Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Φωτιά στην Εύβοια: Προσαγωγή υπόπτου για εμπρησμό στο Ασμήνιο

Συνεχίζονται την ίδια ώρα οι αναζωπυρώσεις

10 Αυγούστου 2021 14:51
Φωτιά στην Εύβοια: Προσαγωγή υπόπτου για εμπρησμό στο Ασμήνιο
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Εξελίξεις υπάρχουν σχετικά την πυρκαγιά που καίει τη Βόρεια Εύβοια, με το νέο μέτωπο να βρίσκεται στο Ασμήνιο κι έναν ύποπτο να προσαγάγεται για εμπρησμό από την Αστυνομία.

Το εν λόγω άτομο όπως μεταδίδει σε σχετικό του ρεπορτάζ ο ΣΚΑΪ εξετάζεται από τις Αρχές.

Η φωτιά κατά τις ίδιες πληροφορίες βρίσκεται στο 1-1,5 χλμ. από τα πρώτα σπίτια του Ασμηνίου ενώ τα πύρινα μέτωπα είναι απρόβλεπτα λόγω των ισχυρών ανέμων. Στους κατοίκους μάλιστα νωρίτερα ήρθε μήνυμα από το 112 να εκκενώσουν την περιοχή.

Έντονη είναι η μάχη που δίνουν με τις φλόγες οι πυροσβεστικές δυνάμεις καθώς οι εστίες της φωτιάς σε Ασμηνιό και Πευκί αναζωπυρώθηκαν καίγοντας ό,τι είχε απομείνει στην περιοχή.

Παράλληλα, μικρή αναζωπύρωση σημειώθηκε και κοντά στο ρέμα.

Μεγάλη αναζωπύρωση στην Αβγαριά - Αγωνία για Αιδηψό και Ιστιαία

Συναγερμός σήμανε πριν από λίγα λεπτά στην περιοχή μεταξύ Αβγαριάς και Γαλατσώνας στην Εύβοια καθώς μία μεγάλη αναζωπύρωση κινείται απειλητικά προς το μπλόκο που έχουν στήσει πυροσβέστες εθελοντές και κάτοικοι.

Το σημείο είναι εξαιρετικά κρίσιμο καθώς εάν η φωτιά φύγει από εκείνο το σημείο θα είναι πάρα πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστεί πριν φτάσει Αιδηψό και Ιστιαία.

Στην πρώτη γραμμή είναι Σέρβοι και Έλληνες πυροσβέστες οι οποίοι προσπαθούν με νύχια και δόντια να περιοριστεί η φλόγα. Μαζί τους και κάτοικοι οι οποίοι βοηθούν με τις γνώσεις τους για την περιοχή.

Μεγάλη αναζωπύρωση στην Αβγαριά Εύβοια

Αυτήν την ώρα, όλες οι δυνάμεις προσπαθούν ανακόψουν την πορεία της πυρκαγιάς προς την Ιστιαία και έχουν δημιουργήσει αντιπυρικές ζώνες.

Την ίδια ώρα, χωματουργικά μηχανήματα δουλεύουν ασταμάτητα έξω από διάφορα χωριά, όπως τα Βασιλικά, τις Γούβες, το Πευκί και το Καστρί, προκειμένου να δημιουργήσουν αντιπυρικές ζώνες.

«Οι νέοι μας οργανώνονται δυναμικά. Επιχειρούν σε μικροεστίες και απελευθερώνουν δυνάμεις για την κυρίως πυρόσβεση» αναφέρει ο δήμαρχος Ιστιαίας Αιδηψού Γιάννης Κοντζιάς σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και συμπληρώνει: «σε τούτο εδώ τον τόπο, αυτό που δεν έχει όρια είναι ψυχή μας. Μπράβο παιδιά».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share