Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Νότια Εύβοια: Χωρίς ρεύμα η περιοχή από την φωτιά στην Πλατάνα

Η φωτιά στο σημείο ξέσπασε από κολώνα της ΔΕΗ

11 Αυγούστου 2021 16:18
Νότια Εύβοια: Χωρίς ρεύμα η περιοχή από την φωτιά στην Πλατάνα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Χωρίς ρεύμα έχουν μείνει περιοχές στη Νότια Εύβοια. Σύμφωνα με πληροφορίες, η διακοπή ρεύματος οφείλεται στη φωτιά που ξέσπασε στην Πλατάνα και προκλήθηκε από κολώνα της ΔΕΗ. Συνεργεία της ΔΕΗ διέκοψαν την ηλεκτροδότηση, προκειμένου να επιδιορθώσουν τη βλάβη που προκλήθηκε. Τα χωριά που που δεν έχουν ρεύμα είναι από το Βέλος μέχρι και την Κύμη.

Φωτιά στην Εύβοια: Δεν ησυχάζει το νησί - Νέο μέτωπο στην Πλατάνα

Η φωτιά που καίει την Εύβοια εδώ και εννέα ημέρες δε μοιάζει να αφήνει το νησί σε ησυχία, αφού νέο μέτωπο ξέσπασε κοντά στο χωριό Πλατάνα του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά καίει δασική και χορτολιβαδική έκταση. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν επτά οχήματα της Πυροσβεστικής με 15 πυροσβέστες, με ένα ακόμη μέτωπο να έχει ξεσπάσει στο Αλεποχώρι.

Αγωνία στη Γορτυνία με νέα αναζωπύρωση

Νέα μεγάλη αναζωπύρωση υπάρχει στην φωτιά, η οποία καίει αυτή τη στιγμή την Αρκαδία, με τη Γορτυνία να βιώνει μαρτυρικές στιγμές και την περιοχή να μετατρέπεται σε... νέα Εύβοια.

Η αναζωπύρωση ξέσπασε στη 1:30 το μεσημέρι της Τετάρτης (11/8) και το μέτωπο κινείται παράλληλα με την Εθνική Οδό, δίπλα από το Λιβαδάκι.

Παρά το γεγονός ότι η πυρκαγιά είχε εικόνα ύφεσης, οι ενισχυμένοι άνεμοι αναζωπύρωσαν ορισμένες εστίες, με την πυρκαγιά να παίρνει γρήγορα διαστάσεις κατακαίγοντας τα πεύκα που είχαν γλιτώσει τις προηγούμενες μέρες.

Επί τόπου επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις ελικόπτερα και αεροσκάφη. Στο σημείο βρίσκονται επίσης Γάλλοι πυροσβέστες ενώ στην επιχείρηση συνδράμουν και κάτοικοι της περιοχής με αγροτικά μηχανήματα.

Τεράστια προσπάθεια να μην πάει στο Μαίναλο

Υπενθυμίζεται πως χθες (10/8) ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και με τον πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν ρίψεις νερού εναέρια πυροσβεστικά μέσα.

Παράλληλα, αναμένονται στην Γορτυνία επιπλέον χερσαίες πυροσβεστικές δυνάμεις, προκειμένου να δοθεί μια μάχη για να μην περάσει η φωτιά στο Μαίναλο.

Παρά το γεγονός ότι μειώθηκε η ένταση των ανέμων, συνεχίζει να μαίνεται μεγάλο πύρινο μέτωπο γύρω από τις περιοχές Φαναράκι, Καστράκι, Πυρρή, Λώτη, Λιοδώρα, Χρυσοχώρι, Δάφνη, κυρίως σε δύσβατα σημεία.

Πέρα από την απειλή στην Αρκαδία, όπου συνολικά δόθηκε εντολή εκκένωσης σε 21 οικισμούς, υπάρχει φόβος η φωτιά να κατευθυνθεί και πάλι προς περιοχές της Ηλείας και γι’ αυτό έχει δημιουργηθεί ένας πυροσβεστικός φραγμός.

Παράλληλα, κάτοικοι που είχαν παραμείνει στους οικισμούς, οι οποίοι είχαν εκκενωθεί από χθες το απόγευμα, πραγματοποιούσαν συνεχείς περιπολίες, προκειμένου να εντοπίζουν εστίες φωτιάς. Όπου τις εντόπιζαν, τις αντιμετώπιζαν με δικά τους μέσα ή ειδοποιούσαν την Πυροσβεστική.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share