Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Θρίλερ στη Ζάκυνθο - Εντοπίστηκε νεκρός 33χρονος άνδρας

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ζακύνθου

9 Αυγούστου 2021 15:46
Θρίλερ στη Ζάκυνθο - Εντοπίστηκε νεκρός 33χρονος άνδρας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τη χειρότερη δυνατή κατάληξη είχαν οι έρευνες του Λιμενικού για έναν Ιταλό ψαροντουφεκά που είχε εξαφανιστεί την Κυριακή, στη θαλάσσια περιοχή του Πόρτο Ρόξα. Συγκεκριμένα, η Λιμενική Αρχή της Ζακύνθου ενημερώθηκε το απόγευμα της Κυριακής για την εξαφάνιση του ψαροντουφεκά στο Πόρτο Ρόξα Ζακύνθου.

Ύστερα από έρευνες ο άνδρας εντοπίστηκε από ιδιώτη δύτη νεκρός και περισυνελέγη από περιπολικό σκάφος του λιμενικού. Αρχικά μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Ζακύνθου και από εκεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ζακύνθου. Ωστόσο θλίψη επικρατεί και στον κόσμο της ενημέρωσης καθώς πριν από λίγο έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου του δημοσιογράφου Βασίλη Μπουζιώτη.

Θανατηφόρο τροχαίο στα Ασπροβάλτα Θεσσαλονίκης

Τροχαίο: Με αίμα βάφτηκε η άσφαλτος στην Ασπροβάλτα Θεσσαλονίκης. Πριν από λίγη ώρα δύο Ι.Χ. συγκρούστηκαν μετωπικά μεταξύ τους, στην παλιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Καβάλας. Αποτέλεσμα της σφοδρής σύγκρουσης ήταν ο θάνατος τριών ανθρώπων.

Τραυματίστηκαν ακόμα δύο άτομα που απεγκλωβίστηκαν από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου. Ωστόσο σοκ προκαλεί και η είδηση του θανάτου της Τζένης Δελαβίνια.

Τι κάνουμε σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος

  • Να σταματήσουμε το όχημά μας χωρίς όμως από τη στάθμευσή μας να δημιουργούνται πρόσθετοι κίνδυνοι για την κυκλοφορία.
  • Να λάβουμε μέτρα κυκλοφοριακής ασφάλειας, προειδοποιώντας τους υπόλοιπους οδηγούς που πλησιάζουν ότι έγινε ατύχημα.
  • Να ελέγξουμε εάν υπάρχουν τραυματίες από τη σύγκρουση και σε θετική περίπτωση να ειδοποιήσουμε άμεσα το ΕΚΑΒ.
  • Να ειδοποιήσουμε την Αστυνομία και να παραμείνουμε στον τόπο του ατυχήματος έως ότου φθάσουν οι αρμόδιες αρχές.
  • Να προσφέρουμε την αναγκαία βοήθεια και συμπαράσταση στους παθόντες.
  • Εφόσον από τη σύγκρουση υπάρχουν τραυματίες ή νεκροί να εμποδίσουμε την μεταβολή των στοιχείων (μετακίνηση οχημάτων, εξαρτημάτων κ.α) στον τόπο του ατυχήματος, η οποία θα μπορούσε να δυσχεράνει το έργο της Αστυνομίας.
  • Να ανταλλάξουμε τα στοιχεία της ταυτότητάς μας, καθώς και κάθε χρήσιμη πληροφορία με τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους.

Καλό είναι να ειδοποιείται πάντα η Αστυνομία σε ένα τροχαίο ατύχημα! Βέβαια σε απλές περιπτώσεις, όπου υπάρχουν μόνο υλικές ζημιές, χωρίς τραυματισμό ατόμου, οι οδηγοί είναι εφοδιασμένοι με όλα τα απαραίτητα έγγραφα και υπάρχει κοινή αποδοχή για τον τρόπο πρόκλησης του ατυχήματος, ίσως η καταγραφή του συμβάντος από τις ασφαλιστικές εταιρίες των οδηγών είναι αρκετή. Σε αυτή την περίπτωση κάποιες φωτογραφίες από τον τόπο του ατυχήματος ίσως θα φανούν χρήσιμες.

Επισημαίνεται ότι μόνο στην περίπτωση τροχαίου ατυχήματος με υλικές ζημιές και όταν ο ζημιωθείς δεν είναι παρών, ο οδηγός που προκάλεσε το ατύχημα μπορεί να αποχωρήσει από τον τόπο του ατυχήματος, με την προϋπόθεση ότι μέσα σε 24 ώρες θα ενημερώσει τον ζημιωθέντα με τον πιο κατάλληλο τρόπο ή θα αναφέρει το συμβάν στην Αστυνομία.

Στην περίπτωση που αντιληφθούμε ότι οδηγός που εμπλέκεται σε ένα τροχαίο εγκαταλείπει τον τόπο του ατυχήματος, όλοι οφείλουμε να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας αλλά και την Τροχαία στο έργο της. Ας συγκρατήσουμε τα στοιχεία ταυτότητας αυτοπτών μαρτύρων, ή οποιαδήποτε στοιχεία μπορούμε (όπως φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά, αριθμό κυκλοφορίας, τύπο και χρώμα οχήματος κ.α.), από οδηγούς που εγκαταλείπουν τον τόπο του ατυχήματος.

Πραγματικά, κανείς δεν θέλει να εμπλακεί σε ένα τροχαίο ατύχημα, πλην όμως κανείς δεν μπορεί να μας διασφαλίσει πως δεν θα ζήσουμε μια τέτοια, δυσάρεστη εμπειρία. Άρα, ας είμαστε λίγο πιο προετοιμασμένοι!

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share