Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Μήλος: Η κόρη του βουλευτή Γ. Βαγιωνά, ανάμεσα στους ναυαγούς - Πώς βυθίστηκε η θαλαμηγός

Τι αναφέρουν οι μαρτυρίες

12 Αυγούστου 2021 17:30
Μήλος: Η κόρη του βουλευτή Γ. Βαγιωνά, ανάμεσα στους ναυαγούς - Πώς βυθίστηκε η θαλαμηγός
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μήλος: Η κόρη του βουλευτή Χαλκιδικής της ΝΔ Γιώργου Βαγιωνά, ήταν - κατά πληροφορίες - ανάμεσα στους ναυαγούς που περισυνελέγησαν έξω από τη Μήλο. Η μία από τις δύο κόρες που έχει ο βουλευτής, φέρεται να επέβαινε στη θαλαμηγό, η οποία βυθίστηκε το πρωί 5 μίλια δυτικά της Φαλκονέρας, 16 μίλια βορειοδυτικά της Μήλου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήταν μαζί της και ο σύζυγός της.

Όλοι οι επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους καθώς η ανταπόκριση από τις αρμόδιες αρχές ήταν άμεση, με αποτέλεσμα να στηθεί πολύ γρήγορα η επιχείρηση διάσωσης των 18 ναυαγών. Μόνο ένας άνδρας 58 ετών, με θλαστικό επιφανειακό τραύμα στο κεφάλι, μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Μήλου, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και υποβάλλεται σε περαιτέρω εξετάσεις. Η κατάσταση της υγείας του ωστόσο δεν εμπνέει ανησυχία. Στο Κέντρο Υγείας Μήλου μετέβησαν για προληπτικό έλεγχο και οι υπόλοιποι 17 ναυαγοί.

Πως βυθίστηκε η θαλαμηγός – Τι αναφέρουν οι πρώτες μαρτυρίες

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, τόνισε πως έφτασε στο σημείο του ναυαγίου όταν η ύψους 30 μέτρων θαλαμηγός, ήταν ήδη ημιβυθισμένη. «Η πλώρη του ήταν γύρω στα δύο μέτρα έξω από το νερό. Το υπόλοιπο σκάφος ήταν κάτω από το νερό».

Ο κ. Μακρής σημείωσε μεταξύ άλλων πως όταν ενημερώθηκε για το συμβάν, έσπευσε για βοήθεια. «Με το που μου δόθηκε το σήμα να φύγω, έφυγα σφαίρα να πάω στο σημείο, όπως θα έκανε ο κάθε συνάδελφος Έλληνας ναυτικός. Οι Έλληνες ναυτικοί το έχουμε όλοι αυτό».

TAGS
 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share