Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κρήτη: Ποινική δίωξη σε βάρος του γιατρού για ασέλγεια σε 18χρονο στο Ηράκλειο

Την Παρασκευή αναμένεται να απολογηθεί ο γιατρός

11 Αυγούστου 2021 16:34
Κρήτη: Ποινική δίωξη σε βάρος του γιατρού για ασέλγεια σε 18χρονο στο Ηράκλειο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κρήτη: Άναυδη παραμένει η ιατρική κοινότητα του Ηρακλείου μετά την είδηση ότι γιατρός συνελήφθη, καθώς αντιμετωπίζει κατηγορίες για ασέλγεια σε βάρος 18χρονου. Σύμφωνα με πληροφορίες του Creta24, o συνήγορος υπεράσπισης του γιατρού Μανώλης Κληρονόμος ανέφερε πως ο πελάτης του αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες, που προσάπτονται σε βάρος του. «Αρνείται με αγανάκτηση και σοκ. Είναι σοκαρισμένος!» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κληρονόμος.

Όπως αποκαλύπτει το τοπικό ενωμερωτικό σάιτ, ο νεαρός πήγε για εξετάσεις και, όπως καταγγέλλει ο ίδιος, ο γιατρός φέρεται να προχώρησε σε ασελγείς πράξεις εις βάρος του. Ο συγκεκριμένος γιατρός, που είναι γνωστός στην πόλη, αρνείται τις κατηγορίες και αναφέρει ότι τηρήθηκαν όλες οι επιστημονικές διαδικασίες κατά τη διάρκεια της εξέτασης.

Η μήνυση σε βάρος του έγινε το πρωί της Τρίτης και ακολούθησε η σύλληψή του το βράδυ στον χώρο εργασίας του, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης. Ο Εισαγγελέας του άσκησε ποινικές διώξεις για κατάχρηση ανικάνου προς αντίσταση σε γενετήσια προσβολή και για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας. Ο κατηγορούμενος βρίσκεται υπό κράτηση, ενώ έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή.

Κρήτη: Ποινική δίωξη σε βάρος του γιατρού για ασέλγεια σε 18χρονο στο Ηράκλειο

Απίστευτο περιστατικό στην Κρήτη: Αρνήθηκαν να την εμβολιάσουν γιατί θηλάζει!

Νέα γυναίκα που προσήλθε, χθες, σε εμβολιαστικό κέντρο στο Ηράκλειο, προκειμένου να εμβολιαστεί, ούτε λίγο ούτε πολύ … εκδιώχθηκε από το γιατρό που πήρε το ιστορικό της, επειδή είναι θηλάζουσα. Ο γιατρός την προέτρεψε να εμβολιαστεί «όταν χρονίσει το παιδί» και έσπευσε να ακυρώσει και το επόμενο ραντεβού της γυναίκας για τη δεύτερη δόση.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, η υπόθεση προκάλεσε συζητήσεις στην τοπική κοινωνία, με πολλούς να ρωτούν τι προβλέπουν οι σχετικές οδηγίες. Αν δηλαδή υπάρχει σχετική οδηγία για μη εμβολιασμό θηλαζουσών ή τί γίνεται με τις θηλάζουσες που, επιδεικνύοντας αίσθημα ευθύνης, έσπευσαν και εμβολιάστηκαν;

Τα εμβόλια δεν επηρεάζουν την γονιμότητα

Πάντως η Μαρία Θεοδωρίδου, πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία των εμβολιασμών είχε κάνει πρόσφατα ιδιαίτερη αναφορά στις γυναίκες που είτε είναι έγκυες είτε θηλάζουν, αλλά και στα ζευγάρια που σκοπεύουν να γίνουν γονείς, έκανε η Μαρία Θεοδωρίδου, πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία των εμβολιασμών.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι τα εμβόλια δεν επηρεάζουν τη γονιμότητα ανδρών και γυναικών, καθώς επίσης και ότι ο εμβολιασμός συστήνεται και για τις εγκύους σε συνεννόηση με τον γυναικολόγο τους και "επιβάλλεται" όπως είπε και για τις θηλάζουσες.

"Σε πρόσφατη μελέτη διαπιστώθηκε πλέον ότι το γενετικό υλικό του εμβολίου δεν μεταφέρεται, δεν ανιχνεύεται στο μητρικό γάλα. Αλλά ακόμη και αν ανιχνευόταν, θα καταστρεφόταν κατά την κατάποση στο στομάχι του παιδιού" είπε χαρακτηριστικά.

 Απίστευτο: Αρνήθηκαν να την εμβολιάσουν γιατί θηλάζει!

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share