Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Λασίθι: Απίστευτη ρατσιστική επίθεση σε Πακιστανούς - Το σκηνικό του τρόμου με 15 θύματα

Τρομερό περιστατικό - Έχουν ξανακάνει τέτοια επίθεση η δράστες

14 Αυγούστου 2021 07:50
Λασίθι: Απίστευτη ρατσιστική επίθεση σε Πακιστανούς - Το σκηνικό του τρόμου με 15 θύματα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ταραγμένη είναι η κοινωνία της Κρήτης, καθώς μια απίστευτη ρατσιστική επίθεση έλαβε τόπο στο Λασίθι, όπως έγινε γνωστό το βράδυ της Παρασκευής (13/8), με ντόπιους να εισβάλλουν σε σπίτια Πακιστανών.

Οπως αναφέρουν δημοσιεύματα από τοπικά ΜΜΕ, θύματα της επίθεσης είναι περίπου 15 αλλοδαποί και δράστες μια παρέα κατοίκων της περιοχής οι οποίοι τους επιτέθηκαν στα σπίτια τους, τους ξυλοκόπησαν και τους έκλεψαν κάποια από τα υπάρχοντά τους, ενώ υπάρχουν μαρτυρίες και για πυροβολισμούς, με ένα άλλο περιστατικό νωρίτερα να έχει ταράξει το νησί.

Η ενέργεια αυτή αποδίδεται σε ρατσιστικά κίνητρα και βάσει των όσων προκύπτουν από τα ΜΜΕ της Κρήτης, τα θύματα δεν έχουν προκαλέσει ποτέ κάποιο επεισόδιο και απλώς εργάζονται στην περιοχή.

Οπως αναφέρει η ιστοσελίδα cretalive.gr, το απόγευμα της Τετάρτης (11/8), μια παρέα τα έπινε στον Αγιο Γεώργιο Λασιθίου. Υπό την επήρεια αλκοόλ άρχισαν να πυροβολούν, ενώ κάποιοι από αυτούς «έριξαν» την ιδέα να πάνε «να δείρουν τους Πακιστανούς!». Κάτι το οποίο έγινε πράξη, καθώς πήγαν σε δύο σπίτια, στα οποία γνώριζαν ότι κατοικούν συνολικά περίπου 15 άνθρωποι.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα του cretalive, ξυλοδαρμοί, φθορές και πυροβολισμοί συνέθεσαν το «μενού» της επίθεσης, με τους άτυχους αλλοδαπούς να μην έχουν τη δυνατότητα να αντιδράσουν μπροστά στους μαινόμενους και με όπλο εισβολείς στα σπίτια τους. Μάλιστα, δεν δίστασαν και να τους αφαιρέσουν κάποια πράγματα, με χαρακτηριστική την περίπτωση 17χρονου, τον οποίο φέρεται να ξυλοκόπησαν και να έκλεψαν.

Από τα 15 θύματα της επίθεσης άλλοι μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας και άλλοι στο νοσοκομείο, με δύο άτομα να παραμένουν νοσηλευόμενα σε σοβαρότερη κατάσταση, ενώ στους υπόλοιπους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και επέστρεψαν στα σπίτια τους τρομοκρατημένοι.

Τι ψάχνει η Αστυνομία

Το γεγονός ότι οι δράστες γνώριζαν ποια ήταν τα σπίτια όπου κατοικούν οι αλλοδαποί, συγκλίνει στο συμπέρασμα ότι κάποιοι είναι κάτοικοι του χωριού και γνωρίζουν ποιος μένει πού.

Η κινητοποίηση τόσο από την Ασφάλεια Λασιθίου όσο και από άλλες δυνάμεις είναι μεγάλη, ενώ ήδη 7-8 καταθέσεις που έχουν ληφθεί είναι κατατοπιστικές για το τί συνέβη. Παράλληλα, έχει ληφθεί υλικό από κάμερες, αλλά και μαρτυρίες από αυτόπτες μάρτυρες «φωτίζουν» περαιτέρω την υπόθεση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι αστυνομικοί, οι δράστες είναι 6-9 άτομα, με μέσο όρο ηλικίας τα 30 έτη, ενώ τουλάχιστον ο ένας έχει απασχολήσει τις Αρχές κατηγορούμενος σε ειδεχθές έγκλημα. Οι περισσότεροι φέρεται να είναι κτηνοτρόφοι, με καταγωγή από την ευρύτερη περιοχή του Λασιθίου.

Η δικογραφία θα διαβιβαστεί στη Δικαιοσύνη και ενδέχεται να εκδοθούν και εντάλματα σύλληψης.

Το έχουν ξανακάνει

Σύμφωνα με πληροφορίες, η παρέα των δραστών με τα όπλα δεν είναι η πρώτη φορά που δημιουργεί πρόβλημα στην περιοχή. Κάποιοι μάλιστα εξ αυτών έχουν και πολύ βαρύ ποινικό παρελθόν που όμως η Δικαιοσύνη όταν βρέθηκαν ενώπιον της έδειξε επιείκεια λόγω του νεαρού τότε της ηλικίας τους. Πρόκειται για κατοίκους του Οροπεδίου Λασιθίου αλλά και από άλλες περιοχές του νομού, τα στοιχεία των οποίων είναι ήδη γνωστά στην Αστυνομία και γίνεται προσπάθεια για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share