Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Φωτιά στην Ηλεία: Συνεχείς αναζωπυρώσεις - "Ηχούν" οι καμπάνες της εκκλησίας στις Μηλιές

Επιχειρούν στην περιοχή πτητικά μέσα από Ισπανία και Κροατία

9 Αυγούστου 2021 19:18
Φωτιά στην Ηλεία: Συνεχείς αναζωπυρώσεις -
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φωτιά στην Ηλεία: Μάχη με τις αναζωπυρώσεις δίνουν κάτοικοι, εθελοντές και δυνάμεις της πυροσβεστικής (με επίγεια και εναέρια μέσα) για να αντιμετωπίσουν τις αναζωπυρώσεις που προκύπτουν διαρκώς στα μέτωπα σε Ηλεία και Αρκαδία. Σύμφωνα με την ενημέρωση της πυροσβεστικής, η κατάσταση, σε γενικές γραμμές, είναι σε ύφεση, ωστόσο οι διαρκείς αναζωπυρώσεις προκαλούν προβληματισμό, όσο πέφτει το φως της ημέρας.

Από το απόγευμα, ξεκίνησαν αναζωπυρώσεις σε Λάλα, Λάσδικα, Βασιλάκι (κοντά στα διοικητικά όρια με την Αρκαδία_ και Μηλιές Ηλείας, εκεί όπου ήχησαν και οι καμπάνες της εκκλησίας, προσκαλώντας τους εναπομείναντες κατοίκους να εκκενώσουν την περιοχή. Ωστόσο μάχη με τις φλόγες δίνουν στην Εύβοια.

Αναζωπυρώσεις σημειώθηκαν και σε Ράχες και Νεοχώρι Γορτυνίας, ενώ οι φλόγες έφτασαν στον ποταμό Ερύμανθο, στην πλαγιά από την πλευρά της Αρκαδίας, δίπλα από το διυλιστήριο που υδροδοτεί τους δήμους Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας. Στο μέτωπο επιχειρούν αεροπλάνα Canadair από την Ισπανία, την Κροατία, και ένα ελικόπτερο Erickson, προσπαθώντας από αέρος να περιορίσουν τις φλόγες.

Φωτιά στο Ηράκλειο: Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στον Aγιο Θωμά

Φωτιά στο Ηράκλειο: Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά στον Aγιο Θωμά δήμου Γόρτυνας, στο Ηράκλειο, έχοντας κάψει από το μεσημέρι της Κυριακής (9/8) που ξεκίνησε 100 στρέμματα γης και συγκεκριμένα 40 δασικής έκτασης και 60 αγροτικής. Η φωτιά που ξεκίνησε από δύσβατη περιοχή κινητοποίησε αρχικά επίγειες και εναέριες δυνάμεις για την καταστολή της.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αυτήν την ώρα στο μέτωπο βρίσκονται έξι οχήματα με το αναλογούν προσωπικό, δύο πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καθώς και υδροφόρες του δήμου. Πριν από κάποιες ώρες ήταν υπό ύφεση και πλέον έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Φωτιά στο Ηράκλειο: Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στον Aγιο Θωμά

Σε υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς 4 περιοχές της Κρήτης

Στο μεταξύ, πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς στην ΠΕ Ηρακλείου και ΠΕ Λασιθίου στην κατηγορία 4, για αύριο, Τρίτη 10 Αυγούστου, όπως ενημερώνει η Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Κρήτης και σύμφωνα με τον ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Για τις Περιφερειακές Ενότητες Χανίων και Ρεθύμνης ο κίνδυνος θα είναι στην κατηγορία 3 δηλαδή υψηλός.

Όλες οι Υπηρεσίες και τα Τεχνικά Μέσα που αποτελούν τον μηχανισμό πολιτικής προστασίας έχουν τεθεί σε κατάσταση συναγερμού και τα «Έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση του κινδύνου πυρκαγιών», θα βρίσκονται σε ισχύς μέχρι και την Παρασκευή 13 Αυγούστου 2021 και ώρα 06:00.

Οι αρμόδιοι της Πολιτικής Προστασίας καλούν τους πολίτες να ενημερωθούν για τις οδηγίες προστασίας στη διεύθυνση: https://www.civilprotection.gr/el/dasikes-pyrkagies καθώς επίσης να γνωρίζουν τους αριθμούς έκτακτης ανάγκης που είναι: «166 ΕΚΑΒ, 100 ΕΛΑΣ, 199 ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ, 112 ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ, 108 ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ και 1591 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΑΣΩΝ».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share