Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Φωτιά στις Στέρνες Χανίων και στην Αρχαία Κόρινθο - Μεγάλη κινητοποίηση από Πυροσβεστική

Μάχη με τις φλόγες

14 Αυγούστου 2021 19:01
Φωτιά στις Στέρνες Χανίων και στην Αρχαία Κόρινθο - Μεγάλη κινητοποίηση από Πυροσβεστική
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική στην Κρήτη το απόγευμα του Σαββάτο, μετά από φωτιά που εκδηλώθηκε σε χορτολιβαδική στον οικισμό των Στερνών στο Ακρωτήρι Χανίων.

Στο σημείο επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 8 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρεί ένα ελικόπτερο.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Πυροσβεστική, καλύτερη είναι η εικόνα στο πύρινο μέτωπο

Η φωτιά -όπως μεταδίδει το flashnews.gr- εκδηλώθηκε νότια του χωριού, σχετικά κοντά σε σπίτια και άμεσα πήγαν στο σημείο κάτοικοι με ψεκαστικά. Άμεσα στο σημείο έφθασαν και ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Δείτε το βίντεο

Παράλληλα σοβαρή καταγγελία από την ομάδα Εθελοντών Δασοφύλαξης της Αργυρούπολης, για εμπρησμούς στις τελευταίες φωτιές, καθώς βρέθηκαν γκαζάκια σε δασάκι της περιοχής.

Φωτιά στην Αρχαία Κόρινθο

Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου 14 Αυγούστου στην Αρχαία Κόρινθο και συγκεκριμένα στην περιοχή Φανάρια. Στο σημείο έσπευσαν άμεσα ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, στο σημείο επιχειρούν 24 πυροσβέστες με 10 οχήματα, ενώ για την κατάσβεση συνδράμουν 5 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Η φωτιά καίει αγροτοδασική έκταση και δε φαίνεται να απειλεί σπίτια.

Όπως σημείωσε στο OPEN δημοσιογράφος από το e-korintos.gr Θύμιος Τσάρμπος, γίνεται πραγματικά μεγάλη προσπάθεια από τις πυροσβεστικές δυνάμεις για να μη φτάσουν οι φλόγες στο δάσος της Αρχαίας Κορίνθου, ωστόσο το έργο της Πυροσβεστικής δεν είναι καθόλου εύκολο καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Νέα φωτιά στην Αρχαία Ολυμπία - Στο σημείο πυροσβεστικές δυνάμεις

Νέα φωτιά ξέσπασε νωρίτερα στην Αρχαία Ολυμπία. Σύμφωνα με πληροφορίες του patrisnews, πρόκειται για μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή βιολογικού καθαρισμού, που κατευθύνεται προς τον αρχαιολογικό χώρο.

Εκπρόσωπος της πυροσβεστικής μιλώντας στο iefimerida.gr, είπε ότι στην περιοχή επιχειρούν 5 οχήματα με 10 πυροσβέστες και εστάλη ένα ελικόπτερο για να πραγματοποιήσει ρίψεις νερού.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 ο δήμαρχος της περιοχής Γιώργος Γεωργιόπουλος, τόνισε ότι η φωτιά - που πλέον έχει σβήσει - ξέσπασε σε χέρσα χωράφια - που δεν είχαν καθαριστεί, περίπου 500 μετρά από τον αρχαιολογικό χώρο.

Σημείωσε χαρακτηριστικά ότι δεν χωράει αμφιβολία, κάποιοι επιχειρούν να κάψουν την Ολυμπία. Ζήτησε, τέλος, να ενισχυθούν οι περιπολίες του στρατού και της αστυνομίας.

Νέα φωτιά στην Αρχαία Ολυμπία - Στο σημείο πυροσβεστικές δυνάμεις

Νέα φωτιά στην Εύβοια στην περιοχή Μεσοχώρια Καρύστου

Μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει στην Εύβοια και συγκεκριμένα στην περιοχή Μεσοχώρια του Δήμου Καρύστου. Μήνυμα του 112 εστάλη πριν από λίγο για προληπτική εκκένωση της περιοχής.

Στην ίδια περιοχή υπήρχε πυρκαγιά και πριν από δύο μέρες και μέχρι στιγμής δεν διευκρινίζεται εάν πρόκειται για νέα πυρκαγιά ή για κάποια επικίνδυνη αναζωπύρωση.

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις βρίσκονται εκεί και επιχειρούν ωστόσο όμως μεταφέρονται και άλλες δυνάμεις από τη Βόρειο Εύβοια προς την Κάρυστο.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία οι άνεμοι στην περιοχή είναι πολύ ισχυροί, φτάνουν και τα 8 μποφόρ, γεγονός που δυσκολεύει τις προσπάθειες των πυροσβεστών αλλά και των κατοίκων για κατάσβεση της φωτιάς.

Δείτε το βίντεο

🔥ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ🔥 Μεγάλη πυρκαγιά στην Περιοχή Μεσοχωρια Εύβοιας.

Posted by Forecast Weather Greece on Saturday, August 14, 2021

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share