Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Αγωνία στην Φωκίδα: Γκρέιντερ έπεσε σε γκρεμό στην φωτιά - Εγκλωβισμένος ο οδηγός

Δύσκολες στιγμές στην περιοχή

9 Αυγούστου 2021 12:22
Αγωνία στην Φωκίδα: Γκρέιντερ έπεσε σε γκρεμό στην φωτιά - Εγκλωβισμένος ο οδηγός
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αγωνία επικρατεί στην Φωκίδα, καθώς ένα γκρέιντερ έπεσε σε γκρεμό στην φωτιά που έπληξε στην περιοχή, με τον οδηγό να βρίσκεται σε αυτό.

Σύμφωνα με μαρτυρία κατοίκου της περιοχής, όπως αναφέρει το lamiareport.gr, την ώρα που το μηχάνημα κινούταν από το νεκροταφείο της Ερατεινής προς το χωριό Μηλιά, άγνωστο πως βρέθηκε στο γκρεμό.

Το τεράστιο μηχάνημα μετά την εκτροπή τούμπαρε και σταμάτησε όπως το βλέπετε στις φωτογραφίες στη μέση της πλαγιάς μετά από τριάντα μέτρα περίπου.

Φωτιά στην Φωκίδα

Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση για την ανάσυρση του χειριστή που είναι εγκλωβισμένος στην καμπίνα του μηχανήματος, χωρίς να έχει γίνει ακόμα γνωστό ποια είναι η κατάστασή του, με την φωτιά να έχει φέρει κόλαση στην περιοχή.

Χαροπαλεύει εθελοντής που τραυματίστηκε κατά την κατάσβεση στις Αφίδνες - Ξέσπασε ο πατέρας του

Εθελοντές τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των προσπαθειών κατάσβεσης της μεγάλης φωτιάς στη Ρέρα Αφιδνών τις προηγούμενες ημέρες, εκ των οποίων δύο νοσηλεύονται.

Πρόκειται για δύο αδέρφια και όπως είπε ο πατέρας τους Κώστας Μανιάς στην ΕΡΤ, ο ένας χαροπαλεύει στην εντατική με τους γιατρούς να ανησυχούν. Ο δεύτερος γιος του νοσηλεύεται σε θάλαμο με εγκαύματα και στα δύο του χέρια.

«Δεν κάηκαν τα παιδιά στην προσπάθειά τους να σώσουν τα σπίτια τους, αλλά αμυνόμενοι μέσα στο δάσος», είπε ο πατέρας τους. «Οι γιατροί είναι επιφυλακτικοί για τον γιο μου που είναι στην εντατική, λένε ότι είναι πολύ σοβαρή η κατάστασή του», ανέφερε.

Φωτιά στην Εύβοια: Ανατριχιάζει η φωτογραφία ηλικιωμένου ζευγαριού - Η εικόνα καταστροφής από ψηλά

Η φωτιά στην Εύβοια έχει προκαλέσει μια βιβλική καταστροφή στην περιοχή και τα ενσταντανέ, που προκύπτουν, είναι ανατριχιαστικά, όπως αυτό ενός ηλικιωμένου ζευγαριού, που έφυγε με το πλοίο για να γλιτώσει.

Ο 89χρονος Γεώργιος Λιάκος και η 87χρονη Παρισσώ Λιάκου ζουν στο χωριό Πευκί. Το ηλικιωμένο ζευγάρι «πρωταγωνιστεί» στη συγκλονιστική φωτογραφία που τράβηξε χθες, Κυριακή (8/8), ο Κώστας Τσιρώνης για το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.Φωτιά στην Εύβοια: Ανατριχιάζει η φωτογραφία ηλικιωμένου ζευγαριού - Η εικόνα καταστροφής από ψηλά

Ξαπλωμένοι και σκεπασμένοι πρόχειρα με ένα τραπεζομάντηλο, ο Γεώργιος Λιάκος και η Παρισσώ Λιάκου βρίσκονται με το σκυλάκι τους, τη Bella, στο κατάστρωμα ferry boat, που έσπευσε στην παραλία του χωριού για να συνδράμει στην εκκένωση.

Η φωτογραφία από ψηλά και το μέγεθος της συμφοράς

Η ομάδα Up Stories σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr κατέγραψε εναέρια πλάνα με τη χρήση drone πάνω από καμένες εκτάσεις στη Βόρεια Εύβοια την Κυριακή 8 Αυγούστου 2021.

Το βίντεο παρουσιάζει εικόνες καταστροφής από το εσωτερικό έως τις ακτές της Εύβοιας, καθώς και ενεργές εστίες πυρκαγιάς που μαίνονταν ανεξέλεγκτες για 6η ημέρα.

Η συνολική έκταση των καμένων εκτάσεων στη Βόρεια Εύβοια πλησιάζει το μισό εκατομμύριο στρέμματα.

Στις 12:20 περίπου της Κυριακής 08/08, ο ευρωπαϊκός περιβαλλοντικός δορυφόρος Sentinel-2 κατέγραψε εικόνες υψηλής ανάλυσης από τις καμένες περιοχές σε Εύβοια, Αττική και Λακωνία, βοηθούμενος από τις ανέφελες συνθήκες που επικράτησαν στη χώρα. Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr συνέλεξε και επεξεργάστηκε τις εικόνες αυτές ώστε να εκτιμηθεί το μέγεθος των καμένων εκτάσεων.

Όπως προκύπτει, έως το μεσημέρι της Κυριακής 08/08 έχουν καεί περίπου 460.000 στρέμματα στην Εύβοια, 80.000 στρέμματα στην Αττική και 110.000 στρέμματα στη Λακωνία, ανεβάζοντας το σύνολο των καμένων εκτάσεων στα 650.000 στρέμματα τουλάχιστο.

Με δεδομένο ότι οι πυρκαγιές στην Εύβοια συνεχίζουν να καίνε, η παραπάνω εκτίμηση είναι πολύ πιθανό να μεταβληθεί τις επόμενες ημέρες.

Στο σχήμα που ακολουθεί παρουσιάζονται σε ένθετες εικόνες οι καμένες περιοχές με καφέ αποχρώσεις.

Ιδιαίτερα στην ένθετη εικόνα της Βόρειας Εύβοιας φαίνεται ο καπνός από τις πυρκαγιές ενώ με κόκκινους και πορτοκαλί χρωματισμούς φαίνονται τα κυριότερα ενεργά μέτωπα, τόσο στα βόρεια του νησιού αλλά και νοτιότερα, προς το Τρούπι και τα Καλύβια.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share