Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Καιρός: Έρχεται νέο κύμα καύσωνα - Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 40 βαθμούς Κελσίου

Θα διαρκέσει τέσσερις ημέρες

15 Αυγούστου 2021 15:11
Καιρός: Έρχεται νέο κύμα καύσωνα - Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 40 βαθμούς Κελσίου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μικρό θα είναι όπως όλα δείχνουν το διάστημα που ο καιρός έχει δροσίσει καθώς αναμένεται ένα ακόμα κύμα καύσωνα μέσα στον Αύγουστο. Σύμφωνα με τον Διευθυντή Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Κώστα Λαγουβάρδο, αναμένονται και πάλι «40άρια» με το νέο κύμα να έχει διάρκεια τεσσάρων ημερών.

Μάλιστα όπως σημείωσε ο κ. Λαγουβάρδος, μιλώντας στο MEGA φέτος σημειώθηκαν δύο μεγάλοι καύσωνες, ενώ τέτοιο φαινόμενο στην Ελλάδα το είδαμε το καλοκαίρι του 2007, μία ακόμα ένδειξη της κλιματικής αλλαγής. «Η εικόνα που έχουμε από το φετινό καλοκαίρι ίσως θα μας βοηθήσει να δούμε τι πρέπει να κάνουμε» συμπλήρωσε.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ, ο Ιούλιος του 2021 είναι ο θερμότερος μήνας που έχει ποτέ καταγραφεί στη Γη.

«Πνεύμονας πρασίνου στην Αττική»

Παράλληλα ο Βασίλης Κουτσαβλής, Πρόεδρος Σωματείου Φίλων Κτήματος Τατοΐου αναφέρθηκε στην καταστροφή του «τελευταίου πνεύμονα πράσινου στην Αττική» όπως χαρακτηριστικά είπε. «Η καταστροφή στο κτήμα Τατοϊου είναι εκτεταμένη. Ήταν ο τελευταίος πνεύμονας πράσινου στην Αττική. Είναι ένα τοπίο που δεν θυμίζει τίποτα από εκείνο πριν την καταστροφή. Έχει παρατηθεί εδώ και πολλά χρόνια στην τύχη του, κυρίως για το πόλιτικό του φορτίο, με αποτέλεσμα καμία κυβέρνηση να ασχοληθεί σοβαρά με αυτό. Έχει γίνει μελέτη βιωσιμότητας σχετικά με το κτήμα, προκειμένου να προστατευθεί κυρίως το δάσος. Ζητάμε να γίνουν προληπτικά μέτρα και δυστυχώς δεν προλάβαμε» σημείωσε.

Καιρός: Δεκαπενταύγουστος με «θυελλώδεις» ανέμους και κίνδυνο πυρκαγιάς - Τι λένε Αρναούτογλου και Μαρουσάκης

Καιρός σήμερα: Με πολύ ισχυρούς ανέμους αναμένεται να κυλήσει ο Δεκαπενταύγουστος, εγκυμονώντας αρκετά μεγάλο κίνδυνο για πυρκαγιά, φτάνοντας έως και στα 7 μποφόρ, όπως ήδη προβλεπόταν.

Θα είναι γενικά αίθριος καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις στη βόρεια Κρήτη και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά κυρίως κεντρικά και βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο έως 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 34 με 36 και στα δυτικά τους 37 βαθμούς, στις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη τους 30 και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 34 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος, με λίγες τοπικές νεφώσεις κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στη δυτική και κεντρική Μακεδονία.
  • Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 18 έως 35 και στη δυτική Μακεδονία από 13 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στην Ήπειρο.
  • Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 20 έως 36 και κατά τόπους 37 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά του Ιονίου έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στη Θεσσαλία.
  • Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 με 7 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 21 έως 35 και κατά τόπους 36 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις στη βόρεια Κρήτη.
  • Ανεμοι: Βόρειοι 6 με 7 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 24 έως 30 και στη νότια Κρήτη τοπικά έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

  • Καιρός: Αίθριος.
  • Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος.
  • Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά έως 7 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 25 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος, με λίγες τοπικές νεφώσεις μέχρι το απόγευμα.
  • Ανεμοι: Ασθενείς και το απόγευμα νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση Αρναούτογλου και το «καμπανάκι» Μαρουσάκη

Ο Δεκαπενταύγουστος φέτος «πέφτει» Κυριακή, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που ξεκίνησαν την άδεια τους τις προηγούμενες μέρες και κοιτάζουν με σχετική αγωνία τα δελτία του καιρού. Ο Σάκης Αρναούτογλου, με ανάρτησή του στο Facebook από τις προηγούμενες μέρες, μας έχει δώσει μια εικόνα για το πώς θα είναι ο καιρός αυτές τις μέρες.

Ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ για την Κυριακή, ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου, σημειώνει ότι θα υπάρχει ηλιοφάνεια, αλλά ενισχυμένος θα είναι ο βοριάς, ανάμεσα στα 6 και στα 7 μποφόρ στην Εύβοια, στην Ανατολική Στερεά, στην Ανατολική Πελοπόννησο και στην Κρήτη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 33 βαθμούς Κελσίου.

Για τη Δευτέρα 16 Αυγούστου, η θερμοκρασία θα ανέβει στους 35 βαθμούς Κελσίου. Τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι η ηλιοφάνεια, ενώ θα υπάρχει εξασθένηση του βοριά στα ανατολικά. Στην ανάρτησή του, όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω, έχει ξεχωριστή αναφορά για κάθε μέρα μέχρι και την Πέμπτη 19 Αυγούστου.

Από την πλευρά του, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης είχε κάνει λόγο για θερμοκρασία έως στους 37 βαθμούς, με τα μελτέμια να είναι δροσιστικά μεν, επικίνδυνα δε.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share