Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Φωτιά στην Εύβοια: Συναγερμός για νέο μέτωπο στο Μίστρο

Συναγερμός στην περιοχή

13 Αυγούστου 2021 11:32
Φωτιά στην Εύβοια: Συναγερμός για νέο μέτωπο στο Μίστρο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συναγερμός επικρατεί στην Εύβοια, καθώς ένα νέο μέτωπο πυρκαγιάς ξέσπασε το πρωί της Παρασκευής (13/8) στο Μίστρο του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων.

Στο σημείο επιχειρούν επίγειες δυνάμεις, ενώ στην περιοχή καταφτάνουν και εναέρια μέσα, με την περιοχή να έχει γίνει κρανίου τόπος.

Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι ενισχυμένοι. Στο σημείο επιχειρούν εθελοντές και υδροφόρες του δήμου Διρφύων Μεσσαπίων παρουσία του δήμαρχου Γιώργου Ψαθά και του αντιδήμαρχου Μπάμπη Τσώκου.

Πυρκαγιές στην Ελλάδα: Πάνω από 1.000.000 τα καμμένα στρέμματα - Ανυπολόγιστες καταστροφές

Απίστευτα είναι τα δεδομένα, που προκύπτουν από το meteo για τις φωτιές, που έπληξαν την Ελλάδα, με πάνω από 1.000.000 στρέμματα να καίγονται και τις καταστροφές να είναι ανυπολόγιστες.

Συγκεκριμένα, αύξηση 450% παρουσίασαν οι καμένες εκτάσεις από τις φωτιές στην Ελλάδα το 2021, σύμφωνα με τα δεδομένα του Ευρωπαϊκού Συστήματος Πληροφόρησης για τις Δασικές Πυρκαγιές (European Forest Fire Information System – EFFIS – https://effis.jrc.ec.europa.eu).

Όπως αναφέρει το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου, οι δασικές φωτιές των τελευταίων ημερών επηρέασαν σημαντικά την Ελλάδα. Συγκεκριμένα, ο αριθμός των δασικών πυρκαγιών που σημειώθηκαν το 2021 παρουσιάζει αύξηση κατά 26% – σε σχέση με το μέσο όρο της περιόδου 2008-2020, με την κατάσταση να είναι καλύτερη στην τελευταία μεγάλη πυρκαγιά.

Μέχρι το βράδυ της Πέμπτης (12/8) είχαν καταγραφεί στην Ελλάδα 58 μεγάλες δασικές πυρκαγιές, οι οποίες έκαψαν συνολική έκταση ίση με 1.161.650 στρέμματα.

Σύμφωνα με τα δεδομένα η μέση καμένη έκταση ανά δασική πυρκαγιά στην Ελλάδα ανέρχεται σε περίπου 20.000 στρέμματα για το 2021, γεγονός που κατατάσσει τη χώρα μας πρώτη στη Μεσόγειο, με πολύ σημαντική διαφορά από τη δεύτερη Τουρκία.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share