Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Φωτιά στην Αρκαδία: Τρεις πυροσβέστες στο νοσοκομείο - Η διάψευση των Ρουμάνων

Ο πύρινος εφιάλτης καλά κρατεί στην Πελοπόννησο

11 Αυγούστου 2021 11:18
Φωτιά στην Αρκαδία: Τρεις πυροσβέστες στο νοσοκομείο - Η διάψευση των Ρουμάνων
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Η μάχη με τις φλόγες στην Αρκαδία είναι τεράστια και τρεις πυροσβέστες βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο, οι δύο εκ των οποίων με αναπνευστικά προβλήματα.

Ειδικότερα, δύο πυροσβέστες με αναπνευστικά προβλήματα διακομίστηκαν από το κλιμάκιο της Πυροσβεστικής στη Δάφνη Αρκαδίας στο Κέντρο Υγείας Δημητσάνας, με τον εφιάλτη να έχει έρθει στην περιοχή.

Σημειώνεται, ότι γιατρός του Κέντρου Υγείας Δημητσάνας βρίσκεται από χθες το απόγευμα στο κλιμάκιο της Πυροσβεστικής στη Δάφνη Αρκαδίας για να βοηθήσει, εάν παραστεί ανάγκη, τους πυροσβέστες που επιχειρούν στην περιοχή.

Επίσης, ένας πυροσβέστης προσήλθε χθες (10/8) το βράδυ στο Κέντρο Υγείας Τροπαίων με μικροεγκαύματα. Κρίθηκε σκόπιμο να διακομιστεί στο Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο της Τρίπολης, όπου νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση.

Οι «δηλώσεις» των Ρουμάνων και η απάντηση

Οι απανωτές πυρκαγιές στην Ελλάδα έχουν αναγκάσει την κυβέρνηση να ζητήσει βοήθεια από μια σειρά χώρες για την αντιμετώπισή τους. Μια χώρα που έχει στείλει βοήθεια είναι η Ρουμανία. Όλες τις τελευταίες μέρες, πολλοί στην Εύβοια, όπου επιχειρούν οι πυροσβέστες από τη βαλκανική χώρα, έχουν επαινέσει τον τρόπο που δουλεύουν, πόσο εξοπλισμένοι και αποτελεσματικοί είναι.

Όμως, μεγάλη συζήτηση άνοιξε έπειτα από δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι ο διοικητής τους δήλωσε ότι «η φωτιά θα μπορούσε να σβήσει σε μια μόνο μέρα». Τώρα, με επιστολή τους οι Ρουμάνοι πυροσβέστες έρχονται να διαψεύσουν αυτή τη δήθεν δήλωση.

Η επιστολή που υπογράφεται από τον διοικητή των Ρουμάνων πυροσβεστών που έχουν φτάσει στην Ελλάδα, Φλόριν Ποπ απευθύνεται στους Νίκο Χαρδαλιά και Βασίλειο Παπαγεωργίου. Ο Ρουμάνος διοικητής, ανάμεσα σε άλλα, γράφει «Θα ήθελα να εκφράσω τη βαθιά μου λύπη για το λάθος μήνυμα που εμφανίστηκε σε άρθρο από το militaire.gr, το οποίο δημοσιεύθηκε στις 10 Αυγούστου του 2021, στις 20:13».

Στη συνέχεια ο Ρουμάνος διοικητής αναφέρει ότι είναι διαθέσιμος να καταρρίψει αυτό το «τεράστιο ψέμα», όπως το χαρακτηρίζει. Μάλιστα, αναφέρει ότι αυτό επηρεάζει την εξαιρετική συνεργασία και τις κοινές προσπάθειες που γίνονται για να περιοριστούν οι φωτιές.

Έπειτα, ο Ρουμάνος διοικητής προσθέτει: «Το άρθρο δεν έχει τίποτα να κάνει με όσα δηλώσαμε εγώ και οι συνεργάτες μου». Τονίζει ότι τίποτα από αυτά που αναφέρονται στο άρθρο δεν ταιριάζει με αυτά που δήλωσαν οι Ρουμάνοι πυροσβέστες.

Αμέσως μετά, ο διοικητής των ρουμανικών δυνάμεων στην Ελλάδα και στη φωτιά της Εύβοια, πιάνει ένα ένα τα σημεία του επίμαχου άρθρου. Ανάμεσα σε άλλα, αναφέρει: «Εγώ και οι συνεργάτες μου δεν δηλώσαμε ότι οι δασικές φωτιές που αναπτύχθηκαν στην περιοχή που εμείς επιχειρούσαμε, κάτω από την καθοδήγηση του συνδέσμου μας, αξιωματικού στην Ελλάδα, θα μπορούσαν να σβηστούν σε μια μέρα. Εμείς επιχειρούσαμε στην περιοχή ανάμεσα στο Σπαθάρι και στα Καλύβια στην Εύβοια έτσι ώστε να κρατήσουμε το μέτωπο και να σβήσουμε την πυρκαγιά».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share