Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Καιρός: Ανάσα στον υδράργυρο αλλά και... επέλαση ανέμων - Τι λένε Αρναούτογλου και Μαρουσάκης για τα έντονα φαινόμενα

Αλλάζει πρόσωπο ο καιρός

12 Αυγούστου 2021 07:11
Καιρός: Ανάσα στον υδράργυρο αλλά και... επέλαση ανέμων - Τι λένε Αρναούτογλου και Μαρουσάκης για τα έντονα φαινόμενα
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Καιρός σήμερα: Οι υψηλές θερμοκρασίες υποχωρούν σιγά σιγά στην χώρα μας, με τις βροχές και τις καταιγίδες να σημειώνονται, μάλιστα, το πρωί της Πέμπτης (12/8) σε ορισμένα σημεία της, όπως σημειώθηκε και χθες (11/8), ενώ την ίδια στιγμή οι άνεμοι θα ενταθούν σημαντικά.

Συγκεκριμένα προβλέπονται, σύμφωνα με το meteo.gr, λίγες νεφώσεις αυξημένες τις πρωινές ώρες στα ανατολικά με τοπικές βροχές ή καταιγίδες σε Ανατολική Θεσσαλία, Σποράδες, Εύβοια και πιθανόν Ανατολική Στερεά και τις θερμές ώρες στα ηπειρωτικά με τοπικούς όμβρους ή σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά τμήματα. Τα φαινόμενα τις πρώτες πρωινές ώρες στην Κεντρική και Βόρεια Εύβοια ενδέχεται να είναι κατά τόπους ισχυρά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 37 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 25 έως 37 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 23 έως 41 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 25 έως 34 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 36 βαθμούς στην Κρήτη, 26 έως 37 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο μέτριοι 5 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και πρόσκαιρα στον Πατραϊκό Κόλπο και στο Κεντρικό Ιόνιο από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις αυξημένες κυρίως τις πρωινές ώρες στα βόρεια τμήματα του νομού περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 35 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα ανατολικά και βόρεια θα είναι 1-2 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση.

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ορεινά περιμένουμε την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Η αναφορά Μαρουσάκη για τις βροχές

«Καμπανάκι» χτύπησε ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης για τα καιρικά φαινόμενα των επόμενων ωρών, αφού όπως αναφέρει με ανάρτησή του, έρχονται επικίνδυνες καταιγίδες.

«Ισχυρές καταιγίδες αναμένεται να αναπτυχθούν τις αμέσως επόμενες ώρες στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας οι οποίες προς το βράδυ αλλά και μέσα στη νύχτα θα μετατοπιστούν στα ανατολικά ηπειρωτικά και το δυτικό βορειοδυτικό Αιγαίο. Τα φαινόμενα αυτά θα βοηθήσουν σημαντικά στην κατάσβεση των πυρκαγιών στην Αρκαδία και την Εύβοια από την άλλη όμως πλευρά είναι πολύ πιθανό να δημιουργήσουν προβλήματα στην κεντρική Μακεδονία, στην Χαλκιδική και γενικότερα σε περιοχές που βρέχονται από το δυτικό - βορειοδυτικό Αιγαίο.

Στον επισυναπτόμενο χάρτη μπορείτε να δείτε την πορεία των καταιγίδων.

Δείχνουμε την απαιτούμενη προσοχή!

Καλό υπόλοιπο ημέρας σε όλες και σε όλους!», αναφέρει στην ανάρτησή του ο γνωστός μετεωρολόγος.

Τι αναφέρει ο Αρναούτογλου

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, παράλληλα, που παρουσίασε τις καιρικές συνθήκες έως τις 19 Αυγούστου, η θερμοκρασία θα πέσει έως και στους 33 βαθμούς μέσα στο Σαββατοκύριακο, με τις μπόρες να μην είναι λίγες.

Όσο περνάμε, όμως, μετά το Δεκαπενταύγουστο, ο υδράργυρος θα ανέβει ξανά έως και στους 37 βαθμούς, χωρίς να προβλέπονται πάντως ακραία φαινόμενα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share