Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Φωτιές: Η κατάσταση της υγείας των εθελοντών δασοπυροσβεστών - Ισραηλινός πυροσβέστης στο Σισμανόγλειο

Ανεξέλεγκτα τα πύρινα μέτωπα

9 Αυγούστου 2021 13:27
Φωτιές: Η κατάσταση της υγείας των εθελοντών δασοπυροσβεστών - Ισραηλινός πυροσβέστης στο Σισμανόγλειο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τέσσερις εθελοντές πυροσβέστες διακομίστηκαν στο ΓΝΑ ΚΑΤ, στις 5 Αυγούστου 2021. Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, η κατάσταση της υγείας τους, έχει ως ακολούθως:

  • Οι δύο (ηλικίας 57 και 33 ετών) με περιορισμένης έκτασης εγκαύματα άνω άκρων, ανταποκρίνονται στη θεραπεία και νοσηλεύονται στη Μονάδα Εγκαυμάτων Πλαστικής Χειρουργικής, σε σταθερή κατάσταση εκτός κινδύνου.
  • Οι δύο (ηλικίας 55 και 53 ετών) με εκτεταμένης έκτασης εγκαύματα, με συνυπάρχον εισπνευστικό έγκαυμα, νοσηλεύονται με μηχανική υποστήριξη της αναπνοής, σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

φωτιές πυροσβέστης

Σημειώνεται πως νωρίτερα σήμερα, Δευτέρα (09/08/2021), ισραηλινός πυροσβέστης 32 ετών, διακομίστηκε στα Επείγοντα του Νοσοκομείου «Σισμανόγλειο» με τραύμα στο βλέφαρο. Του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και επέστρεψε στην περιοχή Αφιδνών, όπου επιχειρεί η ομάδα πυροσβεστών από το Ισραήλ.

Τέλος, ένας άνδρας 38 ετών από την Ηλεία, νοσηλεύεται στην Οφθαλμολογική Κλινική του Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας. Ο πολίτης βοηθούσε στην κατάσβεση πυρκαγιάς, όταν εισήχθη ξένο σώμα στο μάτι του.

Ισραήλ για φωτιές στην Ελλάδα: «Φοβερές οι εικόνες που είδαμε, κανένας μας δεν έμεινε αδιάφορος»

Το Ισραήλ είναι από τις πρώτες χώρες που έδειξε έμπρακτα την αλληλεγγύη του στην Ελλάδα, στέλνοντας ομάδα από 16 πυροσβέστες για την κατάσβεση των πυρκαγιών.

Σε μήνυμά του, ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Γιαΐρ Λαπίντ τονίζει πως «το Ισραήλ προστρέχει στο πλευρό της Ελλάδας ως πράξη φιλίας και αμοιβαίας υποστήριξης». Περαιτέρω, σημειώνει πως όλη η περιοχή αντιμετωπίζει τις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής και οι πυρκαγιές απειλούν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες.

Από την πλευρά του, ο πρεσβευτής του Ισραήλ στην Ελλάδα Γιόσι Αμράνι δήλωσε ότι «οι φοβερές εικόνες που είδαμε τις τελευταίες ημέρες δεν άφησαν κανέναν Ισραηλινό αδιάφορο για τις δύσκολες στιγμές που αντιμετωπίζει η Ελλάδα» και υπογράμμισε: «Το Ισραήλ στέκεται στο πλευρό της Ελλάδας φιλικά και με αγάπη για τη χώρα και τον λαό της. Σε αυτή τη δύσκολη ώρα, οι καρδιές μας και οι σκέψεις μας βρίσκονται στους ανθρώπους που είναι μέσα στις φλόγες και στους πυροσβέστες που προσπαθούν αδιάκοπα να κατασβέσουν τις φωτιές. Είμαστε μαζί ένα μέτωπο».

Φωτιές: Βοήθεια από Γαλλία, Ρουμανία και Ελβετία στη μάχη της κατάσβεσης

Στην Ελλάδα έχουν φτάσει ενισχύσεις από άλλες ευρωπαϊκές χώρες οι οποίες συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης των πύρινων μετώπων που καίνε στη χώρα, μετά από αίτημα της Ελλάδας στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης.

Από τη Γαλλία θα έρθουν 2 καναντέρ, από την Ελβετία 3 ελικόπτερα και από τη Ρουμανία 112 πυροσβέστες με τα οχήματά τους.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share