Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Πάτρα: Με πνευμονική εμβολή ένας 19χρονος – Δεν είχε εμβολιαστεί

Εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο

14 Αυγούστου 2021 13:01
Πάτρα: Με πνευμονική εμβολή ένας 19χρονος – Δεν είχε εμβολιαστεί
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Με πνευμονική εμβολή που παρουσιάστηκε την 9η ημέρα από τότε που νόσησε με κορωνοϊό εισήχθη το βράδυ της Παρασκευής στο Νοσοκομείο Ρίου ένας 19χρονος από την Πάτρα.

Ο νεαρός παρέμενε κλινήρης στο σπίτι του στην Πάτρα όμως παρουσίασε επιπλοκή και κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο Νοσοκομείο.

Σύμφωνα με το flamis.gr η κατάστασή του είναι σοβαρή ωστόσο δεν έχει διασωληνωθεί και παραμένει στη μονάδα covid. Να σημειωθεί πως ο νεαρός δεν είχε εμβολιαστεί.

Πάτρα: Βρέφος 23 ημερών νοσηλεύεται με κορωνοϊό

Ένα βρέφος μόλις 23 ημερών, το οποίο βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό έχει μεταφερθεί και νοσηλεύεται στην παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Ρίου.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, το μωράκι εισήχθη στο νοσηλευτικό ίδρυμα πριν από λίγα 24ωρα και η κατάστασή του είναι σταθερή. Συνολικά στην παιδιατρική κλινική νοσηλεύονται πλέον τρία παιδιά για τα οποία έχει γίνει μεταγωγή από τα νοσοκομεία Αγρινίου, Πύργου και το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας.

βρέφος Πάτρα κορωνοιος

Την ίδια στιγμή σημαντική βελτίωση παρουσίασε η κατάσταση του 2 ετών κοριτσιού, η οποία νοσηλεύεται με κορωνοϊό τις τελευταίες ημέρες.

Το κοριτσάκι θα πάρει εξιτήριο τις επόμενες ημέρες – ενδεχομένως και σήμερα – καθώς πλέον είναι απύρετο και θα λαμβάνει αγωγή κατ’ οίκον.

Πάτρα: Διασωληνώθηκε η 27χρονη που εμβολιάστηκε με Johnson & Johnson - Τα τελευταία νέα για την υγεία της

Για 7η ημέρα συνεχίζεται ο "Γολγοθάς" της 27χρονης από την Κέρκυρα που νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών από την προηγούμενη Τετάρτη 30 Ιουνίου μετά τον εμβολιασμό της με το σκεύασμα της Johnson&Johnson.

Η κοπέλα διασωληνώθηκε αφού μέσα στο Σαββατοκύριακο, η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε. Για την κατάσταση της υγείας της, ο καθηγητής Αιματολογίας του ΠΓΝΠ Αργύρης Συμεωνίδης είπε πως είναι "σταθερά κρίσιμη”.

"Παρόλα αυτά έχουμε ενθαρρυντικές ενδείξεις για την αποσωλήνωσή της τις επόμενες ημέρες”, επισημαίνει ο κ. Συμεωνίδης που είναι και ο επικεφαλής της ομάδας γιατρών που την παρακολουθούν.

Πάτρα: Διασωληνώθηκε η 27χρονη που εμβολιάστηκε με Johnson & Johnson

Από την πρώτη στιγμή οι γιατροί τόσο στην Πάτρα όσο και στην Κέρκυρα έχουν κάνει μεγάλες προσπάθειες για τη σταθεροποίηση της κατάστασης της υγείας της 27χρονης.

Η 27χρονη εμβολιάστηκε με το εμβόλιο της Johnson&Johnson και λίγες ημέρες μετά εμφάνισε συμπτώματα παράλυσης, κόπωσης και αδυναμίας κίνησης.

Άμεσα οι οικείοι της τη μετέφεραν στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας. Αφού οι γιατροί τη σταθεροποίησαν αποφάσισαν τη μεταφορά της στο νοσοκομείο του Ρίου.

Από την προηγούμενη Τετάρτη νοσηλεύεται στην Πάτρα και στην Αιματολογική Κλινική, καθώς αντιμετωπίζει εκτεταμένη θρόμβωση κοιλιακών αγγείων, μια επιπλοκή ιδιαιτέρως σπάνια, τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό.

Για 7η ημέρα συνεχίζεται ο

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share