Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Στη φυλακή οι τρεις συλληφθέντες για τους εμπρησμούς σε Κρυονέρι, Πετρούπολη και Πεδίον του Άρεως

Βαρύς έπεσε ο «πέλεκυς» της δικαιοσύνης σε όσους διώχθηκαν για πράξεις εμπρησμού

10 Αυγούστου 2021 16:32
Στη φυλακή οι τρεις συλληφθέντες για τους εμπρησμούς σε Κρυονέρι, Πετρούπολη και Πεδίον του Άρεως
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε δύο προφυλακίσεις και σε μία ποινή φυλάκισης χωρίς αναστολή προχώρησαν οι δικαστικές αρχές αναφορικά με τους τρεις συλληφθέντες -δύο άνδρες και μία γυναίκα- που φέρονται ως οι δράστες εμπρησμών στο Κρυονέρι, στην Πετρούπολη και στο Πεδίον του Άρεως. Aναλυτικά, προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα ο 43χρονος, ο οποίος συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή για εμπρησμό στο Κρυονέρι, προσποιούμενος τον εθελοντή.

Σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για πρόκληση φωτιάς σε δάσος εκ προθέσεως, με εξάπλωση της φωτιάς σε μεγάλη έκταση, από την οποία προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο, τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση. Προφυλακιστέος κρίθηκε και ο 47χρονος άνδρας, που κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος για δύο εμπρησμούς στο άλσος Αγίου Δημητρίου στην Πετρούπολη.

Στη φυλακή οδηγήθηκε και η γυναίκα που συνελήφθη στο Πεδίον του Άρεως την ώρα που φέρεται να επιχειρούσε να βάλει φωτιά αν και η κατηγορία που αντιμετώπιζε ήταν σε βαθμό πλημμελήματος. Το Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο της επέβαλε ποινή φυλάκισης 5 ετών χωρίς αναστολή. Ωστόσο δείτε και την συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε νωρίτερα ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Στη φυλακή οι τρεις συλληφθέντες για τους εμπρησμούς

Νέος Βουτζάς: Βίντεο ντοκουμέντο από απόπειρα εμπρησμού

Νέα φωτιά ξέσπασε στο Νέο Βουτζά με τους κατοίκους να προσπαθούν μόνοι τους να τη σβήσουν ενώ μάλλον πρόκειται για εμπρησμό.

Βίντεο ντοκουμέντο από την απόπειρα εμπρησμού στον Νέο Βουτζά παρουσιάζει το protothema.gr. Η απόπειρα έγινε σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, στο ίδιο ακριβώς σημείο που άγνωστοι είχαν επιχειρήσει άλλες τρεις φορές να βάλουν φωτιά το 2019.

Νέος Βουτζάς απόπειρα εμπρησμού

Το περιστατικό συνέβη το απόγευμα του Σαββάτου, γύρω στις 19.30 και το σχετικό βίντεο, δημοσιεύτηκε πρώτα στη σελίδα του εξωραϊστικού συλλόγου Νέου Βουτζά.

Όπως φαίνεται στο αποκαλυπτικό βίντεο, η φωτιά εξαπλώνεται σε μια ευθεία, σαν να έχει πέσει στο έδαφος κάποιο εύφλεκτο υλικό.

Τη φωτιά εντόπισε πρώτος ένας πεζοπόρος, ο οποίος ειδοποίησε τους κατοίκους του πρώτου σπιτιού που βρήκε μπροστά του. Σύμφωνα με άλλες μαρτυρίες, στο σημείο που εντοπίστηκε η εστία, βρέθηκε έπειτα από λίγα λεπτά και μια ομάδα ανηλίκων, οι οποίοι βοηθούν στην κατάσβεση.

Λίγο αργότερα έφτασαν στη περιοχή άνδρες της ομαδας ΔΙ. ΑΣ. Πήραν καταθέσεις απ' όλους τους παρευρισκόμενους κι από τον πεζοπόρο άντρα αλλά κι από τους ανήλικους και πλέον οι έρευνες στρέφονται προς πάσα κατεύθυνση.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share