Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Νύχτα αγωνίας στον Ασπρόπυργο: Πρόλαβε τα χειρότερα η Πυροσβεστική - Πού έκλεισε ο δρόμος λόγω της φωτιάς

Τα καιρικά φαινόμενα κόντεψαν να στοιχίσουν

12 Αυγούστου 2021 07:25
Νύχτα αγωνίας στον Ασπρόπυργο: Πρόλαβε τα χειρότερα η Πυροσβεστική - Πού έκλεισε ο δρόμος λόγω της φωτιάς
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Μια δύσκολη νύχτα πέρασαν άπαντες στη Δυτική Αττική, με την φωτιά να ξεσπά στον Ασπρόπυργο και την Πυροσβεστική να χρειάζεται να επέμβει άμεσα τα ξημερώματα της Πέμπτης (12/8), ώστε να την οριοθετήσει.

Προς ώρας είχε κλείσει η Αττική Οδός, η οποία δόθηκε όμως και πάλι στην κυκλοφορία. Στο σημείο επιχειρούν 64 πυροσβέστες με 27 οχήματα. Η φωτιά ξεκίνησε κοντά στην έξοδο 4 της Αττικής οδού, τη στιγμή που στην Εύβοια μετρούν τις πληγές τους.

Η αστυνομία διέκοψε νωρίτερα την κυκλοφορία των οχημάτων στην Αττική Οδό και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας – στην έξοδο προς Μαγούλα στο ρεύμα προς αεροδρόμιο, στην περιφερειακή Αιγάλεω στο ρεύμα προς Ελευσίνα –, καθώς και στη Λεωφόρο NATO και άλλους δρόμους της περιοχής.

Το μεγάλο πρόβλημα αυτή τη στιγμή εντοπίζεται στην ατμοσφαιρική ρύπανση καθώς ο καπνός σε αρκετές περιοχές της Αττικής είναι έντονος.

Εστίες σε Μάνδρα και Πόρτο Γερμενό

Η ατμοσφαιρική διαταραχή που διαδέχτηκε τις τελευταίες ώρες τον πολυήμερο καύσωνα, άλλαξε το σκηνικό του καιρού στη χώρα μας προκαλώντας χαλαζοπτώσεις και καταιγίδες. Μάλιστα το απόγευμα της Τετάρτης (11/8), κεραυνοί που εκδηλώθηκαν στην κεντρική και νότια χώρα, και μάλιστα στην Αττική, είχαν ως αποτέλεσμα να ξεσπάσουν εστίες πυρκαγιάς.

Στην Μάνδρα και στο Πόρτο Γερμενό, η Πυροσβεστική τέθηκε σε συναγερμό καθώς οι κεραυνοί προκάλεσαν έξι εστίες πυρκαγιάς.

Επιχειρούν 40 πυροσβέστες με δύο ομάδας πεζοπόρων τμημάτων, 12 οχήματα και δύο ελικόπτερα.

Η ξαφνική αλλαγή του καιρού με βροχές και καταιγίδες που όλοι αρχικά άκουσαν με ανακούφιση, αφού θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών είχε και παράπλευρες απώλειες.

Φωτιά όμως από κεραυνό προκλήθηκε και στην Αταλάντη όπου και εκεί έτρεξε η Πυροσβεστική για να εμποδίσει την επέκταση της πυρκαγιάς. Γεγονός πάντως είναι πως ήδη στη Βόρεια Ελλάδα, ο καιρός παρουσίασε σοβαρή αλλαγή καθώς ο ουρανός σκοτείνιασε και εκδηλώθηκαν έντονες χαλαζοπτώσεις, στη Δράμα και την Καβάλα.

Παράλληλα, χαλαζόπτωση σημειώθηκε και στη Λαμία, όπως ανέφεραν και οι προβλέψεις των μετεωρολόγων.

Η χαλαζόπτωση έπληξε τα χωριά της Υπάτης και γενικότερα κάμποσα χωριά γύρω από την Οίτη, από τη βορειοδυτική πλευρά της φτάνοντας μέχρι το νότιο κομμάτι στην Παύλιανη.

Κεραυνός κόντεψε να κάψει την Ύδρα

Φωτιά ξέσπασε τη νύχτα σε δασική έκταση στην Ύδρα, με το μέτωπο να είναι πλέον σε πλήρη ύφεση. Την επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς συνέδραμαν και δυνάμεις από την Πελοπόννησο. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει εκτίμηση της έκτασης που κάηκε.

«Όλο το βράδυ δώσαμε μία μάχη. Η φωτιά, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, προκλήθηκε από κεραυνό σε δυσπρόσιτη περιοχή με χαμηλή βλάστηση. Όλο το βράδυ δώσαμε μάχη, όλα δείχνουν ότι είναι σε ύφεση και πιστεύω ότι ξημερώνει μια καλύτερη μέρα» είπε στο Mega ο δήμαρχος Γιώργος Κουκουδάκης.

«Ήρθε ένα πεζοπόρο τμήμα με 7 άντρες από Πελοπόννησο και τα στελέχη του εθελοντικού κλιμακίου του δήμου μας, που είναι γύρω στα 12 άτομα. Συνολικά επιχείρησαν γύρω στα 20 άτομα με τα δύο οχήματα που έχουμε εδώ. Το μέτωπο είναι σε πλήρη ύφεση. Η περιοχή ήταν δύσβατη» είπε.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share