Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Νέος Βουτζάς: Βίντεο ντοκουμέντο από απόπειρα εμπρησμού

Εμπρησμό καταγγέλλει ο εξωραϊστικός σύλλογος Νέου Βουτζά

8 Αυγούστου 2021 19:38
Νέος Βουτζάς: Βίντεο ντοκουμέντο από απόπειρα εμπρησμού
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Νέα φωτιά ξέσπασε στο Νέο Βουτζά με τους κατοίκους να προσπαθούν μόνοι τους να τη σβήσουν ενώ μάλλον πρόκειται για εμπρησμό.

Βίντεο ντοκουμέντο από την απόπειρα εμπρησμού στον Νέο Βουτζά παρουσιάζει το protothema.gr. Η απόπειρα έγινε σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, στο ίδιο ακριβώς σημείο που άγνωστοι είχαν επιχειρήσει άλλες τρεις φορές να βάλουν φωτιά το 2019.

Νέος Βουτζάς απόπειρα εμπρησμού

Το περιστατικό συνέβη το απόγευμα του Σαββάτου, γύρω στις 19.30 και το σχετικό βίντεο, δημοσιεύτηκε πρώτα στη σελίδα του εξωραϊστικού συλλόγου Νέου Βουτζά.

Όπως φαίνεται στο αποκαλυπτικό βίντεο, η φωτιά εξαπλώνεται σε μια ευθεία, σαν να έχει πέσει στο έδαφος κάποιο εύφλεκτο υλικό.

Τη φωτιά εντόπισε πρώτος ένας πεζοπόρος, ο οποίος ειδοποίησε τους κατοίκους του πρώτου σπιτιού που βρήκε μπροστά του. Σύμφωνα με άλλες μαρτυρίες, στο σημείο που εντοπίστηκε η εστία, βρέθηκε έπειτα από λίγα λεπτά και μια ομάδα ανηλίκων, οι οποίοι βοηθούν στην κατάσβεση.

Λίγο αργότερα έφτασαν στη περιοχή άνδρες της ομαδας ΔΙ. ΑΣ. Πήραν καταθέσεις απ' όλους τους παρευρισκόμενους κι από τον πεζοπόρο άντρα αλλά κι από τους ανήλικους και πλέον οι έρευνες στρέφονται προς πάσα κατεύθυνση.

Γκύζη: Σύλληψη 38χρονου για απόπειρα εμπρησμού στο άλσος Φινοπούλου

Μια ακόμα σύλληψη για απόπειρα εμπρησμού από τις αρχές. Πρόκειται για έναν 38χρονο αλλοδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία και θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Όπως έγινε γνωστό από την ΓΑΔΑ, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που περιπολούσαν εντός του άλσους Φινοπούλου στο Γκύζη, έκριναν ύποπτο τον 38χρονο, ο οποίος έφερε σακίδιο πλάτης που προσπαθούσε να κρύψει. Άμεσα προσέγγισαν το άτομο και πραγματοποίησαν έλεγχο διαπιστώνοντας ότι κρατούσε αναπτήρα και ένα άδειο πακέτο τσιγάρα με εμφανή ίχνη καύσης, ενώ σε παρακείμενη ρίζα δέντρου βρίσκονταν κομμάτια από χαρτοπετσέτες.

απόπειρα εμπρησμού στο άλσος Φινοπούλου

Στο σακίδιό του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο αυτοσχέδια φιτίλια από χαρτί και ένα μικρό κομμάτι αλουμινόχαρτου, όλα με εμφανή ίχνη καύσης.

Σημειώνεται ότι χτες, μέσα σε ένα 24ωρο, από τις περιπολίες που έχει ενεργοποιήσει η ΕΛ.ΑΣ για την αποτροπή εμπρησμών, με την συνεργασία και πολιτών οι οποίοι έχουν ευαισθητοποιηθεί και αναφέρουν οτιδήποτε ύποπτο αντιλαμβάνονται, έγιναν συνολικά 19 προσαγωγές υπόπτων.

Οι 11 προσήχθησαν κατά την διάρκεια της μέρας και οι 8 τις βραδινές ώρες χτες. Όλοι αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς δεν προέκυψαν κάποια στοιχεία σε βάρος τους.

Πέραμα: Τρεις συλλήψεις για εμπρησμό, μεταξύ τους και ένας 16χρονος

Τρεις νεαροί συνελήφθησαν το πρωί της Κυριακής από υπαλλήλους του ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής Πειραιά, για εμπρησμούς από πρόθεση, σε άλσος στο Πέραμα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες από την πυροσβεστική, που επικαλείται το ΑΠΕ -ΜΠΕ, συνελήφθησαν ένας 21χρονος, ένας 16χρονος και ένας 17χρονος, για τους οποίους ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια εισαγγελική αρχή.

Οι νεαροί στις 07.00 το πρωί, έβαλαν φωτιές με αναπτήρα σε πευκοβελόνες, χαρτιά και ξύλα σε διάφορα σημεία του άλσους.

Ευτυχώς οι φλόγες σβήστηκαν άμεσα. Ωστόσο, τους τρεις συλληφθέντες είδαν περίοικοι οι οποίοι ειδοποίησαν τις αρχές και συνελήφθησαν.

Πέραμα συλλήψεις εμπρησμό

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share