Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Ξεκίνησε η κακοκαιρία: Χαλάζι σε Φθιώτιδα και Καβάλα - Έρχονται μπόρες και στην Αττική

Που θα "χτυπήσει" η κακοκαιρία

11 Αυγούστου 2021 19:06
Ξεκίνησε η κακοκαιρία: Χαλάζι σε Φθιώτιδα και Καβάλα - Έρχονται μπόρες και στην Αττική
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κακοκαιρία: Επαληθεύτηκαν οι προβλέψεις των μετεωρολόγων για κακοκαιρία με τοπικούς όμβρους στην κεντρική ηπειρωτική χώρα, που συνοδεύονται από καταιγίδες, ακόμη και από χαλάζι. Ενδεικτικά είναι τα φαινόμενα στη Φθιώτιδα και την Καβάλα.

Τη χώρα πλήττουν ήδη καταιγίδες, όπως προέβλεψε το meteo.gr αλλά και ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, ενώ στην Αθήνα έχει έντονη συννεφιά και ακούγονται κεραυνοί. Χαλαζόπτωση έπληξε τα χωριά της Υπάτης και γενικότερα αρκετούς οικισμούς γύρω από την Οίτη -από τη βορειοδυτική πλευρά της, φτάνοντας μέχρι το νότιο κομμάτι, στην Παύλιανη.

Άσπρισαν οι δρόμοι της Καβάλας από το χαλάζι

Στην Καβάλα... άσπρισαν οι δρόμοι από το χαλάζι. Όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο και τις φωτογραφίες του GRTimes.gr, το χαλάζι πλήττει ακόμα και σημεία στο κέντρο της πόλης, ενώ έχουν αναφερθεί και στιγμιαίες διακοπές ρεύματος.

Η χαλαζόπτωση, σε συνδυασμό με τη δυνατή βροχόπτωση στην περιοχή, έχει προκαλέσει προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων. Σημειώνεται πως χαλάζι έπεσε και χθες, Τρίτη, στην Καβάλα και, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, προκλήθηκαν ζημίες σε ηλιακούς θερμοσίφωνες αλλά και σε αυτοκίνητα.

Καιρός: «Τρελές» συνθήκες με τη μισή Ελλάδα στον καύσωνα και την υπόλοιπη... στο χαλάζι - Προειδοποίηση από Αρναούτογλου

Καιρός σήμερα: Ο καιρός μόνο... σταθερός δε θα είναι στην χώρα μας σήμερα Τετάρτη (11/8), με τη μισή Ελλάδα να βλέπει θερμοκρασίες πάνω από 40 βαθμούς και την υπόλοιπη να παραδίδεται στις βροχές και το χαλάζι, όπως είχε ήδη αναφερθεί από προηγούμενες προειδοποιήσεις.

Το πρωί θα επικρατήσει ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα, από το Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, μέχρι και τα νησιά του Αιγαίου. Το μεσημέρι όμως θα αναπτυχθούν κάποιες πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια, κεντρικά και νότια ηπειρωτικά, αφήνοντας τη δυτική Ελλάδα με καθαρό ουρανό.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε παρόμοια επίπεδα, υψηλές τιμές θα δούμε κυρίως στην ηπειρωτική χώρα, 37-40 βαθμούς στα βόρεια, 38-40 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, 42 τοπικά σε περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας και 42 βαθμούς Κελσίου στο Θεσσαλικό κάμπο.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο σε δυτικές διευθύνσεις 2-4 μποφόρ, στο Αιγαίο στα βόρεια σε διάφορες διευθύνσεις 2-4 μποφόρ, βορειοδυτικοί στις υπόλοιπες θαλάσσιες περιοχές, πιο ενισχυμένοι στα ανατολικά-νοτιοανατολικά μέχρι 6-7 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπονται τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα, και πιθανόν να βρέξει λίγο τοπικά στα βόρεια του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27-39 και οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς 2-4 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε παροδική συννεφιά, με πιθανότητα να ψιχαλίσει ή να βρέξει λίγο τοπικά προς το μεσημέρι και στα γύρω ορεινά θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25-37, με ήπιους μεταβλητούς ανέμους στον Θερμαϊκό 2-4 μποφόρ.

Την Πέμπτη το μεσημέρι και το απόγευμα αναμένονται βροχές σε ορεινές περιοχές στη Θεσσαλία, πιθανόν στο βόρειο κομμάτι της Εύβοιας, τη Στερεά Ελλάδα και στην Πελοπόννησο, όπως σε περιοχές της Ηλείας, της Μεσσηνίας και της Αρκαδίας.

Τι αναφέρει ο Αρναούτογλου

Με ανάρτησή του στο Facebook, στην οποία παρουσιάζεται και σχετικός χάρτης, ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου εφιστά την προσοχή για τα έντονα φαινόμενα.

«Τετάρτη 11 Αυγούστου. Περιοχές με τη μεγαλύτερη πιθανότητα για ένα πέρασμα από μπόρα ή και καταιγίδα στο διάστημα μεταξύ μεσημεριού και απογευματινών αργά ωρών!

Στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, καθώς και στα βόρεια και ανατολικά τμήματα της Στερεάς τοπικά και κυρίως στα ορεινά δεν αποκλείεται να είναι και έντονα και να συνοδεύονται από ισχυρό άνεμο ή και από χαλάζι!

Προσοχή! Όσο πιο σκούρο το χρώμα τόσο μεγαλύτερη η πιθανότητα εκδήλωσής τους!», αναφέρει στην ανάρτησή του ο μετεωρολόγος.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share