Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τιμητική διάκριση για τον Χρήστο Φωκά του Corfu Palace από τη Δημαρχία Κέρκυρας

Τιμήθηκε με έπαινο από τη Δήμαρχο του νησιού

10 Αυγούστου 2021 13:35
Τιμητική διάκριση για τον Χρήστο Φωκά του Corfu Palace από τη Δημαρχία Κέρκυρας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Την Τρίτη 3 Αυγούστου στη μαγευτική Κέρκυρα τιμήθηκε με έπαινο από τη Δήμαρχο του νησιού, Κα Μερόπη Υδραίου, ο ιδιοκτήτης του εμβληματικού και πρώτου ξενοδοχείου της Κέρκυρας, Corfu Palace, Κος Χρήστος Φωκάς.

Ο τιμητικός αυτός τίτλος απονεμήθηκε μετά από χρόνια προσήλωσης και υποστήριξης των τοπικών προγραμμάτων πολιτισμού και μουσείων. Συγκεκριμένα το Μουσείο Ιωάννη Καποδίστρια, η Αναγνωστική Εταιρία Κέρκυρας και πολλές άλλες πολιτιστικές ομάδες του νησιού έχουν ευχαριστήσει θερμά τον Κο Χρήστο Φωκά για την πολύτιμη συνεισφορά του.

διάκριση χρήστος φωκάς

Σε μία συγκινητική τελετή στην οποία παραβρέθηκε η οικογένεια του Κου Φωκά, η Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Κο Φωκά για την απλόχερη συνεισφορά του στην διατήρηση και ανάπτυξη του τοπικού πολιτισμού, ιστορίας, κουλτούρας, τέχνης και γραμμάτων με την έμπρακτη υποστήριξή του στις τέχνες και τη μουσική εκπαίδευση των Κερκυραίων.

Τέλος, δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί η συνεισφορά της οικογένειας Φωκά για σχεδόν δεκαπέντε χρόνια στο Μουσείο Ιωάννη Καποδίστρια, στην προβολή του έργου και της προσωπικότητας του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδος, Ιωάννη Καποδίστρια.

χρήστος φωκάς corfu palace τιμητική διάκριση

Ο Κερκυραίος ξενοδόχος μπορεί να κατοικεί πλέον μόνιμα στη Ζυρίχη της Ελβετίας αλλά η αγάπη για τον τόπο του τον φέρνει πάντα πίσω, και περνάει κάθε καλοκαίρι στο νησί με την οικογένειά του, ενώ δεν σταματά ποτέ να νοιάζεται και να υποστηρίζει, ακόμα και από μακριά τη Κέρκυρα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share