Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Σε τρεις νέες συλλήψεις για εμπρησμούς σε Λιβαδειά, Μυτιλήνη και Μαρκόπουλο προχώρησε η ΕΛΑΣ

Σε εξέλιξη οι έρευνες

10 Αυγούστου 2021 21:51
Σε τρεις νέες συλλήψεις για εμπρησμούς σε Λιβαδειά, Μυτιλήνη και Μαρκόπουλο προχώρησε η ΕΛΑΣ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φωτιές στην Ελλάδα: Σε τρεις ακόμα συλλήψεις για εμπρησμούς σε Λιβαδειά, Μυτιλήνη και Μαρκόπουλο, προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. Αρχικά, συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Λιβαδειάς, ένας άνδρας, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια σε οικοπεδικό χώρο, στην Λιβαδειά.

Επίσης, συνελήφθη χθες στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Μυτιλήνης, ένας άνδρας, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από πρόθεση σε χορτολιβαδική έκταση στην Τ.Κ. Άντισσας στο δήμο Δυτικής Λέσβου.

Τέλος, συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Μαρκοπούλου, ένας άνδρας, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από πρόθεση σε αγροτική έκταση, στο δήμο Μαρκοπούλου Μεσογαίας Αττικής. Ωστόσο σε πύρινο κλοιό βρίσκεται για ακόμη μια ημέρα η Εύβοια.

Σε τρεις νέες συλλήψεις για εμπρησμούς προχώρησε η ΕΛΑΣ

Στη φυλακή οι τρεις συλληφθέντες για τους εμπρησμούς σε Κρυονέρι, Πετρούπολη και Πεδίον του Άρεως

Σε δύο προφυλακίσεις και σε μία ποινή φυλάκισης χωρίς αναστολή προχώρησαν οι δικαστικές αρχές αναφορικά με τους τρεις συλληφθέντες -δύο άνδρες και μία γυναίκα- που φέρονται ως οι δράστες εμπρησμών στο Κρυονέρι, στην Πετρούπολη και στο Πεδίον του Άρεως. Aναλυτικά, προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα ο 43χρονος, ο οποίος συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή για εμπρησμό στο Κρυονέρι, προσποιούμενος τον εθελοντή.

Σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για πρόκληση φωτιάς σε δάσος εκ προθέσεως, με εξάπλωση της φωτιάς σε μεγάλη έκταση, από την οποία προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο, τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση. Προφυλακιστέος κρίθηκε και ο 47χρονος άνδρας, που κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος για δύο εμπρησμούς στο άλσος Αγίου Δημητρίου στην Πετρούπολη.

Στη φυλακή οδηγήθηκε και η γυναίκα που συνελήφθη στο Πεδίον του Άρεως την ώρα που φέρεται να επιχειρούσε να βάλει φωτιά αν και η κατηγορία που αντιμετώπιζε ήταν σε βαθμό πλημμελήματος. Το Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο της επέβαλε ποινή φυλάκισης 5 ετών χωρίς αναστολή. Ωστόσο δείτε και την συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε νωρίτερα ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Στη φυλακή οι τρεις συλληφθέντες για τους εμπρησμούς

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share