Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Γαλάτσι: Νέα απάντηση της Αστυνομίας - «Ο σκύλος δάγκωσε τον αστυνομικό»

Εξακολουθεί να δικαιολογεί το έγκλημα

13 Αυγούστου 2021 12:04
Γαλάτσι: Νέα απάντηση της Αστυνομίας - «Ο σκύλος δάγκωσε τον αστυνομικό»
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Νέα απάντηση για τις συνθήκες θανάτου του σκύλου στο Γαλάτσι έδωσε η Αστυνομία, η οποία για μια ακόμη μια φορά έκανε λόγο για δάγκωμα στον αστυνομικό, που εν συνεχεία έφερε τον πυροβολισμό.

Αφορμή όπως εξηγείται στη σχετική ανακοίνωσή αποτέλεσε ανάρτηση στα social media σχετικά με τις συνθήκες που έλαβε χώρα το περιστατικό.

Νωρίτερα σε ανάρτησή της η ιδιοκτήτρια του σκύλου ανέφερε πως το πιτ μπουλ κουνούσε την ουρά του φιλικά.

«Χωρίς λόγο τράβηξες όπλο και πυροβόλησε ένα σκυλί που σου κουνάτε φιλικά την ουρά!! Αν αυτή είναι η ελληνική αστυνομία… ντροπή σας!! Τόσο απλά» σημείωσε χαρακτηριστικά η ιδιοκτήτρια του σκύλου.

Η νέα ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

«Σχετικά με αναφορές που αναπαράγονται σε δημοσιεύματα και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, περί των συνθηκών που έλαβε χώρα περιστατικό πρωινές ώρες της 12-08-2021 στο Γαλάτσι, ανακοινώνεται ότι στον εμπλεκόμενο αστυνομικό παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, λόγω δαγκώματος σκύλου στην πίσω πλευρά του δεξιού του μηρού, αρχικά από μηχανοκίνητη μονάδα του Ε.Κ.Α.Β. και ακολούθως μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο για την παροχή περαιτέρω ιατρικής φροντίδας.

Εκεί πραγματοποιήθηκε καθαρισμός, περιποίηση και επίδεση του τραύματος, ενώ επίσης, του χορηγήθηκε αντιτετανικός ορός και αντιβιοτική αγωγή.

Τέλος, ο αστυνομικός, σύμφωνα με την γνωμάτευση του γιατρού, θα απέχει από τα καθήκοντά του προκειμένου να αναρρώσει».

Η άποψη της συντρόφου του ιδιοκτήτη

Η νεαρή κοπέλα ανέφερε ότι πρόκειται για «εν ψυχρώ δολοφονία», και καταγγέλλει ότι ο αστυνομικός «τράβηξε χωρίς λόγο το όπλο του και πυροβόλησε ένα σκυλί που του κουνούσε φιλικά την ουρά». Παράλληλα ανέφερε πως νωρίτερα βρέθηκε στο αστυνομικό Τμήμα Κυψέλης και κατέθεσε μήνυση.

«Ο Ody (Odysseus) δεν θα είναι ποτέ ξανά μαζί μας... πυροβολήθηκε σήμερα το πρωί γύρω στις 11πμ από αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ... θα βγουν όλα στο φως της δημοσιότητας και ο υπεύθυνος γι’ αυτή την εν ψυχρώ δολοφονία θα πληρώσει. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο Α.Τ Κυψέλης για να υποβάλλουμε μήνυση!!

Σας παίρνουμε τηλέφωνο για να έρθετε να βοηθήσετε όταν κινδυνεύουμε σε ενδοοικογενειακή βία, όταν μας κλέβουν όταν μας απειλούν και δεν έρχεστε κι ήρθατε τώρα τρέχοντας για γείτονες που δεν πληρώνουν τα κοινόχρηστα και το αποτέλεσμα φόνος!! Χωρίς λόγο τράβηξες όπλο και πυροβόλησες ένα σκυλί που σου κουνούσε φιλικά την ουρά!! Αν αυτή είναι η ελληνική αστυνομία… ντροπή σας!! Τόσο απλά!».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share