Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Συναγερμός στα Χανιά για την εξαφάνιση 59χρονου τουρίστα

Μπορείτε να βοηθήσετε;

10 Αυγούστου 2021 13:45
Συναγερμός στα Χανιά για την εξαφάνιση 59χρονου τουρίστα
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Συναγερμός επικρατεί στα Χανιά εξαιτίας της εξαφάνισης ενός 59χρονου τουρίστα, με τις Αρχές να αναζητούν τον Τοφάν Βασιλέ, του οποίου τα ίχνη χάθηκαν στις 7 Αυγούστου, και το «Χαμόγελο του Παιδιού» να εκδίδει Missing Alert.

Την επόμενη ημέρα έγινε η δήλωση εξαφάνισης από την οικογένειά του και στις 9/8/2021 το «Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε και άμεσα κινητοποιήθηκε για τον εντοπισμό του. Ωστόσο, η δημοσιοποίηση των στοιχείων του πραγματοποιείται σήμερα λόγω προσωπικών λόγων της οικογένειας του.

Η ζωή του ενδέχεται βρίσκεται σε κίνδυνο, με την αγωνία να επικρατεί και στη Θεσσαλονίκη.

Ο Τοφάν Βασιλέ έχει ύψος 1,70 μ., 80 κιλά βάρος, καστανά μαλλιά και πράσινα μάτια. Φορούσε λιλά μπλούζα, ανοιχτό καφέ παντελόνι, σαγιονάρες, γκρι καπέλο και χρυσό βραχιόλι ξενοδοχείου.

Όποιος έχει κάποια πληροφορία μπορεί να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» όλο το 24ωρο, στην «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τις Εξαφανίσεις», σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας αλλά και μέσω της εφαρμογής Missing Alert app οπού υπάρχει ζωντανή ενημέρωση για την εξαφάνιση.

Εξαφάνιση Τοφάν Βασιλέ

Ανατροπή στην εξαφάνιση της Μαντλίν: Αθώος ο Γερμανός παιδόφιλος!

Μια αναπάντεχη τροπή παίρνει, όπως όλα δείχνουν, η υπόθεση της εξαφάνισης της Μαντλίν Μακάν, καθώς ο πρώτος στη λίστα των υπόπτων, Κρίστιαν Μπρίκνερ, όλα δείχνουν πως δεν έχει σχέση, ενώ στο κάδρο μπαίνουν δυο Ρώσοι.

Μια τηλεοπτική εκπομπή της γερμανικής τηλεόρασης, η οποία ασχολείται με εξαφανίσεις, αναφέρει στο ρεπορτάζ της πως πιθανότατα η Μαντλίν δεν απήχθη από τον Μπρίκνερ, όπως όλοι πιστεύουν αλλά από δυο… Ρώσους!

Αυτή τη στιγμή ο Μπρίκνερ βρίσκεται στις φυλακές του Μπράουνσβαϊγκ για διακίνηση ναρκωτικών και μέσα στις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να αφεθεί ελεύθερος την ίδια ώρα που οι εισαγγελικές Αρχές αναζητούν το παραμικρό στοιχείο για να τον «δέσουν» με την εξαφάνιση της Μαντλίν.

Ανατροπή στην εξαφάνιση της Μαντλίν

Όσο αφορά τους δυο μυστηριώδεις Ρώσους, η εκπομπή επικαλείται νέες μαρτυρίες τις οποίες έχει παραδώσει στην αστυνομία όμως δεν υπάρχει άλλο στοιχείο, το οποίο να έχει διαρρεύσει, σύμφωνα με τη βρετανική Sun.

Η Μαντλίν Μακάν εξαφανίστηκε τον Μάιο του 2007 από το θέρετρο Πράια Ντα Λουζ του Αλγκάρβε της Πορτογαλίας και από τότε έχει ξεκινήσει μια παγκόσμια έρευνα για να εντοπιστούν τα ίχνη της.

Μαντλίν: Είναι ζωντανή και ζει στην Πορτογαλία;

Νέα διάσταση στην υπόθεση της απαγωγής και εξαφάνισης της Μαντλίν ΜακΚαν δίνει μια γυναίκα στην Πορτογαλία η οποία υποστηρίζει ότι το κορίτσι είναι ζωντανό και ζει με μια γερμανική οικογένεια στην πόλη Αλγκάβρε που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 65 χλμ. από την περιοχή στην οποία εθεάθη τελευταία φορά.

Η γυναίκα αυτή υποστηρίζει ότι είδε έξω από σούπερ μάρκετ μια έφηβη η οποία είχε το ίδιο σημάδι με αυτό που είχε στο μάτι της η Μαντλίν.

«Τα μάτια της δεν ήταν ακριβώς μπλε, έφερναν περισσότερο στο πράσινο. Το σημάδι στο δεξί μάτι ήταν εμφανές. Είμαι σίγουρη για ό,τι είδα» είπε η γυναίκα.

Μαντλίν

Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή που ασχολείται με ανεξιχνίαστες υποθέσεις η γυναίκα υποστήριξε ότι είδε το κορίτσι, το οποίο υποστηρίζει ότι είναι η Μαντλίν, πριν από 3-4 χρόνια. Ακόμα μια εξέλιξη βόμβα είχαμε πρόσφατα.

Συνεργάτης της εκπομπής υποστήριξε ότι η γυναίκα ήταν αξιόπιστη. «Η εκτίμησή της ήταν ότι η Μαντλίν ανατράφηκε χωρίς κανείς να γνωρίζει την πραγματική της ταυτότητα και τώρα η πορτογαλική αστυνομία εξετάζει τον ισχυρισμό της» είπε σύμφωνα με την Daily Mail.

«Μπορεί να φαντάζει ακραία εκδοχή αλλά όλα είναι πιθανά και δεν μπορεί τίποτα να αποκλειστεί» πρόσθεσε.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό το πόσο σοβαρά εξετάζει η πορτογαλική αστυνομία τον ισχυρισμό αυτό.

Η Μαντλίν έπασχε από κολόβωμα ίριδας, μια κατάσταση που εμφανίζεται με συχνότητα 1 στις 10.000 γεννήσεις.

Μαντλίν: Πάνω από 8.000 φωτογραφία και αρχεία στο κρησφύγετο του παιδεραστή

Οι Γερμανοί εισαγγελείς δήλωσαν εκ νέου τις προηγούμενες ημέρες πως έχουν «ισχυρές αποδείξεις» ότι η για χρόνια αγνοούμενη Μαντλίν ΜακΚάν είναι νεκρή, τη στιγμή που οι ερευνητές αποκάλυψαν ένα πλήθος φωτογραφιών και βίντεο στον χώρο ενός εγκαταλελειμμένου εργοστασίου, που χρησιμοποιούσε σαν κρησφύγετο ο βασικός ύποπτος Κρίστιαν Μπρίκνερ.

«Δεν έχουμε το σώμα και κανένα μέρος του σώματος του παιδιού, αλλά έχουμε αρκετά αποδεικτικά στοιχεία για να υποστηρίξουμε ότι ο ύποπτός μας σκότωσε τη Μαντλίν ΜακΚάν», αποκάλυψε ο Γερμανός εισαγγελέας Χανς Κρίστιαν Ουόλτερς σε αυστραλιανή τηλεοπτική εκπομπή.

Και μπορεί τα αποδεικτικά στοιχεία να παραμένουν ασαφή, ωστόσο, ο Ουόλτερς πρόσθεσε ότι οι ντετέκτιβ ανέσυραν 8.000 αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένων αρχείων σε σκληρούς δίσκους και USB sticks, που είχαν θαφτεί δίπλα στο νεκρό σκυλί του Μπρίκνερ, στην εγκατάσταση που βρισκόταν σε βιομηχανική περιοχή του Μπραουνσβάιγκ της Γερμανίας.

Ερωτηθείς εάν κάποια από τις φωτογραφίες που βρέθηκαν, ήταν του μικρού παιδιού, ο Ουόλτερς είπε: «Προς το παρόν, δεν μου επιτρέπεται να το σχολιάσω, οπότε δεν μπορώ να πω αν υπάρχουν φωτογραφίες ή δεν υπάρχουν φωτογραφίες της Μαντλίν».

Σημειώνεται πως ο Μπρίκνερ εκτίει ποινή φυλάκισης επτά ετών για βιασμό μιας 72χρονης γυναίκας το 2005. Ο ίδιος έχει αρνηθεί τη συμμετοχή του στην εξαφάνιση της Μαντλίν και δεν έχει δεχτεί ακόμα κατηγορίες για την εξαφάνιση ή τον θάνατό της.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share