Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Πυρκαγιές στην Αττική: Μαζικές εκκενώσεις σε Λαύριο και Βίλια - Τεράστια μάχη να μην πάει η λαίλαπα στον Εθνικό Δρυμό Σουνίου

Δείτε εικόνες του Athensmagazine.gr από την Ανάβυσσο - Κοντεύει να χαθεί η μάχη

16 Αυγούστου 2021 13:29
Πυρκαγιές στην Αττική: Μαζικές εκκενώσεις σε Λαύριο και Βίλια - Τεράστια μάχη να μην πάει η λαίλαπα στον Εθνικό Δρυμό Σουνίου
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Οι πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει στην Αττική από το πρωί της Δευτέρας (16/8) έχουν φέρει συναγερμό, με μαζικές εκκενώσεις να πραγματοποιούνται σε Λαύριο και Βίλια, με προσπάθεια να μην περάσει η λαίλαπα τον Εθνικό Δρυμό Σουνίου.

Μάχη με τις φλόγες δίνουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην Κερατέα, ωστόσο οι άνεμοι δεν καθιστούν εύκολο το έργο τους. Η φωτιά που ξέσπασε το πρωί σε χαμηλή βλάστηση εξαπλώνεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς με αποτέλεσμα αυτή την να έχει φτάσει σε πευκόφυτη περιοχή. Σύμφωνα με πληροφορίες, καταβάλλεται τεράστια προσπάθεια προκειμένου να μην ξεφύγει το πύρινο μέτωπο και φτάσουν οι φλόγες στον Εθνικό Δρυμό Σουνίου. Ο δήμαρχος Λαυρεωτικής έκανε λόγο για εμπρησμό.

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στο Λαύριο - Δείτε την όπως φαίνεται από τη Λεωφόρο Σουνίου στο #Athensmagazine

Posted by AthensMagazine.gr on Monday, August 16, 2021

Για πολύ μεγάλη ταχύτητα της φωτιάς έκανε λόγο ο δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου, που βρίσκεται στο σημείο. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε ότι ο αέρας είναι πολύ δυνατός. «Το βόρειο μέτωπο έχει κάψει ήδη έναν τεράστιο λόφο. Δεν έχω εικόνα τι γίνεται στο νότιο μέτωπο» υπογράμμισε.

«Κύριος στόχος μας είναι να μην απλωθεί η φωτιά προς τον εθνικό δρυμό Σουνίου» ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Αττικής Βασίλης Κόκκαλης.

Όπως είπε, οι άνεμοι είναι εξαιρετικά ισχυροί.

Παράλληλα εκκενώθηκαν ήδη αρκετοί οικισμοί. Έχει ήδη δοθεί εντολή μέσω του 112 για την εκκένωση των οικισμών Μαρκάτι, Συντερίνα και Άγιος Κωνσταντίνος για να απομακρυνθούν οι κάτοικοι προς την Ανάβυσσο.

Από την Τροχαία διακόπηκε η κυκλοφορία στους δρόμους της περιοχής και συγκεκριμένα στην παλαιά λεωφόρο Λαυρίου- Κερατέας, στην Λαυρίου - Καμάριζας στην περιοχή εργατικών κατοικιών προς οικισμό 'Αγιο Κωνσταντίνο, Λαυρίου - Καμάριζας, από οικισμό Συντερίνας προς 'Αγιο Κωνσταντίνο και Λ. Λαυρίου και παλαιάς Λ. Λαυρίου.

Video: Η προσπάθεια εναερίων μέσω να σβήσουν την πυρκαγιά στο Λαύριο! Εικόνες από το #Athensmagazine

Posted by AthensMagazine.gr on Monday, August 16, 2021

Μέτωπο στα Βίλια και εκκένωση του Αγίου Γεωργίου

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Δ.Ε. Βιλλίων Αττικής. Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Στις 13:05 εστάλη μήνυμα για εκκένωση του οικισμού Άγιος Γεώργιος ή Παλαιοχώρι.

Το μήνυμα του 112 εστάλη για εκκένωση προς την Ψάθα καθώς στην περιοχή είναι σε εξέλιξη δασική πυρκαγιά. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η φωτιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα καίει δασική έκταση ενώ πνέουν και ισχυροί άνεμοι.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share