατρό. Το ίδιο προσπάθησε να κάνει και με τη δεύτερη δόση του εμβολίου, ωστόσο έγινε αντιληπτός από τον γιατρό που προχώρησε σε σχετική καταγγελία και έτσι συνελήφθη.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πάντως, ότι ο 57χρονος, δεν διέθετε ΑΜΚΑ λόγω πολύχρονης παραμονής στο εξωτερικό και γι’ αυτό προχώρησε σε αυτή την ενέργεια που άφησε εμβρόντητους τους αστυνομικούς αλλά και τον γιατρό, το ΑΜΚΑ του οποίου χρησιμοποιήθηκε για τον εμβολιασμό του.

Απίστευτο περιστατικό: Άνδρας «έκλεψε» ΑΜΚΑ για να εμβολιαστεί

Τα απίστευτα περιστατικά δεν σταματούν εκεί, καθώς ηλικιωμένη πήρε φιαλίδιο της Pfizer για ενθύμιο!

Περιστέρι: Συνελήφθη 40χρονος που προσπάθησε να κλέψει εμβόλια της Pfizer

Σαραντάχρονος προσπάθησε να κλέψει δύο μπουκάλια με το εμβόλιο της Pfizer από το Εμβολιαστικό Κέντρο Περιστερίου, ωστόσο έγινε αντιληπτός από τον γιατρό και τελικά συνελήφθη.

Θα οδηγηθεί στην εισαγγελία για απόπειρα κλοπής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 40χρονος είχε πάει για να κάνει εμβόλιο και την ώρα που ο νοσηλευτής είχε ολοκληρώσει τη διαδικασία, παρατήρησε ότι έλειπαν τα φιαλίδια και κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.

Περιστέρι: Συνελήφθη 40χρονος που προσπάθησε να κλέψει εμβόλια της Pfizer

Τού ζήτησε τα φιαλίδια, τα οποία ο άνδρας τα επέστρεψε. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για χρήστη ναρκωτικών ο οποίος έχει συλληφθεί και άλλες φορές στο παρελθόν.

Αγία Παρασκευή: Ο ντελιβεράς αρνείται ότι έκλεψε το εμβόλιο

Ο ντελιβεράς που κατηγορείται πώς έκλεψε φιαλίδιο με το εμβόλιο της Pfizer από το εμβολιαστικό κέντρο της Αγίας Παρασκευής, αρνείται τα πάντα στους αστυνομικούς.

Ο 46χρονος άνδρας τόνισε πώς άφησε τους καφέδες και μέσα σε τέσσερα λεπτά είχε αποχωρήσει από το κτήριο και επέστρεψε στην εργασία του.

Ο ντελιβεράς εργάζεται σε καφετέρια στον Γέρακα και την Τρίτη το απόγευμα παρέδωσε καφέδες στο εμβολιαστικό κέντρο της Αγίας Παρασκευής. Όταν έφυγε, οι νοσηλεύτριες αντιλήφθηκαν ότι έλειπε ένα ανοιχτό φιαλίδιο που περιείχε πέντε από τις έξι δόσεις του εμβολίου, καθώς την μια την είχαν κάνει.

«Δεν έχω καμία ανάμειξη με την υπόθεση. Παρέδωσα τους καφέδες και σε διάστημα 4 μόλις λεπτών, είχα φύγει από το σημείο και επέστρεψα στην εργασία μου». Αυτό φαίνεται να δήλωσε στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν ο 46χρονος ντελιβεράς αρνούμενος τις κατηγορίες ότι ...μπήκε με ποτήρια καφέ στο εμβολιαστικό κέντρο Αγίας Παρασκευής και έφυγε με ...δόσεις εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη έπειτα από καταγγελία νοσηλευτών για κλοπή ανοιγμένου φιαλίδιου της Pfizer το απόγευμα της Τρίτης. Συνολικά 5 δόσεις περιείχε το μπουκαλάκι, το οποίο όμως δεν εντοπίστηκε από τις αρχές.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, ο υπάλληλος, εργάζεται σε καφετέρια στον Γέρακα και λίγο μετά τις 16:00 το απόγευμα της περασμένης Τρίτης μπήκε στο εμβολιαστικό κέντρο για να παραδώσει παραγγελία. Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν δύο νοσηλεύτριες στους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αγίας Παρασκευής, ο 46χρονος αφού άφησε τους καφέδες άρχισε να συνομιλεί με το προσωπικό κάνοντας ερωτήσεις για την εμβολιαστική διαδικασία και παρέμεινε στο χώρο για 15 λεπτά.

Όταν αποχώρησε, αντιλήφθηκαν ότι "εξαφανίστηκε" το φιαλίδιο των εμβολίων και ειδοποίησαν αμέσως τις αρχές. Όπως δήλωσαν στους αστυνομικούς, "δεν τον είδαν να το παίρνει, άλλα ήταν ο τελευταίος που είχε μπει στον χώρο, πριν διαπιστωθεί η απώλεια του".

Το μπουκαλάκι είχε ανοιχτεί και οι γιατροί είχαν χορηγήσει την μία από τις συνολικά 6 δόσεις που περιείχε. Ακόμα και αν οι αστυνομικοί είχαν καταφέρει να εντοπίσουν το φιαλίδιο, θα ήταν εξαιρετικά απίθανο να είχαν "διασωθεί" τα εμβόλια καθώς από την πρώτη διάτρηση, το περιεχόμενο διατηρείται εντός ψυγείου (2°C - 8°C) για 48 ώρες, ενώ σε θερμοκρασία δωματίου η διάρκεια ζωής πέφτει στις 6 ώρες. Όταν περάσει το συγκεκριμένο διάστημα το εμβόλιο απορρίπτεται.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share