Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Κόλαση ο καιρός: Νέος καύσωνας με δυνατούς ανέμους και τεράστιος κίνδυνος για πυρκαγιές - Προειδοποιήσεις από Αρναούτογλου και Μαρουσάκη

Οι φόβοι αυξάνονται κι άλλο - Καρέ καρέ οι καιρικές συνθήκες

9 Αυγούστου 2021 07:17
Κόλαση ο καιρός: Νέος καύσωνας με δυνατούς ανέμους και τεράστιος κίνδυνος για πυρκαγιές - Προειδοποιήσεις από Αρναούτογλου και Μαρουσάκη
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Καιρός σήμερα: Η κόλαση των πυρκαγιών παραμένει ολοζώντανη και αυτό κινδυνεύει να συμβεί και στις επόμενες ημέρες, με τη Δευτέρα (9/8) να σημαίνει την έναρξη ενός νέου καύσωνα, συνοδευόμενου μάλιστα και από ισχυρούς ανέμους, ενισχύοντας τους φόβους που ήδη υπάρχουν.

Συγκεκριμένα, αίθριος θα είναι ο καιρός τη Δευτέρα με μέγιστες θερμοκρασίες στους 40-42 βαθμούς Κελσίου, ενώ θα πνέουν άνεμοι από βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως έξι μποφόρ.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τη Δευτέρα σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσει αίθριος γενικά καιρός με παροδικές νεφώσεις στα ορεινά και πιθανότητα τοπικές βροχές στα ορεινά της Ανατολικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο και στο Ιόνιο από δυτικές – βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 3-4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 15 έως 38-40 βαθμούς, στην Ήπειρο και στη Θεσσαλία από 15 έως 40-42, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 15 έως 36-38 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 36-38, στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 16 έως 33-35 και πολύ τοπικά έως 39 βαθμούς, ενώ στα Δωδεκάνησα και στο Ανατολικό Αιγαίο οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 36-37 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική οι άνεμοι θα πνέουν γενικά ασθενείς από διάφορες διευθύνσεις έως 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 36-38 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις έως 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 22 έως 33-35 βαθμούς.

Το «καμπανάκι» Αρναούτογλου και Μαρουσάκη

Λεπτομέρειες για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων δίνει ο γνωστός μετεωρολόγος, με τη χώρα να βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Η θερμοκρασία αναμένεται σήμερα να παραμείνει σε σχετικά φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, με μέση μέγιστη στους 36 βαθμούς Κελσίου, όπως αναφέρει ο Σάκης Αρναούτογλου.

Επίσης, γίνεται λόγος για εξασθενημένο μελτέμι στο Αιγαίο, ωστόσο δεν αποκλείεται οι άνεμοι και πάλι να αντέξουν τα 7 μποφόρ.

Παράλληλα, μίνι καύσωνας θα πλήξει τη χώρα μας πάλι από σήμερα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN TV, Κλέαρχο Μαρουσάκη. Η θερμοκρασία που σε κάποιες περιοχές θα φτάσει μέχρι και τους 42 βαθμούς Κελσίου θα σημειώσει πτώση από την Πέμπτη, μέρα που ο καιρός θα είναι ασταθής, καθώς θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες.

Το νέο κύμα καύσωνα θα είναι λίγο ηπιότερο από το προηγούμενο αφού θα συνοδευτεί από μελτέμια.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share