Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Συνελήφθη μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατική Αυτοάμυνα»

Η αστυνομία προχώρησε σε επιχείρηση σε επαρχιακή πόλη

9 Αυγούστου 2021 16:53
Συνελήφθη μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατική Αυτοάμυνα»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατική Αυτοάμυνα» συνελήφθη από την αστυνομία, σύμφωνα με το OPEN. Όπως μετέδωσε το κανάλι υπήρξε επιχείρηση σε επαρχιακή πόλη για το καταζητούμενο μέλος της οργάνωσης, το οποίο μεταφέρεται στην Αθήνα. Στο Χολαργό εντοπίστηκε η γιάφκα της οργάνωσης.

Πρόκειται για 48χρονο με έντονη δράση στα Εξάρχεια με μια από τις πιο γνωστές καταλήψεις. Ωστόσο λίγο νωρίτερα συνελήφθη και ο 40χρονος ληστής που πυροβόλησε και τραυμάτισε τον ιδιοκτήτη φούρνου στον Κολωνό.

Καταζητούταν από το 2019

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 48χρονος Δ. Χ. καταζητούνταν από το 2019, όταν και η αστυνομία είχε καταφέρει να συλλάβει δύο εκ των φερόμενων συνεργών του στην τρομοκρατική οργάνωση. Ο άνδρας συνελήφθη από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, ενώ επιχείρησε να ληστέψει τράπεζα στη Θεσσαλονίκη, και οδηγείται στην Αθήνα προκειμένου να εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του.

Τα ευρήματα στη γιάφκα της «Επαναστατικής Αυτοάμυνας» τον Νοέμβριο του 2019 είχαν οδηγήσει τις Αρχές στη διαπίστωση πως κινήθηκαν εγκαίρως, καθώς στα χέρια των τρομοκρατών βρέθηκε βαρύς οπλισμός και εκρηκτική ύλη.

Οι δύο άνδρες, ηλικίας 43 και 47 ετών, καθώς και μια 39χρονη γυναίκα, οι οποίοι συνελήφθησαν πριν από δύο χρόνια, κατηγορούνταν για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα που αφορούν τρομοκρατικές πράξεις, κατοχή εκρηκτικών υλών, παράβαση του Νόμου περί όπλων, πλαστογραφία και περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share