Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Νίκος Χαρδαλιάς - Εύβοια: Δύσκολη η επιχείρηση των εναέριων μέσων

Τη νύχτα κάναμε εργασίες συντήρησης στα εναέρια μέσα

8 Αυγούστου 2021 14:54
Νίκος Χαρδαλιάς - Εύβοια: Δύσκολη η επιχείρηση των εναέριων μέσων
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Για την εικόνα από τα πύρινα μέτωπα της μίλησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, στην έκτακτη ενημέρωση στις 14:30 σήμερα, Κυριακή.

Ο υφυπουργός αναφέρθηκε στην κατάσταση των εναέριων μέσων, εξηγώντας ότι την χθεσινή νύχτα έγιναν εργασίες συντήρησης και από το πρωί, ειδικά στην Εύβοια, επιχειρούν στοχευμένα, κυρίως στην Εύβοια, κοντά σε κατοικημένες περιοχές που βρίσκονται σε απειλή.

Μεταξύ άλλων, είπε ότι στην Πάρνηθα υπάρχουν πλέον μόνο αναζωπυρώσεις, ενώ γίνονται και περιπολίες. Ακόμη, εστίασε στη μάχη της Εύβοιας και εξήγησε ποιες προϋποθέσεις πρέπει να συντρέχουν, για να κάνουν ρίψεις νερού τα εναέρια μέσα.

Χαρδαλιάς φωτιά εύβοια

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων προειδοποίησε για μια ακόμη δύσκολη νύχτα, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον τραυματισμό του πυροσβέστη στη θέση Φλαμπούρι της Πάρνηθας, λέγοντας ότι είναι, ευτυχώς, σε καλή κατάσταση. Με την ευκαιρία αυτή, ευχαρίστησε όλες τις δυνάμεις πυρόσβεσης, που δίνουν μάχη για να περιορίσουν τα πύρινα μέτωπα ανά την επικράτεια.

Αναφερόμενος ειδικότερα στα εναέρια μέσα, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως υπάρχουν αυστηρές προϋποθέσεις, ώστε να μπορούν να πετάξουν, λέγοντας πως πρέπει να έχει διασφαλιστεί το πώς θα πάνε σε ένα μέτωπο φωτιάς, πώς θα κάνουν ρίψεις νερού και, κυρίως, πώς θα γυρίσουν.

Πέραμα: Τρεις συλλήψεις για εμπρησμό, μεταξύ τους και ένας 16χρονος

Τρεις νεαροί συνελήφθησαν το πρωί της Κυριακής από υπαλλήλους του ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής Πειραιά, για εμπρησμούς από πρόθεση, σε άλσος στο Πέραμα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες από την πυροσβεστική, που επικαλείται το ΑΠΕ -ΜΠΕ, συνελήφθησαν ένας 21χρονος, ένας 16χρονος και ένας 17χρονος, για τους οποίους ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια εισαγγελική αρχή.

Οι νεαροί στις 07.00 το πρωί, έβαλαν φωτιές με αναπτήρα σε πευκοβελόνες, χαρτιά και ξύλα σε διάφορα σημεία του άλσους.

Ευτυχώς οι φλόγες σβήστηκαν άμεσα. Ωστόσο, τους τρεις συλληφθέντες είδαν περίοικοι οι οποίοι ειδοποίησαν τις αρχές και συνελήφθησαν.

Πέραμα συλλήψεις εμπρησμό

Σύλληψη και στην Καλαμάτα για εμπρησμό

Νωρίτερα, ένας 71χρονος συνελήφθη σε τοπική κοινότητα του δήμου Πύλου - Νέστορος Μεσσηνίας καθώς εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Καλαμάτας, για εμπρησμό από πρόθεση σε δασική έκταση και μη, στις αρχές Αυγούστου.

Το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του 71χρονου εκδόθηκε μετά τη διενέργεια προανάκρισης που διενήργησε η Πυροσβεστική υπηρεσία Γαργαλιάνων.

Κατηγορείται για τις φωτιές που εκδηλώθηκαν στις 3 και στις 5 Αυγούστου, στην περιοχή Βλαχόπουλο και στο όρος Μαγκλαβά. Αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.

Προσαγωγή και στην Πετρούπολη

Το Σάββατο προσήχθη και ένας 47χρονος ελληνικής υπηκοότητας στην Ασφάλεια και εξετάζεται για εμπρησμό στο Άλσος Πετρούπολης.

Και εκεί πολίτες κάλεσαν την Άμεση Δράση και κατήγγειλαν εμπρησμό στο συγκεκριμένο σημείο.

Στο σημείο έσπευσε περιπολικό και οι πολίτες ενημέρωσαν τους αστυνομικούς πως ένας άνδρας, τον οποίο περιέγραψαν λεπτομερώς απομακρύνθηκε από σημείο του άλσους και αμέσως εκδηλώθηκε πυρκαγιά.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share