Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μετά τον Φιλιππίδη: Ο ηθοποιός που βρίσκεται στο στόχαστρο για 10 βιασμούς και παιδεραστία!

Ο «δράκος» που κακοποίησε 15χρονη και την οδήγησε στην απόπειρα αυτοκτονίας

15 Αυγούστου 2021 09:02
Μετά τον Φιλιππίδη: Ο ηθοποιός που βρίσκεται στο στόχαστρο για 10 βιασμούς και παιδεραστία!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Πέτρος Φιλιππίδης και ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι τα πρώτα πρόσωπα των καταγγελιών στον χώρο της υποκριτικής, που βρίσκονται πίσω από τα κάγκελα της φυλακής, αλλά υπάρχουν αρκετοί ακόμη που βρίσκονται στο στόχαστρο των Αρχών, με χαρακτηριστική την περίπτωση ενός πασίγνωστου 40χρονου σήμερα ηθοποιού.

Συγκεκριμένα, καταγγέλλεται για 10 περιπτώσεις βιασμού τις οποίες τα φερόμενα ως θύματά του κατήγγειλαν στις Αρχές, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Μπαμ στο Ρεπορτάζ».

Το εν λόγω έντυπο, στο σημερινό του εξώφυλλο παρουσιάζει τόσο το όνομα όσο και τη φωτογραφία του συγκεκριμένου ηθοποιού, ο οποίος τα τελευταία χρόνια ζει και δραστηριοποιείται στις ΗΠΑ.

Ο λόγος για τον 40χρονο ηθοποιό, σκηνοθέτη, μουσικό και ιδιοκτήτη σχολής υποκριτικής Λ. Φ., που στην Ελλάδα έγινε ευρέως γνωστός μέσα από τη συμμετοχή του στην άκρως επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά «10η Εντολή», στην οποία τον έχουμε δει τόσο σε πρωταγωνιστικό ρόλο όσο και σε guest εμφανίσεις. Ο ίδιος, συμμετείχε συνολικά σε 5 επεισόδια του τρίτου κύκλου, το 2007.

Ακόμα, έχει παίξει σε πληθώρα πρωτοποριακών θεατρικών παραστάσεων και φεστιβαλικών κινηματογραφικών ταινιών, αλλά και άλλες τηλεοπτικές σειρές.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, ο Λ. Φ. έχει καταγγελθεί στις ελληνικές Αρχές για συνολικά 10 περιπτώσεις βιασμών.

Η καταγγελία της 15χρονης και μιας μεγάλης ηθοποιού - Η απόπειρα αυτοκτονίας

Την περασμένη Πέμπτη 12 Αυγούστου, μία 28χρονη σήμερα γυναίκα κατέθεσε μήνυση σε βάρος του στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, κατηγορώντας τον για βιασμό. Η ίδια υποστηρίζει ότι γνωρίστηκε μαζί του το 2013, όταν 32χρονος τότε καλλιτέχνης ανέλαβε να τη βοηθήσει με τις εξετάσεις που εκείνη θα έδινε στη δραματική σχολή. Όπως κατέθεσε, όλα τα μαθήματα πραγματοποιούνταν στο σπίτι του κατηγορουμένου στα Εξάρχεια. Ο βιασμός της φέρεται να έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια εκφώνησης ενός μονολόγου, στο τέλος του Αυγούστου του 2013.

Εκείνη, ωστόσο, δεν ήταν η πρώτη φορά που ο ηθοποιός ξεπέρασε τα όρια, καθώς η καταγγέλλουσα υποστηρίζει πως κατά τη διάρκεια των μαθημάτων εκείνος γινόταν όλο και πιο προκλητικός, παρενοχλώντας τη σεξ0υαλικά πάντα στο πλαίσιο… εκμάθησης μεθόδων υποκριτικής.

Πρόκειται για μία 29χρονη σήμερα ηθοποιό με καριέρα και στο εξωτερικό, η οποία υποστηρίζει πως βρήκε το κουράγιο να μιλήσει για τη δράση του συγκεκριμένου ανθρώπου μετά το ξέσπασμα του ελληνικού #metoo.

Η Δ. αναφέρει πως γνωρίστηκε με τον Λ. Φ. το 2008, στο πλαίσιο της παράστασης «Πεθαίνω σα χώρα», όταν εκείνη ήταν μόλις 15 ετών και συμμετείχε ως κομπάρσος, μαζί με τη μητέρα της. Όπως λέει, κατά διάρκεια των προβών και των παραστάσεων, ο κατηγορούμενος την πλησίαζε και της έπιανε κουβέντα για το θέατρο, ενώ αμέσως μετά προχωρούσε άβολες ερωτήσεις του στυλ «έχεις κάνει σ$ξ;» και «ξέρεις πώς αλλιώς ονομάζεται το πέ0ς;».

Ο ηθοποιός είχε προσπαθήσει ακόμα και να τη φιλήσει, η ίδια όμως υποστηρίζει πως «του ξέφυγε». Η μεταξύ τους επαφή συνεχίστηκε, διότι ο ίδιος την προσέγγιζε συχνά για να της μιλήσει σε σημείο που εκείνη άρχισε να κολακεύεται. Λίγους μήνες μετά την πρώτη τους γνωριμία, η ζωή της κοπέλας άλλαξε για πάντα, καθώς έλαβε χώρα ο βιασμός της.

«Με ακινητοποίησε βίαια στον τοίχο με τα χέρια του και, ενώ ούρλιαζα από τον πόνο και τον φόβο, εκείνος έκλεισε την μπαλκονόπορτα του σπιτιού για να μην ακούγονται οι φωνές μου και με βίασε. Ενώ τον έσπρωχνα με όλη μου τη δύναμη, λέγοντας ότι δεν θέλω να κάνω σ$ξ μαζί του, εκείνος είχε πέσει πάνω μου με το σώμα του και με τις υπέρτερες δυνάμεις του και με τη βία, με εξανάγκασε να υποστώ τη σ$ξ0υαλική επαφή μαζί του (…)», κατέθεσε η ίδια.

Μετά τον βιασμό της, αναπτύχθηκε μία χειριστική σχέση που οδήγησε σε χρόνια σ$ξουαλική κακοποίηση τόσο δική της όσο και της αδερφής της. Ο Λ. Φ., μάλιστα, φέρεται να την έπεισε να επισκεφτεί ψυχίατρο, αναγκάζοντάς την να του μεταφέρει με κάθε λεπτομέρεια περιεχόμενο των συνεδριών και απαγορεύοντάς της να συζητήσει για όσα συνέβαιναν μεταξύ τους. Η Δ. παραδέχτηκε πως είχε αρχίσει να τον ερωτεύεται ως συνέπεια της χειριστικής συμπεριφοράς του.

«Με πίεζε να υπομένω πράγματα που δεν ήθελα. Ασκούσε σωματική βία επάνω μου, κατά τη διάρκεια της ερωτικής μας επαφής, χτυπώντας με στο πρόσωπο και στο υπόλοιπο σώμα μου, σε σημείο που μάτωνα στα γεvvητικά μου όργανα. Κατά τη διάρκεια μιας επαφής λιποθύμησα, καθόσον εκείνος με έσφιγγε με τα χέρια του στον λαιμό. Όταν επανήλθα εκείνος συνέχιζε την πράξη μόνος του. Αντιλαμβανόμενη ότι όλα αυτά δεν αποτελούν φυσιολογική σχέση, τον Μάιο του 2013, διέκοψα τη σχέση μας», δηλώνει η 29χρονη.

Μετά τον χωρισμό τους, τον Ιούλιο του 2013, και ενώ εκείνη είχε βρει νέο σύντροφο, ο κατηγορούμενος βρέθηκε να την περιμένει κάτω από το σπίτι του δεσμού της. Την επιβίβασε στη μηχανή του και την βίασε ακόμη μία φορά.

Τα λεγόμενα της Δ. επιβεβαιώνει στην ίδια μηνυτήρια αναφορά η μικρότερη αδερφή της, η οποία κατέθεσε πως έπεσε κι εκείνη θύμα βιασμού από τον γνωστό ηθοποιό. Για την ακρίβεια, οι δύο γυναίκες κατέθεσαν πως βιάζονταν από τον Λ. Φ. κατά την ίδια χρονική περίοδο. Όπως αναφέρεται στη δικογραφία, η μικρότερη αδερφή της Δ. έκανε τον χειμώνα του 2012 απόπειρα αυτοκτονίας, επιχειρώντας να πέσει από το μπαλκόνι του 5ου ορόφου. Ήταν η αδερφή της που την έσωσε…

Πρόκειται για υπόθεση που αναμένεται να απασχολήσει πολύ την κοινή γνώμη, καθώς οι καταγγέλλουσες δηλώνουν βέβαιες πως τώρα που έγινε η αρχή και τα στοιχεία του συγκεκριμένου ανθρώπου δόθηκαν στη δημοσιότητα, θα υπάρξουν πολλές ακόμα καταγγελίες σε βάρος του.

Ορυμαγδός καταγγελιών

Σε βάρος του Λ. Φ. εκκρεμούν συνολικά 10 καταγγελίες για βιασμούς, με τις δύο πρώτες εξ’ αυτών να αφορούν στον κατ’ εξακολούθηση βιασμό δύο ανήλικων κοριτσιών τα οποία είναι και αδέρφια, κατά τη διάρκεια της εφηβείας τους. Οι δράση του ξεκίνησε από το 2008 και συνεχίστηκε μέχρι της πρώιμη ενηλικίωσή τους, το 2014. Η εν λόγω δικογραφία χαρακτηρίζεται από τη «Μπαμ» ως «ανατριχιαστική».

«Ο εγκαλούμενος διέπραξε σε βάρος μας το αδίκημα του βιασμού κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση (…). Κυρίως διέπραξε γεvετήσιες πράξεις εναντίων μας», περιγράφεται εισαγωγικά στη μήνυση της μίας εκ των δύο. Και οι δύο αδερφές υποστηρίζουν πως υπάρχουν κι άλλες μαθήτριές του που κακοποιήθηκαν, πολλές εκ των οποίων αναμένεται να κινηθούν νομικά εναντίον του μετά τις πρώτες καταγγελίες σε βάρος του.

Το επεισόδιο Φιλιππίδη και Λιγνάδη

Ο Πέτρος Φιλιππίδης και ο Δημήτρης Λιγνάδης φαίνεται πως δεν έχουν την καλύτερη συμβίωση στην φυλακή, με τους δύο να βρίσκονται σε κόντρα και αυτήν να εκφράζεται ακόμη και μπροστά σε όλους τους τρόφιμους.

Οι κορυφαίοι ηθοποιοί και σκηνοθέτες, μετά από σοκαριστικές καταγγελίες, βρέθηκαν πίσω από τα σίδερα της φυλακής στην Τρίπολη, όντες αμφότεροι προφυλακιστέοι. Ο Λιγνάδης κατηγορείται για παιδεραστία, ο Φιλιππίδης για βιασμό και απόπειρα βιασμού, με άπαντες να περιμένουν να δουν πώς θα εξελιχθεί η συμβίωσή τους.

Κι εκεί, που φαινόταν ακόμη και να ανεβάζουν μαζί παράσταση κωμική, αίφνης οι σχέσεις τους επιδεινώθηκαν. Ο Φιλιππίδης, αρχικά, αρνήθηκε το... ρόλο που του έδινε ο Λιγνάδης στην παράσταση, ενώ αργότερα μια ατάκα είχε «θυελλώδη» αποτελέσματα.

Σύμφωνα με το «Spirto», αυτή ήταν και η αφορμή για έναν άγριο καβγά στο προαύλιο των φυλακών μπροστά σε όλους. Οι δυο τους διαπληκτίστηκαν, πρωτίστως στα λόγια και ύστερα ερχόμενοι στα χέρια, με τους ψυχραιμότερους να τους χωρίζουν.

Πρωτοσέλιδο Σπίρτο Φιλιππίδης Λιγνάδης

Σε κάθε περίπτωση, οι δύο ηθοποιοί... δεν περνάνε καλά μαζί στην φυλακή. Απεναντίας, μάλλον ο ένας... φυτιλιάζει βλέποντας τον άλλο.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share