Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Φωτιά στην Εύβοια: Ανεξέλεγκτη η κατάσταση - Εκκενώνονται οι οικισμοί Πευκί, Αρτεμίσιο, Βουλίτι και Γούβες

Νέο μήνυμα από το 112

8 Αυγούστου 2021 10:50
Φωτιά στην Εύβοια: Ανεξέλεγκτη η κατάσταση - Εκκενώνονται οι οικισμοί Πευκί, Αρτεμίσιο, Βουλίτι και Γούβες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φωτιά στην Εύβοια: Συναγερμός έχει σημάνει στη Βόρεια Εύβοια προκειμένου να μην ξεφύγει το πύρινο μέτωπο προς τα κεντρικά του νομού. Μάλιστα, από το 112 εστάλη νέο μήνυμα για εκκένωση των οικισμών Πευκί, Αρτεμίσιο, Βουλίτι και Γούβες προς την Ιστιαία.

Μηχανήματα, πυροσβεστικά οχήματα προσπαθούν να ανακόψουν την ορμή του μετώπου, ενώ με δυσκολία επιχειρούν τα εναέρια μέσα. «Δύσκολα είναι τα πράγματα στο βόρειο μέτωπο, πλησιάζει χωριά», τόνισε νωρίτερα ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος Φάνης Σπανός μιλώντας στον ΣΚΑΙ. Επεσήμανε πως δίνεται μάχη να μην ξεφύγει κάτω κεντρικά γιατί θα είναι καταστροφικό.

Πάνω από 200 οικογένειες έχουν χάσει τα σπίτια τους

Ανέφερε πως μιλώντας με τον υπουργό υπάρχει ενημέρωση ότι στην περιοχή θα επιχειρήσει ικανός αριθμός εναέριων μέσων. Παράλληλα, δήλωσε πως σε περισσότερα από 2500 άτομα έχει προσφερθεί φιλοξενία είτε σε ξενοδοχεία της ευρύτερης περιοχής είτε σε οργανωμένους χώρους που έγιναν εκτάκτως και η μέριμνα για την επόμενη μέρα είναι η ελάχιστη οφειλή για αυτή την καταστροφή, καθώς πάνω από 200 οικογένειες έχασαν τις κατοικίες τους.

«Τα μέτωπα είναι τεράστια οι καταστροφές τεράστιες» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Σπανός. Την ίδια ώρα κυκλωμένο από τις φλόγες παραμένει το χωριό Ελληνικά. Πυροσβέστες και κάτοικοι, που έχουν απομείνει εκεί μετά την εκκένωση του, κάνουν απελπισμένες προσπάθειες να σώσουν ό,τι μπορούν. Οι περισσότεροι από τους κατοίκους και τους παραθεριστές είχαν συγκεντρωθεί στην παραλία του Αγίου Νικολάου για να αναχωρήσουν με πλοία, μιας και η θάλασσα είναι η μοναδική διέξοδος.

Εικόνες Αποκάλυψης από Σκιάθο και Σκόπελο! Η Εύβοια στις φλόγες

Από τη Σκιάθο φαίνεται η πύρινη λαίλαπα που έχει καλύψει το μεγαλύτερο μέρος της Εύβοιας. Πιο συγκεκριμένα ένα πορτοκαλί σύννεφο καπνού λίγο μετά τις 21:00 του Σαββάτου είχε καλύψει ολόκληρη την περιοχή.

Η φωτιά έχει μπει σε αρκετά χωριά στην Εύβοια, ενώ στην παραλία των Βασιλικών αρκετά σκάφη - μεταξύ αυτών και ένα πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού - είναι σε επιφυλακή για να μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο πυρόπληκτους.

Ήδη, πάνω από 30 τριάντα άνθρωποι έχουν επιβιβαστεί στα σκάφη, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν ώστε να μην φτάσει η φωτιά στην Ιστιαία.

Η πύρινη κόλαση στην Εύβοια, όπως φαίνεται από τη Σκιάθο

Εικόνα από την Σκιάθο

Εικόνες Αποκάλυψης από Σκιάθο και Σκόπελο! Η Εύβοια στις φλόγες

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share