Σάββατο, 20 Αυγούστου 2022

Φωτιά στην Χαλκιδική: Νέα εστία στην Βουρβουρού

Συναγερμός στην περιοχή

12 Αυγούστου 2021 18:37
Φωτιά στην Χαλκιδική: Νέα εστία στην Βουρβουρού
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φωτιά στην Χαλκιδική: Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική εξαιτίας ενός νέου μετώπου φωτιάς στη Χαλκιδικής και συγκεκριμένα σε δασική έκταση στην περιοχή Καρβουνάς στη Βουρβουρού της Σιθωνίας.

Σύμφωνα με το GRTimes, στο σημείο σπεύδουν δυνάμεις της πυροσβεστικής αποτελούμενες από 13 πυροσβέστες και πέντε υδροφόρα οχήματα, ενώ σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ίδιο μέσο ο δήμαρχος Σιθωνίας, Κυπαρίσσης Ντέμπλας, «θα επιχειρήσει ρίψεις νερού και ένα ελικόπτερο το οποίο το περιμένουμε. Είναι ορεινή και δύσβατη η περιοχή, έχει και κεραίες κινητής τηλεφωνίας μεταβαίνει και πεζοπόρο εθελοντικό τμήμα».

Ο δήμαρχος πρόσθεσε μάλιστα, ότι «υπάρχουν πολλές εστίες που σκάνε είτε από τη ζέστη είτε από το χθεσινό ηλεκτρικό φαινόμενο σε διάφορες περιοχές. Μόνο σήμερα είχαμε πάνω από δέκα εκδηλώσεις τέτοιον εστιών που τις προλάβαμε. Χρειάζεται όμως διαρκή επαγρύπνηση έτσι ώστε να αποφύγουμε τα χειρότερα».

Οι 4 περιοχές που βρίσκονται σε υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς την Παρασκευή

Σε γενική επιφυλακή παραμένουν και για αύριο, Παρασκευή 13-8-2021 όλες οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της επικράτειας. Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος φωτιάς, με κατηγορία κινδύνου 4 για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης και της νήσου Κυθήρων)
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Λακωνίας)
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)

Στο πλαίσιο αυτό, όπως ανακοινώθηκε από το ΠΣ, συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και μικτές περιπολίες από πυροσβεστικές, αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις. Ταυτόχρονα, παραμένει σε εφαρμογή το Σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών, σύμφωνα με το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπεται, η εφαρμογή του μέτρου της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και «ευπαθείς» περιοχές. Ωστόσο υπό έλεγχο βρίσκεται η φωτιά στη Βοιωτία.

Σε ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία

Σε άμεση συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι περιφέρειες και δήμοι της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα για τη λήψη μέτρων αρμοδιότητάς τους. Απευθύνεται έκκληση στους πολίτες: Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει εκδήλωση πυρκαγιάς.

Να παρακολουθούν τις πληροφορίες για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών που είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα και στους επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Facebook και στο Twitter.
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιούν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr. Από την Πολιτική Προστασία και την Πυροσβεστική παρακαλούνται όλοι οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια , να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share