Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Πυρκαγιές στην Αττική: Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στο Λαύριο, δύσκολη η κατάσταση στα Βίλια - Κινδυνεύουν ακόμη και τα Μέγαρα

Άλλη μια μέρα τραγωδίας...

16 Αυγούστου 2021 15:08
Πυρκαγιές στην Αττική: Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στο Λαύριο, δύσκολη η κατάσταση στα Βίλια - Κινδυνεύουν ακόμη και τα Μέγαρα
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Οι φωτιές στην Αττική μαίνονται ανεξέλεγκτες, με εκείνη στο Λαύριο ειδικά να ετοιμάζεται να κάψει κι άλλα σπίτια, τη στιγμή που στα Βίλια η κατάσταση είναι επίσης εξαιρετικά δύσκολη.

Το πλέον ανησυχητικό μέτωπο είναι αυτό της Λαυρεωτικής, που ξεκίνησε από το Μαρκάτι Κερατέας και «κοιτάζει» προς Λαύριο αλλά και προς την πλευρά του Σουνίου. Στην περιοχή -όπου πνέουν ισχυροί άνεμοι- εστάλησαν αρχικά 71 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων, 25 οχήματα, 6 αεροσκάφη, τέσσερα ελικόπτερα και υδροφόρες ΟΤΑ, τη στιγμή που έχει ξεσπάσει νέο μέτωπο στην Αίγινα.

Οι τελευταίες πληροφορίες φανερώνουν ότι ένα μεγάλο μέτωπο μαίνεται κοντά στο Δημολάκι, δηλαδή στην περιοχή που βρίσκεται ανάμεσα στο Μαρκάτι και την Ανάβυσσο.

Πυροσβέστες και κάτοικοι των οικισμών στην «καρδιά» της Λαυρεωτικής βλέπουν τις φλόγες να πλησιάζουν στους οικισμούς και προσπαθούν με όλα τα μέσα να αποτρέψουν την επέκταση.

Σχεδόν ταυτόχρονα, ξέσπασε μια ακόμη πυρκαγιά, με «επίκεντρο» τα Βίλια Αττικής. Η πυρκαγιά, σύμφωνα με την πυροσβεστική καίει δασική έκταση μετά την κατασκήνωση από τα Βίλια προς Πόρτο Γερμενό.

Ήδη έχουν κινητοποιηθεί ισχυρές δυνάμεις και επιχειρούν από αέρος τρία ελικόπτερα και επτά αεροσκάφη ενώ από επίγειες δυνάμεις επιχειρούν 35 πυροσβέστες με 17 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ με τη συνδρομή υδροφόρων ΟΤΑ.

Η ενημέρωση της Πυροσβεστικής

Στην Κερατέα:

  • Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις που επιχειρούν στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Μαρκάτι Κερατέας και επιχειρούν, 91 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένων τριών (3) ομάδων πεζοπόρων τμημάτων και 34 οχήματα συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ.
  • Για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί και επιχειρούν περιοδικά 6Α/Φ και 6Ε/Π συμπεριλαμβανομένων 2Ε/Π της Αεροπορίας Στρατού.
  • Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Στα Βίλια:

  • Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στη Δ.Ε. Βιλίων επιχειρούν 61 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένης μιας (1) ομάδας πεζοπόρου τμήματος, 25 οχήματα, συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ.
  • Για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί και επιχειρούν περιοδικά 5 Ε/Π και 8 Α/Φ.
  • Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share