Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Eλεύθερος ο δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς

Τα ξημερώματα τρία σκαπτικά μηχανήματα της δημοτικής Αρχής, γκρέμισαν τα παράνομα κτίσματα

17 Αυγούστου 2021 18:39
Eλεύθερος ο δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συνελήφθη σήμερα το πρωί από άνδρες της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Μυκόνου, ο δήμαρχος του νησιού, Κωνσταντίνος Κουκάς, ωστόσο ο δήμαρχος αφέθηκε ελεύθερος λίγο πριν από τις έξι το απόγευμα με εντολή της εισαγγελέως Σύρου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δήμαρχος Μυκόνου πρωτοστάτησε σε κινητοποιήσεις κατοίκων με αφορμή καταγγελόμενες αυθαιρεσίες στην παραλία Καλό Λιβάδι.

Μάλιστα, τα ξημερώματα τρία σκαπτικά μηχανήματα της δημοτικής Αρχής, γκρέμισαν τα παράνομα κτίσματα, τα οποία φέρεται να έχτισε ξενοδόχος της περιοχής. Σήμερα το πρωί ο ξενοδόχος υπέβαλε μήνυση κατά του δημάρχου, Κωνσταντίνου Κουκά ο οποίος συνελήφθη με την διαδικασία του Αυτοφώρου.

Λίγα λόγια για τον Δήμαρχο Μυκόνου

Είναι κάτοχος δύο πτυχίων, της Νομικής Σχολής και του Τμήματος Γλωσσών, Φιλολογίας και Πολιτισμού των Παρευξείνιων Χωρών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, καθώς και δύο μεταπτυχιακών τίτλων, ενός στις «Ευρωπαϊκές και Διεθνείς Σπουδές», από τη Νομική Σχολή Αθηνών, και ενός στη «Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων» από την Σχολή Κοινωνικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Το 2010 ολοκλήρωσε την πρακτική του άσκηση -με υποτροφία- στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, ενώ προηγουμένως, επί δύο έτη εργάστηκε στο γραφείο του Υπουργού Εσωτερικών, με κύριες διοικητικές και πολιτικές αρμοδιότητες στον τομέα της δημόσιας τάξης, αλλά και στη δημόσια διοίκηση. Σήμερα είναι δικηγόρος παρ’ εφέταις, με δικό του γραφείο στη Μύκονο και μέλος στο Δικηγορικό Σύλλογο Σύρου.

Στα κοινά δραστηριοποιήθηκε ενεργά το 2010 όπου εκλέχτηκε Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου, πρώτος σε αριθμό σταυρών προτίμησης σε όλες τις Κυκλάδες και ένας από τους νεότερους πανελλαδικά, ενώ από τον Ιανουάριο του 2012 εκλέχθηκε Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου.

Το 2014, σε ηλικία 32 ετών εκλέχθηκε Δήμαρχος Μυκόνου και αμέσως μετά μέλος του Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου. Με απόφαση του Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος επιλέχθηκε μέλος της μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Ισότητας της Κ.Ε.Δ.Ε. και τακτικό μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ι.Τ.Α), ως μοναδικός αιρετός που προέρχονταν από τη νησιωτική Ελλάδα σε αυτά τα δύο όργανα.

Το 2019 επανεκλέχθηκε Δήμαρχος Μυκόνου, ενώ παράλληλα εξελέγη τέταρτος σε αριθμό ψήφων πανελλαδικά στο Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε.). Τον Ιανουάριο του 2020 επιλέχθηκε ομόφωνα από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε.) ως επικεφαλής της Αντιπροσωπείας στο Κογκρέσο Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης που εδρεύει στο Στρασβούργο.

Τον Ιούνιο του 2020 με διυπουργική απόφαση ορίστηκε μέλος της Εθνικής Συντονιστικής Επιτροπής Κρουαζιέρας και τον Αύγουστο του ίδιου έτους μέλος του Συμβουλίου Νησιωτικής Πολιτικής (ΣΥ.ΝΗ.ΠΟ) του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share